شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
مجله ویستا

سفر با بیماری دیابت


سفر با بیماری دیابت

۱. مسافرت برای هیچ یک از بیماران دیابتی ضرر ندارد به شرط اینکه حواستان به خورد و خوراک و ساعت درست مصرف داروهایتان باشد.
۲. تزریق انسولین خارج از خانه کار چندان ساده‌ای نیست. پس …

۱. مسافرت برای هیچ یک از بیماران دیابتی ضرر ندارد به شرط اینکه حواستان به خورد و خوراک و ساعت درست مصرف داروهایتان باشد.

۲. تزریق انسولین خارج از خانه کار چندان ساده‌ای نیست. پس ساعت خروج از منزل و شروع مسافرت را کمی پس از تزریق انسولین تعیین کنید. سعی کنید برنامه‌ریزی‌تان به گونه‌ای باشد که تا تزریق بعدی، به یک شهر یا محل اقامت مناسبی برسید.

۳. بلافاصله پس از تزریق انسولین یا مصرف داروهای کاهنده قندخون، رانندگی نکنید. در غیر این صورت ممکن است به‌دلیل افت احتمالی قندخون، خود و خانواده‌تان را به دردسر بیندازید.

۴. از آنجا که ممکن است در تعطیلات نوروزی داروخانه‌ برخی تمام داروهای موردنیازتان را نداشته باشند؛ بهتر است به اندازه نیاز تمام روزهایی که در سفر هستید، دارو همراه داشته باشید.

۵. اگر انسولین مصرف می‌کنید، حتما تا زمان مصرف، آن را در بسته‌بندی و پکیج مناسب خودش نگهداری کنید.

۶. انسولین باید در محلی خنک و دور از تابش مستقیم نور خورشید نگهداری شود.

۷. هرگز انسولین را داخل فریزر نگذارید.

۸. معمولا انسولین در محیط‌هایی با آب و هوای گرم، زودتر جذب بدن می‌شود، بنابراین اگر به مناطق گرمسیر سفر می‌کنید، حتما در مورد میزان مصرف داروهایتان با پزشک مشورت کنید.

۹. در سفر، حتما یک بسته بیسکویت خشک و بدون کرم و چند شکلات داخل کیف دستی یا جیبتان قرار دهید تا اگر پس از تزریق انسولین یا مصرف دارو، احساس افت قندخون کردید، از آنها برای بهبود وضعیت خود استفاده کنید.

۱۰. پیش از سفر، حتما دستگاه گلوکومتر خود را با تعداد مناسبی سوزن و نوار مخصوص آن بردارید.

۱۱. اگر همراه خانواده‌تان سفر می‌کنید، حتما نیمی‌ از داروهای خود را در کیف آنها بگذارید تا در صورت گم یا دزدیده شدن کیفتان، برای پیدا کردن دارو به دردسر نیفتید.

۱۲. دستگاه‌های کوچک مخصوص نصف کردن قرص از وسایل موردنیاز دیگری است که باید در کیف داروهایتان داشته باشید.

۱۳. کمی آجیل خام، میوه‌های تازه و شیرهای پاکتی استریل با ماندگاری بالا همراه ببرید تا در صورت نیاز، آنها از به جای اسنک یا شیرینی‌های مختلف بخورید.

۱۴. یک ظرف کوچک پر از کشمش و خرمای خشک در کیف خود بگذارید تا در طول سفر به جای قند همراه چای آنها مصرف کنید.

۱۵. حتما کارت دیابت خود را همراه داشته باشید یا داخل کیفتان برگه‌ای که روی آن نام بیماری‌تان نوشته شده باشد، قرار دهید. در این صورت، اگر دچار حادثه‌ای شوید، امدادگران بهتر می‌توانند به شما کمک کنند.

۱۶. شماره پزشک معالجتان را پشت کارت خود بنویسید.

۱۷. در طول سفر از غذاهای سالم‌تر، کم‌چرب‌تر و بدون افزودنی در کنار سالاد، سبزی‌های تازه، آب، دوغ و ماست کم‌چرب استفاده کنید.

۱۸. اگر به رستوران می‌روید، به جای نوشابه، نوشیدنی‌های شیرین و گازدار و دلستر، آب یا دوغ سفارش دهید.

۱۹. پس از سفرهای طولانی‌مدت هوایی، حتما قندخونتان را چک کنید تا در صورت بالا یا پایین شدن غیرعادی آن، با مصرف دارو یا یک وعده غذایی مناسب، قندخونتان را به حالت عادی برگردانید.

۲۰. اگر قرار است با وسایل نقلیه عمومی سفر کنید، حتما مسوولان آنها را در جریان بیماری خود قرار دهید.

منابع: dlife, diabetes, American Diabetes Association, Medicine Net, WebMD