سه شنبه, ۲۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 14 May, 2024
مجله ویستا

نگاهی به مادربرد GA EG۴۱M S۲H


نگاهی به مادربرد GA EG۴۱M S۲H

اینتل بالاخره چیپ ست ارزان قیمت جدید خود را با پردازنده گرافیکی داخلی روانه بازار کرد

اینتل بالاخره چیپ ست ارزان قیمت جدید خود را با پردازنده گرافیکی داخلی روانه بازار کرد. از آجایی که محصولات ارزان قیمت در بازار از طرفداران بی شماری برخوردار هستند معمولا سازندگان توجه خاصی به طراحی و ساخت این محصولات دارند. اینتل نیز به عنوان بزرگترین سازنده تراشه های کامپیوتری در دنیا همیشه تاکید زیادی بر روی ساخت محصولات متنوع برای بازار سیستم های ارزان قیمت داشته است. به همین دلیل است که همیشه شاهد وجود تنوع بیشتر بین محصولات ارزان قیمت این شرکت هستیم تا محصولات گران قیمت.

در زمینه تولید چیپ ست ها نیز اینتل بزرگترین تولید کننده حاضر در بازار است. با وجود دارا بودن سابقه طولانی در تولید چیپ ست ها توسط این شرکت، بسیاری از مصرف کنندگان انتقادهایی را درباره چیپ ست های ارزان قیمت تولیدی این شرکت که دارای پردازنده گرافیکی داخلی بودند مطرح می کردند. یکی از مهمترین این ایرادها ضعف پردازنده گرافیکی داخلی در این چیپ ست ها بود. بسیاری از کاربران معتقد بودند که پردازنده های گرافیکی چیپ ست های سری G آنقدر ضعیف هستند که برای انجام حداقل ها نیز آن ها را با مشکل مواجه می کنند. از آنجایی که می دانید در حال حاظر سیستم عامل های متعددی از اینترفیس های سه بعدی استفاده می کنند. سیستم عامل هایی مانند Windows Vista و حتی نسخه های جدید Linux از جمله سیستم عامل هایی هستند که به پردازنده های گرافیکی با توانایی های مناسب نیاز دارند.

به همین دلیل اینتل تصمیم گرفت در نسل جدید چیپ ست های خود از پردازنده های گرافیکی استفاده کند که دارای توانایی های گرافیکی بهتری باشد. چیپ ست G۴۱ محصولی است که با این تفکر تولید شده. چیپ ستی ارزان قیمت که دارای پردازنده گرافیکی داخلی با توانایی های مناسب است. پردازنده گرافیکی Intel GMA X۴۵۰۰ اگر چه خیلی قدرتمند نیست اما به دلیل مصرف توان بسیار پایین، توانایی پردازش سه بعدی مناسب و هزینه های اندکی که به قیمت چیپ ست اضافه می کند، انتخاب بسیار خوبی برای آن دسته از کاربرانی است که علاقه ای به بازی های و نرم افزارهای سه بعدی ندارند. به دلیل پشتیبانی کامل از DirectX ۱۰ پردازنده گرافیکی این چیپ ست می تواند به صورت کامل از اینترفیس سه بعدی ویندوز ویستا و سیستم عامل جدید مایکروسافت که با نام ویندوز ۷ شناخته می شود به شکل کامل پشتیبانی کند.

به دلیل علاقه بسیاری از کاربران به تماشای ویدیوهای با وضوح بالا، اینتل سعی کرده است تا G۴۱ را به شکل کامل برای پخش تصاویر متحرک مهیا کند. پردازنده گرافیکی X۴۵۰۰ از کد گشایی MPEG۲ به صورت سخت افزاری پشتیبانی کرده و می تواند مزامین کدگذاری شده با استاندارد HDCP را نیز پخش کند. پشتیبانی از تکنولوژی PureVideo برای دستیابی به تصاویر ویدیویی واضح تر و شفاف تر نیز مجموعه توانایی های تصویزی این پردازنده گرافیک را کامل کرده است. در زمینه خروجی های تصویری نیز اینتل دست و دل بازانه عمل کرده است. خروجی های Display Port، DVI و D-sub توسط این چیپ پشتیبانی می شوند. این شرکت حتی خروجی های HDMI را هم پیش بینی کرده است و می توانید با استفاده از این درگاه سیستم خودر ا به تلوزیون های با وضوح بالا متصل کنید. با توجه به این موضوع که از این چیپ ست بیشتر در سیستم چند رسانه ای مورد استفاده قرا می گیرد،پشتیبانی از HDMI می تواند به عنوان یکی از مزایای عمده آن در نظر گرفته شود. در نهایت با توجه به امکان پشتیبانی از دو خروجی به صورت همزمان می توانید تا دو مانیتور را در آن واحد به مادربرد متصل کنید.

در زمینه پشتیبانی از پردازنده و حافظه نیز این چیپ ست دارای مشخصات بسیار خوبی است. از تمامی پردازنده های خانواده Core۲ با FSB تا ۱۳۳۳ مگاهرتز که با پروسه ساخت ۴۵ نانومتری تولید شده اند را می توان به همراه آن مورداستفاده قرار داد. همچنین می توانید تا ۴ گیگابایت حافظه DDR۲ را با سرعت ۸۰۰ مگاهرتز به صورت دوکاناله پیکره کرده و به حداکثر پهنای باند ۱۲.۸ گیگابایت در ثانیه دست پیدا کنید. این پهنای باند برای بسیاری از کاربردها بیش از کافی است. برای راحتی بیشستر مصرف کنندگان تکنولوژی Intel FlexMemory که به شما اجازه می دهد از ماژول های حافظه در اندازه ها و سرعت های گوناگون در پیکره بندی دوکاناله استفاده کنید نیز در این چیپ ست پشتیبانی شده است.

مادربرد GIGABYTE GA-EG۴۱M-S۲H که با استفاده از این چیپ ست تولید شده است، به خوبی از تمامی توانایی های G۴۱ بهره برده است. به رسم مادربردهای ارزان قیمت تر، این مادربرد در شکل ساخت Micro ATX تولید شده که استفاده از آن را در کیس های کوچک امکان پذیر می کند. مادربرد از چهار درگاه SATA با سرعت سه گیگابیت بر ثانیه پشتیبانی می کند که در گوشه پایینی آن تعبیه شده و مشکلی را برای نصب کابل ها ایجاد نمی کند. تعداد اسلات های حافظه در این مادربرد به دو عدد کاهش یافته است که البته با توجه به پشتیبانی چیپ ست از حداکثر ۴ گیگابایت حافظه و در دسترس بودن ماژول های ۲ گیگابایتی چنین کاری منطقی به نظر می رسد.

تعداد خروجی های تصویری در این مدل در بالاترین حد خود است. یک درگاه D-Sub، یک درگاه DVI و یک درگاه HDMI خروجی هایی هستند که با استفاده از آن ها می توانید تمامی نمایشگرهای بازار را به GV-EG۴۱M-S۲H متصل کنید. برای کاربرانی که می خواهند از کارت های گرافیکی جداگانه استفاده کنند نیز یک درگاه PCI-Ex۱۶ در نظر گرفته شده است. در نهایت مادربرد GA-EG۴۱M-S۲H یکی از بهترین انتخاب ها برای کارهای دفتری و یا برای طراحی های سیستم چند رسانه ای است. با توجه به پردازنده گرافیکی توانمند و خروجی های متعدد، این مادربرد می تواند نیازهای شمار را در این زمینه ها به خوبی برآورده کند.