دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
راهکار های تغذیه برای ترک سیگار
در حال حاضر سرطان ریه بیشترین میزان کشتار را در میان انواع سرطان ها (بدون در نظر گرفتن سرطان پوست) به خود اختصاص داده است.از آنجایی که تمام افراد درگیر با این بیماری سیگاری ها هستند، و گرایش جوانان به استعمال دخانیات از روند رو به رشدی برخوردار است، بر آن شدیم تا راهکار هایی را برای ترک سیگار به شما توصیه کنیم، زیرا این استعمال دخانیات نه تنها مضرات فردی را به دنبال خواهد داشت، بلکه اشخاص مرتبط با افراد سیگاری نیز جزء جمعیت در معرض خطر به شمار می آیند.اگر تصمیم گرفته اید سیگار را ترک کنید از برخی مواد غذایی که ممکن است وابستگی شدید شما را به دود کردن سیگار کاهش دهد، استفاده کنید.
جو دوسر:
خوردن جو دوسر و فرآورده های آن ممکن است برای ترک سیگار و رهایی از اعتیاد به نیکوتن به شما کمک کند. این ماده غذایی سرشار از فیبر، ویتامین B۱ (چیزی که برای آرامش اعصاب و روان ضروری است) ویتامین E و سایر املاح و مواد معدنی است.در آزمایشاتی که در یک جمعیت ۱۳ نفره در هند انجام گرفته بود، مشاهده شد که ۵ نفر از آنهایی که از جو دوسر استفاده کرده بودند به کلی سیگار را ترک کردند و ۷ نفر تعداد سیگاری که دود می کردند به نصف کاهش دادند و فقط یک نفر بود که مصرف جو دوسر در او هیچ تغییری ایجاد نکرد (مقاوم به هر نوع درمان!)نتیجه آزمایش، یافتن عصاره جو دوسر به عنوان یک ماده موثر در ترک اعتیاد به سیگار بود.
اسفناج:
اسفناج و برگ چغندر حاوی اسید فولیک، ویتامین C، بتاکاروتن و قند هستند که به دلیل قلیایی کردن محیط بدن در ترک سیگار موثرند. اثر این مواد به این شکل است که میزان ماده اعتیاد آور نیکوتین را در بدن تا مدتی در سطح بالایی نگه می دارند و در نتیجه نیاز فرد به مصرف نیکوتین را کاهش می دهند، بنابراین افزایش مصرف مواد غذایی که خاصیت قلیایی ایجاد می کنند به شخص در ترک سیگار کمک می کند.
کشمش، انجیر و بادام:
این مواد غذایی به راحتی قلیایی بودن بدن را افزایش می دهند. بنابراین تمایل به سیگار را کم کرده در نتیجه ترک سیگار را راحت تر خواهند کرد. بنابراین اگر جیب های خود را از آجیل پر کنید، هر بار که به قصد سیگار دست در جیب می کنید، کشمش، بادام و انجیر درمی آورید.
آدامس های نیکوتین دار:
بهتر است یادآور شویم که اگر از آدامس های حاوی نیکوتین که مخصوص ترک سیگار هستند، استفاده می کنید به خاطر داشته باشید تا از مواد اسیدی (موادی که محیط بدن را اسیدی می کند) که در زیر به آنها اشاره خواهد شد، مصرف نکنید، زیرا خاصیت خنثی کننده خواهند داشت. چنانچه کارشناسان توصیه می کنند حداقل ۱۵ دقیقه قبل از شروع استفاده از این آدامس ها از خوردن نوشابه (کوکاکولا، قهوه، آب میوه و ماءالشعیر)، گوشت قرمز، تخم مرغ، بادام زمینی و سایر مواد اسیدساز خودداری کنید.
جوش شیرین:
جوش شیرین در واقع یک ماده قلیایی است که قادر به از بین بردن میل به سیگار است و در آزمونی که توسط دکتر «داوتن» انجام شد، این نتیجه به دست آمد که عده ای از سیگاری ها که از جوش شیرین استفاده کرده بودند، پس از پنج هفته و به کلی سیگار را ترک کرده بودند، اما از آنجایی که جوش شیرین ماده ای است که از بین برنده ویتامین ها به خصوص ویتامین B۱ در بدن است، بنابراین توصیه نمی شود.
سیر:
امروزه سیر اولین نبات درمانی در بین نباتات است که دارای ماده ضدباکتری و مواد فرارگوگرد و سیلیس و ید است. سیر دارای خواص ضدعفونی کننده بی شمار بوده که از عفونت های تنفسی و مشکلات احتمالی به شدت جلوگیری می کند. مصرف سیر تنها به افرادی که مشکلات گوارشی داشته یا آسپرین مصرف می کنند و یا از بیماری های پوستی رنج می برند، توصیه نمی شود و به جای آن می توان از پودر سیر استفاده کرد.
آدامس های نیکوتین دار: بهتر است یادآور شویم که اگر از آدامس های حاوی نیکوتین که مخصوص ترک سیگار هستند، استفاده می کنید به خاطر داشته باشید تا از مواد اسیدی (موادی که محیط بدن را اسیدی می کند) که در زیر به آنها اشاره خواهد شد، مصرف نکنید، زیرا خاصیت خنثی کننده خواهند داشت. چنانچه کارشناسان توصیه می کنند حداقل ۱۵ دقیقه قبل از شروع استفاده از این آدامس ها از خوردن نوشابه (کوکاکولا، قهوه، آب میوه و ماءالشعیر)، گوشت قرمز، تخم مرغ، بادام زمینی و سایر مواد اسیدساز خودداری کنید.
جوش شیرین:
جوش شیرین در واقع یک ماده قلیایی است که قادر به از بین بردن میل به سیگار است و در آزمونی که توسط دکتر «داوتن» انجام شد، این نتیجه به دست آمد که عده ای از سیگاری ها که از جوش شیرین استفاده کرده بودند، پس از پنج هفته و به کلی سیگار را ترک کرده بودند، اما از آنجایی که جوش شیرین ماده ای است که از بین برنده ویتامین ها به خصوص ویتامین B۱ در بدن است، بنابراین توصیه نمی شود.
سیر: امروزه سیر اولین نبات درمانی در بین نباتات است که دارای ماده ضدباکتری و مواد فرارگوگرد و سیلیس و ید است. سیر دارای خواص ضدعفونی کننده بی شمار بوده که از عفونت های تنفسی و مشکلات احتمالی به شدت جلوگیری می کند. مصرف سیر تنها به افرادی که مشکلات گوارشی داشته یا آسپرین مصرف می کنند و یا از بیماری های پوستی رنج می برند، توصیه نمی شود و به جای آن می توان از پودر سیر استفاده کرد.
عرق شاه تره: عرق شاه تره که در فصل تابستان علاوه بر خواص درمانی نوشیدنی گوارایی محسوب می شود، مدر بوده و ضد کمبود ویتامین «ث» است (مشکلی که افراد سیگاری به طور قطع با آن روبه رو هستند) اشتها آور است و به تصفیه خون کمک می کند.
سایر اقدامات:
در اینجا بهتر است به ذکر مواردی بپردازیم که خاصیت عکس داشته و تمایل برای کشیدن سیگار را ایجاد می کنند. مواد غذایی نظیر گوشت که ادرار را بیشتر اسیدی می کنند، باعث از دست دادن سریع نیکوتین شده و در نتیجه علاقه به مصرف سیگار را در شخص افزایش می دهند. از این مواد می توان به گوشت قرمز، سوسیس و کالباس، غذا های کنسروی، غذا های پخته شده در ماکروویو، الکل، جگر، دل و قلوه، سیرابی، جوانه گندم، عدس، جوجه، تخم مرغ، پنیر، بادام زمینی، مغزگردو و قهوه اشاره کرد. (بنابراین برای ترک سیگار تا اطلاع ثانوی کافه رفتن را تعطیل کنید یا به جای قهوه، آب معدنی بنوشید!)توتون یک عامل محرک سرطان است و ترک کردن سیگار خود همیشه مهم ترین عامل موثر بری جلوگیری از سرطان ریه است و نیروی رژیم غذایی ضد سرطان ریه به شما کمک می کند تا خطرات احتمالی که در طول دوران سیگاری بودن به بدن شما وارد شده است را تعدیل کنید.مهم ترین و موثرترین مواد برای جلوگیری از سرطان ریه، سبزی های برگ سبز تیره تازه، هویج، فرآورده های دانه سویا، میوه های تازه و ماهی های تازه و چرب است.سبزی های برگ سبز تیره از مهم ترین و مناسب ترین منابع تغذیه ای برای جلوگیری از سرطان به شمار می آیند. بنابراین از برگ های سبز تیره کاهو های ایرانی به دلیل خشن بودن صرف نظر نکنید، زیرا حاوی مواد مغذی بی شماری هستند.چای سبز از دیگر مواد بسیار مفید در جلوگیری از سرطان ریه به شمار می آید، چنانکه در ژاپن حتی در بین اشخاص معتاد به سیگار تعداد سرطان ریه کمتر از سایر کشورها (نظیر کشور های اروپایی و آمریکا) است.سبزی خوردن به خصوص سبزی های حاوی ترب، تره، پیازچه، جعفری و... بسیار مفید و سودمند هستند و علاوه بر دارا بودن فیبر و ویتامین «ث» دارای مواد ضدمیکروب نیز هستند.مواد غذایی حاوی اسیدفولیک نیز مقاومت سلول ها را در برابر سرطان ریه افزایش می دهند، بنابراین دانشمندان توصیه می کنند که برای مبارزه با سرطان ریه می توان هر چه بیشتر از این خوراکی ها استفاده کرد.این مواد عبارتند ازاسفناج، کلم برگ، برگ چغندر، شلغم، کلم بروکلی، کلم بروکسل، لوبیای خشک و دانه سویا، آب پرتقال و آب سیب.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست