دوشنبه, ۷ خرداد, ۱۴۰۳ / 27 May, 2024
مجله ویستا

مصرف غذاهای آماده و چرب عوارض آلودگی هوا را افزایش می دهد


مصرف غذاهای آماده و چرب عوارض آلودگی هوا را افزایش می دهد

مصرف غذاهای چرب و سرخ کرده، سوسیس و کالباس و تنقلات باعث تحمیل بار اضافی بر متابولیسم بدن و قلب و عروق می شود و عوارض آلودگی هوا را افزایش می دهد.
در شرایط ناسالم هوا، انسان ناخواسته، …

مصرف غذاهای چرب و سرخ کرده، سوسیس و کالباس و تنقلات باعث تحمیل بار اضافی بر متابولیسم بدن و قلب و عروق می شود و عوارض آلودگی هوا را افزایش می دهد.

در شرایط ناسالم هوا، انسان ناخواسته، آلاینده های هوا شامل مونواکسیدکربن، دی اکسیدکربن، اکسیدهای گوگرد و نیتروژن، سرب، ذرات معلق و ترکیبات سمی مانند بنزن و فرمالدئید را استنشاق می کند.

ذرات آلاینده و ترکیبات زبان آور در هوای آلوده از طریق تنفس، بلع یا پوست جذب بدن می شوند. مونواکسید کربن موج سردرد، کاهش هوشیاری و مشکلات سیستم تنفسی و عصبی می شود.

سرب موجود در هوای آلوده کاهش توانایی ذهنی و قدرت یادگیری را به دنبال دارد. ذرات معلق در هوا دی اکسید نیتروژن گوگرد و دی اکسید کربن موجب ایجاد علائم تنفسی، کاهش ظرفیت ریه، سرفه، افزایش آلرژی، آسم و بالاخره عوارض نامطلوب در سیستم قلبی و عروقی و افزایش مرگ و میر می شود.

در این شرایط، برای کاهش عوارض ناشی از آلودگی هوا ضروری است مایعات فراوان، سبزی ها و میوه مصرف شود و توصیه می شود روزانه حداقل ۲ لیوان شیر، ۴ تا ۶ لیوان آب، یک تا ۲ لیوان آبمبوه ۲۰۰ تا ۳۰۰ گرم انواع سبزی ها، ۴۰۰ تا ۵۰۰ گرم انواع میوه ها به ویژه انار، لیموشیرین و مرکبات مصرف شود.

مصرف زیاد آب، آبمیوه، سبزی و میوه سبب افزایش متابولیسم سلول های بدن و دفع سریع تر سموم از بدن می شود. توصیه می شود از مصرف غذاهای چرب وسرخ کرده، سوسیس و کالباس، انواع سس های چرب و سایر غذاها و تنقلات پرکاری پرهیز شود.

این مواد می تواند باعث تحمیل بار اضافی بر متابولیسم بدن و عملکرد قلب و عروق و سایر اعضای حیاتی بدن شده و باعث افزایش عوارض ناخواسته آلودگی هوا شود.