دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
رمز و رازهای قرآن
مقاله حاضر خلاصه پژوهشی است که چهار سال مستمر به طول انجامیده است.
در این پژوهش مکان هر روز عبادی براساس شماره ترتیب آن روز از اول سال و نیز از آخر سال با شماره ترتیب سورههای مربوط به آن روز مورد مقایسه قرار گرفتهاند و در این مقایسه به شماره ترتیب هر سوره از اول قرآن کریم و نیز از آخر قرآن کریم توجه شده که نهایتاً وجود برابری عددی میان شماره ترتیب هر روز عبادی و شماره ترتیب سورههای مربوط به هر کدام از آن روزها به شکل بسیار شگفتانگیز مشاهده گردیده است. به عبارت سادهتر در مورد هر یک از ایام عبادی فاصله آن را از اول سال و نیز فاصله آن روز را از آخر سال به دست آورده و به محتوای سورههایی که در شمارش از اول قرآن کریم و یا در شمارش سورهها از آخر قرآن کریم هم شماره با آن ایام هستند توجه مینماییم و با کمال شگفتی میبینیم که سورههایی که شماره ترتیب آنها با شماره ترتیب ایام عبادی یکسان بوده همان سورههایی هستند که محتوای آنها به آن ایام عبادی اشاره دارند و وجود این برابریهای عددی به طور واضح وجود یک نظام ریاضی جالب توجه را در سیستم قرار گیری سورههای قرآن کریم نشان میدهد. وجود این تناسبات عددی دلالت بر این حقیقت مینمایند که قرآن کریم یک امر فوق بشری است.»
کل پژوهش به منظور چاپ به شماره ۱۶۶۵۷۸۸ در کتابخانه ملی ایران به ثبت رسیده و اگر توفیق الهی همراه باشد به چاپ خواهد رسید.
*توضیح مهم: طبق یک فرهنگ قدیمی در میان اعراب وقتی ماه یا سال از نیمه میگذشت روزهای باقیمانده را در نظر میگرفتند، به عنوان مثال میگفتند ۱۰ روز به پایان سال باقیمانده است این طرز شمارش همان شمارش از آخر سال به طرف اول سال است، اکنون نیز در میان تمام ملتها وقتی ساعت از نیمه بگذرد دقایق باقیمانده را میشمارند مثلاً گفته میشود ۱۰ دقیقه به ساعت ۱۰ باقیمانده است. لازم به ذکر است که روزهای عبادی سال مانند شب قدر و ایام حج در نیمه دوم سال قمری قرار دارند.
● روزهای عبادی سال چه روزهایی هستند؟
روزهای عبادی سال عبارتند از:
۱ـ روز ترویه (روز هشتم ماه ذیالحجه که با فضیلتترین روز برای احرام حج است)
۲ـ روز عرفه (روز نهم ماه ذیالحجه که اساسیترین روز مناسک حج است)
۳ـ روزهای ماههای حج
۴ـ روز عید قربان و دو روز بعد از آن که روزهای تعیین شده برای انجام عمل قربانی هستند
۵ـ شب قدر
۶ـ روز عید فطر
۷ـ روزهای هفته و مخصوصاً روز جمعه
● چه سورههایی به ایام عبادی مربوطند؟
سورههایی که به روزهای عبادی مربوط میباشند عبارتند از:
۱ـ سوره حج
۲ـ سوره توبه
۳ـ سوره کوثر
۴ـ سوره الاعلی
۵ـ سوره جمعه
۶ـسوره اسرا
۷ـ سوره نجم
● کیفیت ارتباط معنایی میان سورهها به ایام عبادی به چه صورت است؟
ارتباط معنایی میان هر سوره با هر روز عبادی با توجه به اشاره نام سوره و یا آیات آن سوره به روز مورد نظر و یا قرائت شدن آن سورهها در نماز مربوط به آن روز توسط پیامبر مکرم اسلام مشخص میشود (براساس احادیث معتبر) به عنوان مثال در مورد مناسک حج در سورههای حج، بقره، آل عمران، برائة و کوثر آیاتی بیان شده و در این پژوهش نشان داده شده است که شماره ترتیب سورهها و نیز شماره ترتیب آیاتی که به ایام مشخصی از ایام حج اشاره دارند کاملاً با شماره ایام مورد اشاره در آن سورهها و آیات برابری عددی دارند.
▪ اولین برابری عددی: برابری عددی میان شماره ترتیب سوره حج و شماره ترتیب روزهای ترویه و عرفه که اولین روزهای مناسک حج هستند.
سوره حج بیست و دومین سوره قرآن کریم است از سوی دیگر بیست و دو روز مانده به پایان سال قمری منطبق بر روزهای ترویه و یا عرفه خواهد بود.
توضیح در مورد روزهای ترویه و عرفه: طبق اصل فقهی مشترک میان تمام مسلمانان با فضیلتترین روز برای انجام احرام حج روز هشتم ذیالحجه است که روز ترویه نامیده میشود، همچنین همه مذاهب فقهی متفقالقولند که اساسیترین روز مناسک حج روز نهم ذیالحجه است که روز عرفه نامیده میشود زیرا پیامبر مکرم اسلام(ص) فرمودهاند «الحج عرفة من جاء لیلة جمع قبل طلوع الفجر فقد ادرک الحج» یعنی (حج عبارت است از وقوف در صحرای عرفات در روز عرفه و هر که تا قبل از طلوع فجر روز عید قربان به صحرای عرفات برسد حج را درک نموده است)
▪ دومین برابری عددی: برابری عددی میان شماره ترتیب سوره قدر و شماره ترتیب شب قدر
طبق صحیحترین احادیث، شب مبارکه قدر یکی از شبهای دهه آخر ماه مبارک رمضان است. سوره مبارکه قدر نود و هفتمین سوره در ترتیب قرار گیری سورههای قرآن کریم است متناسب با این حقیقت نود و هفت روز مانده به پایان سال قمری منطبق بر دهه آخر رمضان میباشد.
▪ سومین برابری عددی: رابطه عددی میان تعداد روزهای هزار ماه قمری با حاصلضرب یکصد و چهارده سوره قرآن کریم.
در شماره ترتیب شب قدر ( با توجه به دومین آیه از سوره قدر که میفرماید: «شب قدر برتر از هزار ماه است») طبق قواعد علم نجوم هر ماه قمری ۵۳/۲۹ روز را شامل میشود لذا تعداد روزهای هزار ماه قمری از ضرب عدد فوق در هزار به دست میآید که ۲۹۵۳۰ روز را شامل میشود، با تقسیم عدد به دست آمده که تعداد روزهای هزار ماه قمری است بر عدد ۱۱۴ عدد ۰۳/۲۵۹ به دست میآید، اکنون چنانچه از اول سال قمری به اندازه عدد به دست آمده بشماریم به یکی از شبهای دهه آخر رمضان میرسیم.
▪ چهارمین برابری عددی: برابری عددی میان تعداد جمعههای سال و شماره ترتیب سوره جمعه
در طول یک سال شمسی حداکثر ۵۳ جمعه وجود دارد، متناسب با این حقیقت اگر از آخر قرآن کریم ۵۳ سوره بشماریم به سوره جمعه میرسیم. همچنین در حالت معمول در طول یکسال شمسی ۵۲جمعه وجود دارد، اکنون اگر از آخر قرآن کریم ۵۲ سوره بشماریم به سوره منافقون میرسیم. این مطلب را با این حدیثی که مورد اتفاق مذاهب اسلامی است مقایسه نمایید که بیان میدارد پیامبر مکرم اسلام در نماز جمعه در رکعت اول سوره جمعه و در رکعت دوم سوره منافقون را قرائت فرمودهاند.
▪ پنجمین برابری عددی: برابری عددی میان تعداد هر کدام از روزهای هفته در طول سال و شماره ترتیب سوره النجم و نیز برابری عددی میان شماره ترتیب سوره اسراء و تعداد رکعتهای نمازهای واجب روزانه که در شب اسراء واجب شدهاند.
ممکن است سؤال شود که سایر روزهای هفته نیز در طول یک سال شمسی هر کدام حداکثر ۵۳ مرتبه تکرار میشوند آیا در آن مورد هم تناسبی دیده میشود در جواب باید گفت بله دقیقاً تناسب وجود دارد و آن این که پنجاه و سومین سوره قرآن کریم سوره النجم است که واقعه معراج (اسراء) در این سوره و نیز در سوره اسراء بیان شده است و میدانیم که طبق اجماع علمای اسلام نمازهای روزانه در شب اسراء واجب شدهاند که هفده رکعت هستند و شماره ترتیب سوره اسراء نیز عدد ۱۷ می باشد.
▪ ششمین برابری عددی: برابری عددی میان تعداد روزهای جمعه سال قمری و شماره ترتیب سوره قاف.
در طول یک سال قمری حداقل ۵۰ جمعه وجود دارد و از سوی دیگر پنجاهمین سوره قرآن سوره قاف است که طبق احادیث معتبری پیامبر مکرم اسلام(ص) هنگام خطبههای نماز جمعه این سوره را قرائت فرموده است.
▪ هفتمین برابری عددی: برابری عددی میان شماره ترتیب ایام قربانی و شماره ترتیب سوره کوثر
طبق اجماع فقهای اسلام روزهای معین برای انجام قربانی در منا عبارتند از روز عید قربان و دو روز بعد از آن. از سوی دیگر طبق قواعد علم نجوم اسلامی فقط سه روز مذکور میتوانند سیصد و سی و ششمین روز سال قمری باشند اکنون طبق قاعده همنهشتی بین اعداد عدد همنهشت با عدد ایام قربانی را در میان ۱۱۴ سوره قرآن به دست میآوریم بدین منظور عدد ایام قربانی (۳۳۶) را بر عدد کل سورهها تقسیم مینماییم که باقیمانده عدد ۱۰۸ به دست میآید و وقتی به سوره یکصد و هشتم قرآن توجه نماییم میبینیم که سوره کوثر است تنها سورهای که در آن به عمل قربانی اشاره شده است. در آیه ۲ از این سوره میفرماید: «فصل لربک وانحر» یعنی پس برای پروردگارت نماز بگذار و قربانی نما.
از لحاظ شماره ترتیب روز عید قربان در شمارش ایام از آخر سال نیز در سالهای مختلف عید قربانی ۱۹ روز و یا بیست روز تا پایان سال فاصله دارد از طرفی بیست سوره از پایان سورهها بشماریم به سوره بلد میرسیم که در آن به سرزمین مکه پدر و پسر (حضرت ابراهیم و حضرت اسماعیل قهرمانان قربانی) سوگند یاد نموده است.
گفتیم که سوره کوثر یکصد و هشتمین سوره در شمارش سورهها از اول قرآن کریم است که شماره ترتیب آن با شماره ایام قربانی همنهشت و متناسب است (که در علم ریاضی نوعی برابری عددی را میرساند) اکنون توجه فرمایید که چنانچه از آخر قرآن کریم یکصد و هشت سوره بشماریم (یعنی قرینه سوره کوثر) به سوره اعراف میرسیم و اما ارتباط این سوره با ایام قربانی در این موضوع است که سوره اعراف تنها سورهای است که در آن میفرماید «و واعدنا موسی ثلاثین لیلة واتممنها بعشر فتم میقات ربه اربعین لیلة» یعنی (و به موسی سی شب وعده دادیم و ده شب بر آن افزودیم پس او وعده پروردگارش را در چهل شب به اتمام رساند) مفسرین متفقند که ده شب مورد اشاره در آیه شریفه عبارت از ده شب اول ماه ذیالحجه بوده که به عید قربان ختم میشود. ملاحظه میفرمایید که آیه مربوط به وعده حضرت موسی در سورهای از قرآن قرار گرفته که به روز پایانی از وعده مورد اشاره در آیه کاملاً تناسب دارد.
برای تحقیق در مورد منابع این مطلب میتوان به تفاسیر از جمله تفسیر نمونه و تفسیر شوکانی- تفسیر سوره الاعلی مراجعه نمود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست