یکشنبه, ۱۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 2 February, 2025
چیزهایی که شاید در مورد چین و چروک های صورت خود نمی دانید
با مطلع شدن از دلایل واقعی به وجود آمدن چروکهای صورت و روشهای جلوگیری از آن با بروز نشانههای بالا رفتن سن مقابله کنید. کافی است وارد یکی از داروخانههای شهر شوید تا توسط سپاه کرمها، لوسیونها و سرمهایی که همگی وعده از بین بردن تمام ترسهای شما در مورد یکی از مهمترین عیوب پوستی یعنی چروکهای پوست را میدهند، روبهرو شوید. اگر شما جزو آن دسته از افرادی هستید که قبل از بیرون رفتن از خانه کرم ضدآفتاب نمیزنند به احتمال زیاد هنوز خیلی چیزها در مورد جلوگیری از این چین و چروکها باید یاد بگیرید. خواندن نظرات مختلف متخصصان پوست در مورد علتها، نحوه درمان و جلوگیری از چروکهای پوستی در ادامه این مطلب شما را شگفتزده خواهد کرد.
۱- در خودرو شخصیتان هم خطر ایجاد چروکهای پوستی وابسته به نور خورشید وجود دارد.
شیشه ماشین میتواند در رساندن اشعههای مضر به پوست موثر باشد. اگر هر روز زمان زیادی را در ماشین خود میگذرانید، اشعههای ماورای بنفش خورشید که عامل قسمت عمده چین و چروکهای پوست هستند، زمان کافی برای نفوذ و عبور از شیشه ماشین پیدا میکنند. در چنین حالتی فرقی ندارد که هوا آفتابی باشد یا ابری. بهترین کار برای محافظت از پوست در مقابل نور خورشید هنگام رانندگی این است که هر روز از کرمهای ضدآفتاب با طیف گسترده (broad spectrum) استفاده کنید. شاید هم به جای این کار استفاده از شیشههای رنگ -سایهدار را برای ماشین خود ترجیح دهید.
۲- اگر دوست دارید بدانید چه موقع و کجا چروکها سراغ پوست شما میآیند، ریشه آن را در خانواده خود جستوجو کنید. چروکهای پوستی دارای عنصر ژنتیکی هستند. احتمال پدیدار شدن چروکهای پوستی و درجه و عمق خطوط تحت تاثیر عوامل ژنتیکی قرار دارد. نگاه کردن و دقیق شدن به والدین، مادربزرگ و پدربزرگ یکی از راههایی است که به واسطه آن میتوانید استعداد پوست خود را در چروک شدن و سایر نشانههای بالا رفتن سن مثل شل شدن پوست صورت، گردن و ناحیه سینه پیشبینی کنید. بهترین روش برای جلوگیری از پدیدار شدن چین و چروکها و افتادگی پوست در این نواحی، به حداقل رساندن تابش نور خورشید به پوست و مصرف کرمهای ضدآفتاب با طیف گستردهای است که حاوی زینک یا تیتانیوم دیاکساید باشند.
۳- عادت به خوابیدن با یک سمت بدن و صورت باعث ایجاد خطوطی روی صورت میشود.
با بالا رفتن سن، بافت متصلکننده و کلاژن صورت شما دیگر استحکام و قوت سابق را ندارد. بنابراین، وقتی هر شب طبق عادت به یک سمت صورت خود میخوابید، پوست مکررا بر اثر برخورد با بالشت تحت فشار قرار میگیرد و دیگر مثل دوران جوانی به سرعت از هم باز نمیشود و به حالت اول خود برنمیگردد. خوشبختانه چنانچه حالت خوابیدن خود را تغییر دهید، چین خوردن پوست شکل عکس میگیرد. بهتر است برای جلوگیری از بروز این خطوط خوابیدن به پشت را تمرین کنید.
۴- خطوط اخم میتوانند مشکلاتی را برای دید ایجاد کنند.
گذشته از شاخص سن و آسیب ناشی از نور خورشید، خطوط اخم که شکافهای بین دو چشم هستند، میتوانند حاکی از لزوم مراجعه شما به چشمپزشک نیز باشند. بعضی از افراد تاوان مشکلات بینایی خود را با تنگ و گشاد کردن و چپ و راست کردن چشم خود میدهند که باعث انقباض ماهیچههای پیشانی بین ابروها میشود. تکرار این عمل به مرور زمان ظاهر چروکها را بدتر میکند. اگر زود به داد مشکل بینایی خود برسید، میتوانید به رفع و صاف کردن خطوط نازکی که روی پیشانیتان افتاده کمک کنید تا فشار روی ماهیچههای پیشانی کم شود و کمکم آزاد و راحت شوند.
۵- مواد غذاییای که رنگ روشن دارند چروکها را از بین میبرند.
میوهها و سبزیجاتی مثل تمشک، میوه قرهقاط، فلفل قرمز و اسفناج حاوی آنتیاکسیدانهایی هستند که به پوست امکان دفاع کردن از خود در برابر آسیبهای محیطی میدهند بهطوری که پوست نرم و منعطف و شفاف بماند. هرچه پوست شما سالمتر و سرحالتر باشد، خطوط نازک هم کمتر به چشم میخورند زیرا پوست فرصت افتادگی و شل شدن پیدا نمیکند. بهعنوان یک قاعده کلی هر آنچه به یک رژیم غذایی سالم برای قلب کمک کند، مانند غذاهایی که حاوی ویتامین C و E هستند مثل سویا و چای سبز برای پوست هم مفید است.
۶- رسیدن آب کافی راه را به روی چین و چروکها میبندد.
همه ما میدانیم که باید روزانه H۲O کافی به بدنمان برسد اما یک دلیل دیگر نیز برای نوشیدن مایعات فراوان وجود دارد. حفظ رطوبت پوست به نرم و منعطف نگه داشتن آن کمک میکند. وقتی پوست خشک باشد چین و چروکها تشدید میشوند و از آنجایی که پوست خشک، کدر و صاف میشود، خطوط نازک و چین و چروکها بیشتر خود را نشان میدهند. آب تمام مواد مضر و سمی را که در بدن جمع میشوند و روی پوست تاثیر منفی میگذارند نیز از بدن خارج میسازد.
ترجمه: نازنین ایرانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست