چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
سماق
سماق برای نخستین بار در مدیترانه، جنوب ایتالیا و بخش هایی از خاورمیانه خصوصاً ایران کشت شده است.
از این ادویه به دلیل ترش و قابض بودن آن در پخت غذاهای عربی استفاده زیادی می شود.
عموماً این ماده به جای لیموترش برای ترش کردن غذاها مورد استفاده قرار می گیرد و اگر در ظرف در بسته و دور از نور قرار داده شود، می توان از آن تا مدت ها نگهداری کرد.
این ادویه بیشتر در کشورهای عربی، ترکیه، خاورمیانه و خصوصاً لبنان مورد استفاده قرار می گیرد.
این ادویه قبل از بریان کردن گوشت و گاهی مرغ و یا ماهی روی آنها مالیده شده و سپس آنها را کباب می کنند. از عصاره سماق در تهیه سس سالاد استفاده می شود.
علاوه بر این به همراه کباب، از ترکیب ماست با سماق استفاده می شود.
ترکیبی از سماق و آویشن نیز در تهیه پنیر خامه ای که از ماست تهیه می شود، مورد استفاده قرار می گیرد.
سماق ادرارآور و در کاهش تب مؤثر است. در خاورمیانه از نوشیدنی ترش سماق برای درمان دل پیچه استفاده می شود.
[نیما روایی]
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست