یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا

بررسی ارتباط سندرم تخمدان پلی کیستیک و عدم تحمل گلوکز


بررسی ارتباط سندرم تخمدان پلی کیستیک و عدم تحمل گلوکز

از جمله اختلالات متابولیک در بیماران سندرم تخمدان پلی کیستیک مربوط به متابولیسم کربوهیدرات ها است

● زمینه و هدف:

از جمله اختلالات متابولیک در بیماران سندرم تخمدان پلی کیستیک مربوط به متابولیسم کربوهیدرات ها است. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط سندرم تخمدان پلی کیستیک و عدم تحمل گلوکز در مراجعین تخصصی زنان در شهر سنندج انجام شد.

● روش بررسی:

نوع مطالعه تحلیلی با طراحی همگروهی تاریخی بود، گروه مواجهه شامل ۱۲۶ نفر از زنان در سنین باروری بود که براساس معیارهای بالینی، سونوگرافی و آزمایشگاهی مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک بودند. گروه شاهد (غیرمواجهه) شامل ۱۲۶ خانم مراجعه کننده به درمانگاه در همان زمان بود که مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک نبوده، و معیارهای تشخیصی آن را نداشتند این افراد از نظر سن، قد، وزن، تعداد حاملگی، روش جلوگیری از بارداری، سابقه سقط و سابقه مرده زایی با گروه مواجه همسان شدند. پس از انتخاب گروه ها، داده های مورد نیاز از طریق مصاحبه و معاینه اخذ و در یک برگ چک لیست ثبت شد. سپس از تمامی افراد گروه مواجهه و گروه شاهد تست خوراکی تحمل گلوکز (Oral Glucose Tolerance Test) و آزمایشات FSH و LH نسبت به تجزیه و تحلیل داده ها اقدام شد.

● یافته ها:

یافته ها بیانگر آن بود که سطح سرمی قند ناشتای خون و قند پس از ۱ ساعت از انجام تست تحمل گلوکز در هر دو گروه از لحاظ آماری اختلاف معنی داری نداشت، ولی میانگین قند پس از ساعت های ۲ و ۳ از انجام تست در دو گروه با هم متفاوت بود (p<۰.۰۳). همچنین تست تحمل گلوکز مختل با سندرم تخمدان پلی کیستیک رابطه داشت (۱۷ نفر در گروه مواجهه در مقابل ۲ نفر در گروه کنترل (RR=۸.۵, ۱.۸۵<RR<۳۷.۰۱, p<۰.۰۱).

● نتیجه گیری:

براساس نتایج این مطالعه پیشنهاد می شود اختلال در متابولیسم کربوهیدارت ها در بیماران PCO بیشتر مورد توجه قرار گیرد تا موارد مثبت زودتر تشخیص داده شوند.

عنوان فایل
بررسی ارتباط سندرم تخمدان پلی کیستیک و عدم تحمل گلوکز application/pdf
barresie ertebate sandrome tokhmdan.pdf
169 KB
دانلود

فریبا فرهادی فر

مهین لطفی

کریم ناصری

نسرین مقیمی

رکسانا یغمایی

عزت اله رحیمی