چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

۲۸ اردیبهشت: در شهر چه گذشت؟!


۲۸ اردیبهشت: در شهر چه گذشت؟!

با وجود اینکه مشکل خالی گشتن برخی تاکسی‌ها در شهر برای پیدا کردن مسافر دربستی و از سوی دیگر صف عریض و طویل مسافران در انتظار تاکسی همچنان به قوت خود باقی است، روی دیگر سکه هم …

با وجود اینکه مشکل خالی گشتن برخی تاکسی‌ها در شهر برای پیدا کردن مسافر دربستی و از سوی دیگر صف عریض و طویل مسافران در انتظار تاکسی همچنان به قوت خود باقی است، روی دیگر سکه هم وجود دارد و آن مشاجره مسافربران بر سر مسافر است.

در برخی خطوط که اتفاقا تعداد مسافربر‌ها نسبت به مسافران زیاد‌تر است، گاهی شاهد مشاجره رانندگان بر سر مسافر هستیم. این مشاجره‌ها هم همیشه یک دلیل دارد و آن اینکه یکی از رانندگان معتقد است سوار کردن مسافر حق او بوده است.

این درحالی است که گاهی این مشاجره‌ها تا جایی پیش می‌رود که آسایش مسافران را سلب کرده و وقت آنها را تلف می‌کند. بهتر است سازمان تاکسیرانی یکبار برای همیشه برای مقابله با این پدیده تدبیری بیندیشد تا اینکه مسافران میان خودروهای مسافربر سرگردان نشوند.

خوردنی‌های صدادار

اگر رده‌بندی برای مواد خوراکی از لحاظ صدایی که بر اثر خوردن آنها به گوش می‌رسد وجود داشته باشد، چیپس و پفک جزء طبقه پرسرو صدا‌ترین خوردنی‌ها قرار می‌گیرند که هراندازه هم که در خوردن آنها دقت شود باز هم صدای ناشی از خرد شدن آنها هنگام گاز زدن به گوش می‌رسد.

این در حالی است که این خوردنی‌های صدادار پای ثابت فیلم‌های سینمایی هستند و برخی تماشاگران تصور می کنند بدون چیپس و پفک امکان تماشای فیلم در سالن‌های سینما وجود ندارد.

با وجود اینکه خوردن چیپس و پفک برای این دسته از تماشاگران هنگام تماشای فیلم بسیار لذت‌بخش است اما در مقابل، صدای تولید شده از آن برای سایر تماشاگران خوشایند نیست.

یکی از اقدامات خوب برخی سالن‌های سینما، به منظور جلوگیری از ایجاد این صدا‌های مزاحم ممنوع کردن مصرف چیپس و پفک در سالن است. در صورتی که این قانون در همه سالن‌ها به اجرا درآید، همه تماشاگران می‌توانند از لذت تماشای فیلم در محیطی آرام و ساکت بهره‌مند شوند.

یارانه‌ برای بقالی‌ها

یارانه‌ها هم حکایتی شده‌اند. برای نمونه، همانطور که یارانه سوخت برای اقشار کم‌درآمد و روستاییان فاقد خودرو، معنایی ندارد، شیر‌های یارانه‌ای نیز برای برخی اهالی محله‌های پایتخت که در همسایگی یک بقال کم انصاف زندگی می‌کنند، بی‌معنی است.

زیرا به نظر می‌رسد یارانه شیر‌ فقط شامل حال بقالی می‌شود که شیر‌های یارانه‌ای را با قیمت آزاد می‌فروشد و بنابراین اهالی، روی یارانه آن‌را نمی‌بینند. این در حالی است که ماجرای شیر‌های یارانه‌ای برای بقال‌های با وجدان درست به عکس عمل می‌کند.

جدای از کنترل صف‌ صبحگاهی شیر، آنها از صبح تا شام انرژی زیادی صرف می‌کنند تا هر یک از اهالی فقط یک یا ۲ کیسه شیر یارانه‌ای ببرد و به این وسیله بتوانند وظیفه خود را به نحو مطلوب انجام دهند و شیر برای باقی مردم نیز باقی بماند.

به هر حال شهروندانی که نسبت به توزیع شیر‌های یارانه‌ای شاکی‌اند، خواستار نظارت بیشتر بازرسان به این موضوع هستند.

راهبندان در پیاده‌‌رو

گویا این اواخر راهبندان و سنگینی ترافیک به پیاده‌رو‌ها سرایت کرده و گاهی اوقات مانند آنچه در تصویر مشاهده می‌کنید قفل نیز می‌شود. البته برای قفل‌های ترافیکی اینچنین فقط قفل چرخ‌های پلیس می‌تواند کارساز باشد و از خجالت متخلف‌ها در آید.

اغلب شهروندان به ویژه عابران نسبت به برخورد قاطع پلیس با راننده‌های متخلف بسیار راضی‌اند و آینده‌‌ای با تخلف‌های رانندگی کمتر پیش روی خود می‌بینند. به طورحتم چنانچه تعداد قفل‌های چرخ بیش از پیش باشد و راننده‌ها فقط هنگام مشاهده برگه بلند بالای خلافی متوجه تخلف‌‌های خود نشوند، ترافیک شهر روان‌ خواهد شد.

در حال حاضر بسیاری از راننده‌ها بدون اینکه از تخطی از قوانین راهنمایی و رانندگی آگاه شوند جریمه می‌شوند و شاید در روز‌های آینده نیز به حرکات ترافیک‌زای خود ادامه دهند.