چهارشنبه, ۲ خرداد, ۱۴۰۳ / 22 May, 2024
مضرات استفاده از قند ساکارز در کودکان
لاکتوز قند شیر است و برای جذب شدن در دستگاه گوارش باید توسط آنزیم لاکتاز به گلوکز و گالاکتوز تجزیه شود. این دیساکارید (دوقندی) ۷۵ درصد از شیر انسان و ۴۵ درصد از شیر گاو را تشکیل میدهد ولی حلالیت و شیرینی کمتری نسبت به بقیه دیساکاریدها دارد. آنزیمهای سوکراز و مالتاز خیلی سریع در قاعده پرز و به محض تشکیل سلولهای روده، تولید و عرضه میشوند. ولی آنزیم لاکتاز تنها در جریان اواخر مهاجرت سلولهای روده به نوک پرز تولید و عرضه میشود، برای همین بیماریهای دستگاه گوارش که باعث آسیب سلولهای روده و ریختن آنها میشود، با کمبود لاکتاز و عدم تحمل لاکتوز همراه هستند.
شیر مادر بهترین و کاملترین تغذیه برای کودکان است. از طرفی مبتلایان به لاکتوزمی با کمبود آنزیم لاکتاز روبهرو هستند، بنابراین از شیرخشکهای بر پایه سویا بهره میبرند که به جای لاکتوز با قند دیگری غنی شده است، اما این قند جایگزین بهتر است ساکارز نباشد.
ساکارز (سوکروز) یا قند نیشکر از فروکتوز و گلوکز تشکیل شده و شیرینی بالایی دارد. دکستران و لوان فرآوردههای باکتریایی ساختاری هستند که از قندهای مختلفی شامل سوکروز و مالتوز مشتق شدهاند. برخی باکتریها دکستران تولید میکنند که پلیمر خطی حاوی ایزومالتوز (گلوکز با یک شاخه) به عنوان واحد تکرارشونده میباشد. لوان نیز پلیمر تکرارشونده واحدهای فروکتوز با پیوند ۲ و ۶ فروکتوزیدی است که از سوکروز تشکیل شده است. پلاکهای دندانی حاوی باکتریهای تولیدکننده لوان هستند که در ماتریکس سخت و چسبندهای که تولید کردهاند، محصور شدهاند! افرادی که فلور دهان آنها حاوی باکتریهای تولیدکننده لوان است، بخصوص وقتی که مقادیر زیادی سوکروز مصرف میکنند، مستعد پلاک دندانی هستند.
در سالهای اخیر بیماریهای مزمن در صدر عوامل مرگومیر جهانی قرار گرفتهاند. مجامع بینالمللی بهداشت عمومی، بزرگترین مشکل عصر جدید و در واقع مادر امراض را چاقی میدانند.
شیرخشکهای شیرین شده با ساکارز علاوه بر تخریب جوانههای دندانی به خاطر شیرینی زیاد و اختلال در تکامل جوانههای چشایی، باعث اضافه دریافت در بچهها شده و این اعتیاد آنها به شیر خشک علاوه بر تقابل با شیر مادر، آنها را شیرین پسند کرده و این ذائقهسازی غلط در آینده آنها را به سمت طعم شیرینی میل میدهد و بتدریج دچار چاقیهای خطرناک میشوند که خود زمینهساز بیماریهای مزمن دیگری مثل دیابت، تخریب کبد، فشار خون، بیماریهای قلبی عروقی و انواع سرطانها میشود. زیرا ساکارز یکی از شیرینترین قندهاست در حالیکه قند طبیعی شیر (لاکتوز) شیرینی کمتری دارد.
محمدعلی پازوکی مهر
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور شهدای خدمت ابراهیم رئیسی سقوط بالگرد رئیسی رئیسی سیدابراهیم رئیسی شهادت ایران سقوط بالگرد بالگرد حسین امیرعبداللهیان
تهران هواشناسی آیت الله رئیسی کنکور امتحانات نهایی شهرداری تهران هلال احمر سانحه بالگرد رئیسی بارش باران سیل قوه قضاییه پلیس
قیمت دلار قیمت خودرو خودرو قیمت طلا بورس بازار خودرو یارانه دلار یارانه نقدی حقوق بازنشستگان سایپا بازنشستگان
سینمای ایران سینما جشنواره کن تلویزیون ازدواج داریوش ارجمند آیت الله سید ابراهیم رئیسی هنرمندان شعر رسانه ملی لیلا حاتمی سریال
کنکور ۱۴۰۳ دانش بنیان
رژیم صهیونیستی روسیه امیرعبداللهیان اسرائیل غزه جنگ غزه ترکیه فلسطین آمریکا چین ولادیمیر پوتین اوکراین
فوتبال پرسپولیس استقلال رئال مادرید لیگ برتر باشگاه پرسپولیس لیگ برتر ایران فدراسیون فوتبال وزارت ورزش و جوانان لیگ برتر انگلیس باشگاه استقلال منچسترسیتی
هوش مصنوعی مایکروسافت اپل گوگل سامسونگ ناسا تبلیغات موبایل آیفون
سلامت سرطان مغز کاهش وزن خواب رژیم غذایی آلزایمر طول عمر افسردگی مغز انسان سلامت روان