چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
علائم و نشانه های اختلالات وسواسی
وسواس یکی از شایع ترین اختلالات و بیماری های روانی در جوامع مختلف است و متخصصان روان پزشکی تعاریف گوناگونی را از این بیماری ارائه داده اند. این بیماری شامل فکر، احساس یا تصورات عود کننده و مزاحم برای شخص است که در وی ایجاد اضطراب می کنند در نتیجه تعادل فرد به دنبال این بیماری به هم می خورد و بیمار در سازگاری با محیط، دچار مشکل می شود. به نوشته مجله آنلاین سایکولوژی تودی، افراد مبتلا به وسواس جبری دو ویژگی بارز و مهم یعنی افکار وسواسی و اعمال وسواسی دارند. البته هر فکر تکراری لزوما وسواس نیست و هنگامی وسواس تلقی می شود که برخلاف میل شخص به ذهن او وارد شود. در واقع این فکر، لذت بخش نیست و از ذهن خارج نمی شود. در این حالت، فرد مزبور این فکر را متعلق به خود نمی داند اما از ذهن وی نیز بیرون نمی رود و در نتیجه اضطراب شخص را تشدید می کند. بسیاری از اختلالات وسواسی به طور نسبی دارای علایم و نشانه های زیر هستند:
- گیج شدن در بین مفاهیم «هست» و «نیست»; بسیاری از بیماران وسواسی در دریایی از باید ها و نبایدها، درست و غلط، خوب و بد و مفاهیمی از این قبیل سردرگم می شوند.
- نظم و ترتیب خشک و با انضباط افراطی; این ویژگی جزو خصایص افراد وسواسی نیست بلکه احساس عدم اطمینان نسبت به انجام شدن درست کارها، بیمار را به این سمت سوق می دهد. بنابراین بیمار روانی با توجه به احساس مزبور، با هدف ایجاد رضایت فکری و روانی مبادرت به انجام فعالیت های افراطی برای نظم بخشیدن به کارها می کند.
- رفتارهای تکراری; افراد مبتلا به وسواس به خاطر حس ناامنی درونی به طرز بیمارگونه ای به تکرار یک عمل مبادرت می ورزند و گاهی با وجود چندبار تکرار، بازهم به نتیجه دلخواه نمی رسند.
- کمال گرایی; هر چند کمال گرایی یک ویژگی عادی و طبیعی در بشر است، اما این ویژگی در انواع مختلف اختلالات وسواسی دارای حالتی ناموزون، غیرطبیعی و نابهنجار است به گونه ای که مثلا در وسواس شستشو، فرد بیمار ممکن است برای دست یافتن به نهایت تمیزی و نظافت که خود نوعی کمال تلقی می شود، مدت ها ذهن و فکر خود را مشغول سازد و در نهایت نیز به آرامش و رضایت خاطر دست نیابد.
- افکار ناراحت کننده; عموما افراد وسواسی انواع مختلفی از افکار و اندیشه های آزار دهنده دارند. به گزارش ایسنا، بسیاری از روان شناسان و روان پزشکان برای درمان این بیماران از دو روش «رفتار درمانی» و «دارو درمانی» استفاده می کنند اما در هر حال مراجعه به متخصص برای کنترل بیماری در این افراد یک الزام است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست