پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

بفرمایید اسپادزل با سس آلفردو


بفرمایید اسپادزل با سس آلفردو

حتما تعجب می کنید اگر بگوییم می خواهیم طرز تهیه نودلی را که به روش سوییسی تهیه می شود, به شما آموزش دهیم جالب است بدانید که سوییسی ها به دلیل نزدیکی به ایتالیا بسیاری از غذاهای این کشور را دوست دارند و بیشتر اوقات غذاهایی مثل پاستا و پیتزا می خورند

حتما تعجب می‌کنید اگر بگوییم می‌خواهیم طرز تهیه نودلی را که به روش سوییسی تهیه می‌شود، به شما آموزش دهیم. جالب است بدانید که سوییسی‌ها به‌دلیل نزدیکی به ایتالیا بسیاری از غذاهای این کشور را دوست دارند و بیشتر اوقات غذاهایی مثل پاستا و پیتزا می‌خورند...

آنها ترجیح می‌دهند خودشان نودل، اسپاگتی و پاستا را تهیه کنند و اسپاگتی و پاستای آماده استفاده نکنند. سس‌های متنوع نیز تکمیل‌کننده تلاش آنها برای تهیه یک غذای خوشمزه است.

● عادت‌های غذایی سوییسی‌ها

سوییس یکی از کشورهای اروپایی بسیار سرسبز است که در همسایگی کشورهای آلمان، ایتالیا و فرانسه قرار دارد و درنتیجه غذای این کشور تحت‌تاثیر آشپزی این کشورهاست. پیتزا و پاستا در خانه‌ها و رستوران‌های این کشور به‌وفور یافت می‌شوند و از محبوب‌ترین غذاهای مردم این کشور هستند. آشپزی سوییسی با انواع سبزی‌ها عجین است زیرا در بیشتر نواحی این کشور انواع سبزی‌ها کشت می‌شود. سوییسی‌ها بیشتر در وعده‌ شام، سوپ سبزی‌ می‌خورند.

غلات، پنیر سوییسی، بادمجان و گوشت بره بیشتر در وعده ناهار مصرف می‌شود. ناهار سوییسی، سبک است و می‌تواند شامل یک ساندویچ گوشت بره با کاهوی فراوان باشد. جالب است بدانید که آنها صبحانه مفصلی می‌خورند. به‌طوری که انواع پنیرها، کرم کارامل‌، شیر، کره و انواع ماست‌های میوه‌ای و حتی مارمالاد در آن به چشم می‌خورد. سوییسی‌ها معتقدند مهم‌ترین وعده‌ غذایی، صبحانه است و اگر قرار باشد تمام ‌ویتامین‌ها و پروتیین‌های موردنیاز بدن در یک وعده دریافت شوند، آن وعده صبحانه است.

نکته‌ای که در رژیم غذایی مردم این کشور بسیار مشهود است، سبک‌بودن غذاها و تمایل به غذا خوردن در کنار اعضای خانواده است. سوییس معدن انواع میوه‌هاست؛ میوه‌هایی مانند سیب، انگور، زردآلو و انواع توت‌ها. بخش بزرگی از صنعت کشور سوییس به تولید شکلات اختصاص دارد به‌طوری که انواع شکلات‌ها با طعم‌های مختلف در این کشور در دسترس هستند و در وعده عصرانه، همراه با نوشیدنی‌هایی مانند قهوه یا شیرقهوه سرو می‌شوند. به غیر از شکلات، انواع کیک‌ها و تارت‌هایی هم که در مواد تشکیل‌دهنده آنها شکلات وجود دارد طرفداران زیادی دارند. البته نوشیدنی‌ اصلی مردمان این کشور آب‌معدنی است که چشمه‌های آن به صورت طبیعی از کوه‌های این کشور جاری است.

● مـواد لازم (برای۴ نفر)

آرد سفید/ ۳ لیوان/ ۴۸۰ کیلوکالری

کره/ ۴ قاشق غذاخوری/ ۳۶۰ کیلوکالری

تخم‌مرغ/ ۴ عدد/ ۴۰۰ کیلوکالری

نمک/ ۱ قاشق چایخوری/ ۰ کیلوکالری

آب/ ۲ فنجان/ ۰ کیلوکالری

جوزهندی/ ۴/۱ قاشق چایخوری/ ۰ کیلوکالری

● مـواد لازم برای تهیه سـس مخصوص

کره/ ۶ قاشق غذاخوری/ ۵۴۰ کیلوکالری

پنیرخامه‌ای/۱۴۰گرم/ ۲۲۵ کیلوکالری

پنیر پارمزان/ ۴۵ گرم/ ۵۰ کیلوکالری

پودرسیر/ ۱ قاشق چایخوری/ ۰ کیلوکالری

فلفل‌سیاه/ به میزان دلخواه/۰کیلوکالری

● طـرز تـهـیـه

ابتدا آرد، جوزهندی و نمک را با یکدیگر مخلوط کنید. در ظرفی جداگانه، تخم‌مرغ و آب را با هم بزنید و به مخلوط قبلی اضافه کنید و با یک قاشق چوبی هم بزنید و آنقدر آب اضافه کنید که خمیر تقریبا چسبناکی به‌دست بیاید. با یک صافی یا رنده درشت، این خمیر را به‌صورت رشته‌رشته دربیاورید و رشته‌ها را ۵ دقیقه در کره داغ شده سرخ کنید تا قهوه‌ای‌رنگ شوند. به این ترتیب، نودل آماده می‌شود.

برای تهیه سس، در یک ظرف کره را حرارت دهید و وقتی داغ شد، پنیرخامه‌ای را اضافه کنید. حالا پنیر پارمزان و پودرسیر را بریزید و در پایان فلفل‌سیاه روی تمام مواد بپاشید.

● مـقـدار کـالـری

این غذا تقریبا ۲۰۵۵ کیلوکالری انرژی دارد و درصورت تقسیم آن به ۴قسمت، هر واحد بیش از ۵۰۰ کیلوکالری انرژی خواهد داشت. از آنجا که کالری این غذا تقریبا بالاست، چه بهتر که آن را در وعده ناهار یا در وعده شامی‌که قبل از ساعت ۷ سرو می‌شود، میل کنید.

● آرد گـنـدم؛ ‌ضـدچـاقـی

گندم منبع پتاسیم و فسفر است البته درصورتی‌که سبوس‌دار باشد. ویتامین‌های گروه B فراوانی دارد از B۱ گرفته تا B۳. جالب است بدانید که این ویتامین‌ها در متابولیسم انرژی و سنتز پروتئین‌ها شرکت می‌کنند، در متابولیسم چربی‌ها موثر هستند و خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارند. به‌همین دلیل توصیه می‌شود که افراد مبتلا به فشارخون یا کلسترول بالا گندم سبوس‌دار مصرف کنند. هر ۳ قاشق غذاخوری آرد، ۸۰ کیلوکالری انرژی دارد بنابراین باید در کل کالری دریافتی روزانه محاسبه شود. مصرف غلات کامل به کاهش وزن نیز کمک‌ می‌کند و در درمان نشانگان متابولیک هم موثر است. به‌طوری که با مصرف مرتب غلات کامل، احتمال ابتلا به دیابت نوع دوم به مراتب کمتر خواهد شد.

● تـخـم‌مـرغ؛ ضـد بـیـمـاری قـلـبـی

این ماده غذایی از منابع پروتئین است آن هم با کیفیت بالا، به این دلیل که تمام‌ اسیدهای آمینه ضروری بدن در آن دریافت می‌شود. بررسی‌ها نشان داده‌اند تخم‌مرغ به تقویت قدرت بینایی هم کمک می‌کند و باعث پیشگیری از ابتلا به آب‌مروارید می‌شود زیرا سرشار از بتاکاروتن است. ویتامین B۱۲ که در این ماده غذایی وجود دارد، در کنار سایر ویتامین‌های گروه B، فرآیند تبدیل هموسیستئین را فراهم می‌کند و به این ترتیب احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی به حداقل می‌رسد. مصرف تخم‌مرغ از گرفتگی عروق جلوگیری می‌کند و احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی را به حداقل می‌رساند زیرا در سفیده تخم‌مرغ پروتئین ضدگرفتگی عروقی که از تشکیل پلاک‌های خونی جلوگیری‌می‌کند، وجوددارد. یادتان باشد که هر عدد تخم‌مرغ ۱۰۰ کیلوکالری انرژی دارد و نباید در خوردن آن زیاده‌روی کرد.

● پـنـیـرخـامـه‌ای؛ ضـدسـوء‌تـغـذیـه

بررسی‌ها نشان داده‌اند کمبود کلسیم، احتمال ابتلا به فشارخون را بالا می‌برد بنابراین مصرف محصولات لبنی از جمله پنیر به عنوان منبع کلسیم توصیه می‌شود. البته هر چه کالری یا چربی پنیر بیشتر باشد، مقدار کلسیم آن کمتر است بنابراین پنیرخامه‌ای برای بچه‌های کم‌غذا و افرادی که به هر دلیل وزن کمی دارند و در اصطلاح عام ‌ضعیف هستند، مفید است زیرا کمبود انرژی به همان اندازه کمبود ریزمغذی‌ها مهم و نشانه‌ سوء‌تغذیه محسوب می‌شود. البته در افراد مبتلا به کمبود پروتئین هم می‌توان از تخم‌مرغ استفاده کرد زیرا پروتئین موجود در سفیده آن به ترمیم بافت‌ها کمک می‌کند و در فرآیند رشد و حفظ بافت‌ها موثر است بنابراین پنیر به عنوان منبع این درشت‌مغذی توصیه می‌شود. فراموش نکنید که پنیر باتوجه به مقدار چربی کالری متفاوتی دارد که بین ۵۵ تا ۱۰۰ کیلوکالری متغیر است پس باتوجه به وزن باید از نوع کم‌چرب یا پرچرب آن استفاده کرد.

● اگر لاغر هستید

این غذا به دلیل کالری فراوان یک انتخاب مناسب است زیرا در صورتی که در حجم کم به مصرف برسد، می‌تواند کالری زیادی همراه مواد مغذی به بدن برساند. البته سبزی‌هایی مانند جعفری، پیازچه و قارچ نیز به افزایش اشتهای شما کمک خواهد کرد.

● اگر مبتلا به دیابت هستید

آرد سفیدی که در این غذا استفاده می‌شود، چندان برای شما مناسب نیست بنابراین خوردن بسیار محدود آن به شما توصیه می‌شود. البته استفاده از آرد سبوس‌دار یا آردجو می‌تواند این غذا را به انتخابی مناسب‌تر برای شما تبدیل کند.

● اگر گیاهخوار هستید

از آنجا که این غذا گوشت ندارد ولی از تخم‌مرغ و انواع پنیر تشکیل‌شده است، می‌تواند پروتئین قابل‌ملاحظه‌ای به بدنتان برساند. البته درصورت به کار بردن سبزی‌هایی مانند ذرت، هویج و کلم‌بروکلی نیز در تهیه سس آن می‌توانید موادمغذی بیشتری دریافت کنید.

پروانه شهرکی