دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
سبزیهای دشمن سرطان را بشناسیم
هیچ غذای واحدی نمیتواند خطر سرطان را در ما کاهش دهد اما ترکیب صحیح غذاها و بسیاری ز میوهها و سبزیها میتواند در پیشگیری از سرطان بسیار موثر باشند.
مبارزه با سرطان با رنگها!
میوهها و سبزیها سرشار از موادمغذی ضدسرطان هستند و هر چه رنگ آنها متنوعتر باشد حاوی مواد مغذی بیشتری هستند. این غذاها میتوانند به کاهش خطر سرطان کمک کنند و تاثیر آنها با حفظ تعادل وزن افراد دو برابر میشود.خطر سرطانهایی مثل کولون (روده بزرگ)، مری و کلیهها با مصرف میوه و سبزیجات رنگی کاهش چشمگیری پیدا میکند. سعی کنید روزانه حداقل ۵ وعده میوه و سبزی بخورید.
گوجهفرنگی ضدسرطان
گوجهفرنگی به علت داشتن لیکوپتین یعنی ماده رنگی که رنگ قرمز آن را تشکیل میدهد، سبزی مفید و ضدسرطان محسوب میشود. مطالعات زیادی ارتباط بین خوردن گوجهفرنگی و کاهش خطر سرطانهای متعددی از جمله پروستات را نشان داده است. این مطالعات همچنین نشان میدهد محصولات حاوی گوجهفرنگی فرآوری شده نظیر آب گوجهفرنگی، سسها و پاستا اثر ضدسرطانی گوجهفرنگی را افزایش میدهد.
انگور و سرطان
انگور و آبانگور، مخصوصا انگور بنفش و انگور قرمز حاوی مادهای به نام رسوراتول است. این ماده آنتیاکسیدان بسیار قوی و ضدالتهاب است. در مطالعات آزمایشگاهی مشخص شده که انگور از آسیبهایی که سرطان سلولها را افزایش میدهد جلوگیری میکند.اما مدارکی دال بر این وجود ندارد که خوردن انگور و آب آن میتواند سرطان را درمان کند یا از آن جلوگیری کند.
لوبیاها
لوبیاها موادغذایی مفیدی هستند که شاید کمتر کسی از آن باخبر باشد. شاید تعجب کنید که لوبیاها میتوانند دشمنان سرطان به حساب بیایند. لوبیاها حاوی فیتوکمیکالهایی هستند که سلولهای بدن را در مقابل آسیبهای سرطانی محافظت میکند. در آزمایشگاه این مواد رشد تومورها را کاهش داده و از رها شدن مواد سرطانزا در اطراف سلولهای بدن جلوگیری کردهاند.
خانواده کلم
خانواده کلمها از جمله کلم بروکلی، کلمپیچ و کلم قمری، کلم بروسل، به صوبت بخارپز و خام در سالاد تاثیر مهمی در محافظت بدن علیه سرطانهایی چون کولون، پستان، ریه و دهانه رحم دارد.
ضدسرطانی به نام چای
اگر چه هنوز مدارک کاملا واضح نیست، چای، مخصوصا چای سبز ضدسرطان قوی محسوب میشود. در آزمایشگاه مطالعات حاکی است که چای سبز پیشرفت سرطان کولون، کبد، پستان و پروستات را در بدن کند میکند یا از وجود آن پیشگیری میکند. چای سبز هم اثرات مناسبی در بافتهای ریوی و پوست دارد. چای سبز همچنین با کاهش خطر سرطان مثانه، معده و لوزالمعده همراه است.
سبزیجات برگسبز
سبزیجات برگسبز تیره مثل کاهو، اسفناج نه تنها سرشار از فیبر، فولات و کاروتینویید است میتواند مانع از سرطان دهان، حنجره، لوزالمعده، ریه، پوست و معده شود.
اگر از سرطان میترسید، توت بخورید
توتفرنگی، توت سفید، قرهقات و سایر توتها دارای فیتوکمیکالهایی هستند که به نام اسیدالاژیک خوانده میشوند. قدرت آنتیاکسیدانها برای مبارزه با سرطان بسیار زیاد است. آنتیاکسیدانهای موجود در توت میتوانند مواد سرطانزا را سرکوب کرده و رشد سلولهای سرطانی را متوقف کنند.
منبع: webmd
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست