دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
شکلاتیها بخوانند!
شاید این موضوع کمی خندهدار و غیرقابل باور باشد اما تا اواخر قرن ۱۷ میلادی شکلات در اروپا ماده غذایی گران قیمتی بود که فقط ثروتمندان سلطنتی از آن استفاده میکردند. در آمریکای مرکزی نیز شکلات کالایی لوکس محسوب میشد و مردم از دانههای کاکائو به جای پول استفاده میکردند. اولین بار کریستف کلمب کاکائو را از آمریکا به اروپا آورد تا به ملکه اسپانیا نشان دهد.در آن زمان از شکلات در انواع نوشیدنیها استفاده میشد و برای گرفتن تلخی آن مقداری شکر به آن اضافه میکردند...
در سال ۱۸۲۸، هلندیها روشی اختراع کردند که طی آن چربی دانههای کاکائو گرفته و از آن کره کاکائو تهیه میشد.از باقیمانده آن نیز پودرکاکائو تهیه میشد. گفته میشود جوزففرای اولین کسی بود که در سال ۱۸۴۷ میلادی شکلات را به شکل امروزی روانه بازار کرد و برای اینکه قیمت شکلات کمی پایین بیاید به چربی کاکائو، چربیهای دیگری هم افزود.
تلخ، شیری، سفید
یونانیان باستان اعتقاد داشتند درخت کاکائو نماد سلامت و قدرت است و شکلات را با الهه حاصل خیزی مرتبط میدانستند. کاکائو مادهای تلخ مزه است که از دانههای درخت گرمسیری کاکائو به دست میآید. دانههای کاکائو از نظر طعم، تلخی و عطر با هم متفاوتاند و گرانترین نوع کاکائو از دانههای درخت کرئیولو به دست میآید و تلخی آن نسبت به سایر کاکائوها خیلی کمتر است. تنها ۱۰ درصد شکلاتهای دنیا با استفاده از این نوع کاکائو تهیه میشود و جالب است بدانید که درنوع مرغوب شکلاتها تنها ۱۰ درصد کاکائو به کار میرود و بهطور کل شکلات را به سه دسته، تلخ، شیری و سفید تقسیم میکنند. شکلاتهای تلخ بدون شیر هستند. شکلاتهای شیری حاوی شکر، شیر و وانیلاند و در شکلات سفید تنها از چربی دانه کاکائو استفاده میشود.برای طعم دادن به شکلات نیز از اسانس پرتقال، توتفرنگی، نعناع، نارگیل، یا انواع مغزها استفاده میشود.
فواید شکلات
تحقیقات جدید نشان داده است شکلات برای سلامت قلب مفید است و مانع از لخته شدن خون میشود. کلسترول خون را تنظیم کرده و به دلیل داشتن خواص آنتیاکسیدانی از التهاب و نابودی سلولها جلوگیری میکند. از طرف دیگر مصرف روزانه ۳۰ گرم شکلات تلخ فشارخون را به شکل قابل توجهی کاهش میدهد وسبب افزایش حافظه نیز میشود. این ماده خوراکی لذیذ میتواند روند سخت شدن عروق در افراد سیگاری را نیز کند نماید. جالب است بدانید تئوبرومین موجود در شکلات در داروهای ضدسرفه نیز استفاده میشود و خوردن شکلات تلخ میتواند دفعات سرفه و تاثیر سوء آن بر سیستم قلبی عروقی و اعصاب مرکزی را کاهش میدهد. شیر کاکائو نیز سبب سرحالی و تقویت عضلات میشود و برای ورزشکاران بسیار مفید است.
و اما بشنوید از مضرات
فراموش نکنید قند و چربی موجود در شکلات میتواند سبب چاقی و افزایش کلسترول خون شود پس در صورت مصرف آن باید چربی و قند سایر غذاها را کاهش دهید. چربی زیاد میتواند برای افرادی که اضافه وزن دارند، بیماران کلیوی و افراد مبتلا به فشارخون بالا خطرناک باشد. همچنین شکلات کافئیندارد و محرک اعصاب است به همین خاطر توصیه میشود در مصرف آن زیادهروی نشود.
۳ نکته شکلاتی
۱) بهترین دما برای نگهداری شکلات ۱۵ تا ۱۸ درجه سانتیگراد است.
۲) شکلات را باید به دور از تابش مستقیم نور آفتاب، در ظرف دربسته و در جای خشک نگه دارید.
۳) شکلات جاذب بو است و نباید مواد غذایی با بوی تند را در مجاورت آن قرار داد.
منبع:Linternaute
ترجمه: سمیه مقصودعلی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست