دوشنبه, ۱۸ تیر, ۱۴۰۳ / 8 July, 2024
شکلاتیها بخوانند!
![شکلاتیها بخوانند!](/web/imgs/16/22/1ayie1.jpeg)
شاید این موضوع کمی خندهدار و غیرقابل باور باشد اما تا اواخر قرن ۱۷ میلادی شکلات در اروپا ماده غذایی گران قیمتی بود که فقط ثروتمندان سلطنتی از آن استفاده میکردند. در آمریکای مرکزی نیز شکلات کالایی لوکس محسوب میشد و مردم از دانههای کاکائو به جای پول استفاده میکردند. اولین بار کریستف کلمب کاکائو را از آمریکا به اروپا آورد تا به ملکه اسپانیا نشان دهد.در آن زمان از شکلات در انواع نوشیدنیها استفاده میشد و برای گرفتن تلخی آن مقداری شکر به آن اضافه میکردند...
در سال ۱۸۲۸، هلندیها روشی اختراع کردند که طی آن چربی دانههای کاکائو گرفته و از آن کره کاکائو تهیه میشد.از باقیمانده آن نیز پودرکاکائو تهیه میشد. گفته میشود جوزففرای اولین کسی بود که در سال ۱۸۴۷ میلادی شکلات را به شکل امروزی روانه بازار کرد و برای اینکه قیمت شکلات کمی پایین بیاید به چربی کاکائو، چربیهای دیگری هم افزود.
تلخ، شیری، سفید
یونانیان باستان اعتقاد داشتند درخت کاکائو نماد سلامت و قدرت است و شکلات را با الهه حاصل خیزی مرتبط میدانستند. کاکائو مادهای تلخ مزه است که از دانههای درخت گرمسیری کاکائو به دست میآید. دانههای کاکائو از نظر طعم، تلخی و عطر با هم متفاوتاند و گرانترین نوع کاکائو از دانههای درخت کرئیولو به دست میآید و تلخی آن نسبت به سایر کاکائوها خیلی کمتر است. تنها ۱۰ درصد شکلاتهای دنیا با استفاده از این نوع کاکائو تهیه میشود و جالب است بدانید که درنوع مرغوب شکلاتها تنها ۱۰ درصد کاکائو به کار میرود و بهطور کل شکلات را به سه دسته، تلخ، شیری و سفید تقسیم میکنند. شکلاتهای تلخ بدون شیر هستند. شکلاتهای شیری حاوی شکر، شیر و وانیلاند و در شکلات سفید تنها از چربی دانه کاکائو استفاده میشود.برای طعم دادن به شکلات نیز از اسانس پرتقال، توتفرنگی، نعناع، نارگیل، یا انواع مغزها استفاده میشود.
فواید شکلات
تحقیقات جدید نشان داده است شکلات برای سلامت قلب مفید است و مانع از لخته شدن خون میشود. کلسترول خون را تنظیم کرده و به دلیل داشتن خواص آنتیاکسیدانی از التهاب و نابودی سلولها جلوگیری میکند. از طرف دیگر مصرف روزانه ۳۰ گرم شکلات تلخ فشارخون را به شکل قابل توجهی کاهش میدهد وسبب افزایش حافظه نیز میشود. این ماده خوراکی لذیذ میتواند روند سخت شدن عروق در افراد سیگاری را نیز کند نماید. جالب است بدانید تئوبرومین موجود در شکلات در داروهای ضدسرفه نیز استفاده میشود و خوردن شکلات تلخ میتواند دفعات سرفه و تاثیر سوء آن بر سیستم قلبی عروقی و اعصاب مرکزی را کاهش میدهد. شیر کاکائو نیز سبب سرحالی و تقویت عضلات میشود و برای ورزشکاران بسیار مفید است.
و اما بشنوید از مضرات
فراموش نکنید قند و چربی موجود در شکلات میتواند سبب چاقی و افزایش کلسترول خون شود پس در صورت مصرف آن باید چربی و قند سایر غذاها را کاهش دهید. چربی زیاد میتواند برای افرادی که اضافه وزن دارند، بیماران کلیوی و افراد مبتلا به فشارخون بالا خطرناک باشد. همچنین شکلات کافئیندارد و محرک اعصاب است به همین خاطر توصیه میشود در مصرف آن زیادهروی نشود.
۳ نکته شکلاتی
۱) بهترین دما برای نگهداری شکلات ۱۵ تا ۱۸ درجه سانتیگراد است.
۲) شکلات را باید به دور از تابش مستقیم نور آفتاب، در ظرف دربسته و در جای خشک نگه دارید.
۳) شکلات جاذب بو است و نباید مواد غذایی با بوی تند را در مجاورت آن قرار داد.
منبع:Linternaute
ترجمه: سمیه مقصودعلی
مسعود پزشکیان انتخابات ریاست جمهوری انتخابات ایران پزشکیان انتخابات ریاست جمهوری 1403 سعید جلیلی دولت چهاردهم دولت سیزدهم انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم رئیس جمهور انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳
تهران سازمان هواشناسی قتل آلودگی هوا شهرداری تهران قوه قضاییه کنکور سلامت آموزش و پرورش محیط زیست پلیس پلیس راهور
قیمت دلار قیمت طلا خودرو قیمت خودرو بانک مرکزی بازار خودرو بورس قیمت سکه بازار سرمایه دلار واردات خودرو ایران خودرو
عاشورا دفاع مقدس سینما امام حسین (ع) کتاب تلویزیون سینمای ایران رسانه ملی سریال رامبد جوان تئاتر هنرمندان
کنکور ۱۴۰۳ سازمان ملی سنجش وزارت علوم فضا ربات
رژیم صهیونیستی جنگ غزه غزه فلسطین روسیه فرانسه اسرائیل انگلیس چین جو بایدن اوکراین دونالد ترامپ
پرسپولیس فوتبال استقلال باشگاه پرسپولیس یورو 2024 نقل و انتقالات لیگ برتر خوان کارلوس گاریدو لیگ برتر لیگ برتر ایران علیرضا بیرانوند تیم ملی آلمان تیم ملی اسپانیا
هوش مصنوعی فناوری اینترنت اینستاگرام عیسی زارع پور تماس تصویری سامسونگ ناسا شیائومی نوآوری نخبگان گوگل
ویتامین کودک طب سنتی گرمازدگی صبحانه سردرد کاهش وزن پوکی استخوان فشار خون