شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
برای آقای رئیس جمهور
فراهم کردن زمینه مساعد برای اشتغال فرد فرد افراد یک جامعه نهتنها در ایران بلکه در بیشتر کشورها، در زمره چالشهایی قرار دارد که حاکمان و دولتمردان چارهای جز رفع آن ندارند. هرچند که در این مسیر به موفقیت کامل نیز نائل نشوند، با این حال تقریبا تمامی کشورها و نحلههای فکری - سیاسی، مدلها و روشهایی را برای اشتغالزایی و حفظ و حراست از جایگاه کار، کارآفرینی و کارگر آزمودهاند.
در جمهوری اسلامی ایران نیز شغل و تامین آن به قدری اهمیت داشته که در همان بدو تاسیس نظام، این موضوع در میثاق ملی آن مورد توجه قرار گرفت و بدین ترتیب در اصل ۲۸ قانون اساسی آمد: هر کسی حق دارد شغلی را که بدان مایل است و مخالف اسلام و مصالح عمومی و حقوق دیگران نیست برگزیند، دولت موظف است با رعایت نیاز جامعه به مشاغل گوناگون برای همه افراد امکان اشتغال به کار مساوی را برای احراز مشاغل ایجاد نماید.
علاوه بر تاکید در این اصل، رفتار حاکمیت طی سالهای اخیر بر این باور تصریح کرده است که دولت تولیدکننده اصلی شغل در کشور است. دولت نیز از یک سو با سالانه بیش از یک میلیون و صد هزار جویای کار مواجه است و از دیگرسو، نیاز به حدود ۱۰میلیون تومان برای ایجاد هر شغل نیمهتخصصی برای هر فرد، نهاد دولت را با چالش جدی مواجه میکند که طبیعتا مدیریت بهینه این فرآیند بر میزان اشتغالزایی افزوده و از ناهنجاریها و تبعات منفی ناشی از بیکاری خواهد کاست. همانطور که مدیریت بهینه فرآیند کارآفرینی در شهرستان سراب نیز میتواند بر بهبود وضع موجود بینجامد و بالعکس مدیریت ضعیف و ناکارآمد در این مقوله نهایتا منجر به افزایش مشکلات و معضلات میشود.
جناب آقای رئیسجمهور متاسفانه احتمالا اطلاع ندارند که بر اساس آمار منتشره توسط مرکز آمار ایران در سرشماری سالهای ۱۳۷۵ الی ۱۳۸۵، بیش از ۱۰ هزار نفر از ساکنین این شهر طی این مدت مهاجرت کردهاند، البته در این مدت قصد بازخوانی مشکلات و تبعات ناشی از رهگذر این مهاجرت را ندارم ولی لازم میبینم توجه شما را به بخش دیگری از همین آمار جلب نمایم که تاکید دارد جمعیت شاغلان ۱۰ ساله و بیشتر و شاغلان غیرفعال اقتصادی ۱۰ ساله و بیشتر این شهرستان به نسبت تمام شهرستانهای استان آذربایجان شرقی رشد مثبت داشته است، به این معنا که جمعیت افراد غیرشاغل به نسبت شاغلین بیشتر شده و این خود یکی از عوامل مهاجرت نیروی کار در این خطه میباشد. در چنین شرایطی بدون شک وظیفه دولت جهت توجه به اشتغالزایی در این منطقه نسبت به دیگر نقاط کشور دوچندان و بلکه بیشتر میباشد و این نیز پدید نمیآید جز با ایجاد صنایع و مراکز صنعتی و کشاورزی. علیرغم توصیف به عمل آمده و ترسیم وضع موجود در سالهای قبل، دولت اقدام به استقرار طرح تولید آلومینا از نفلینسیفت در محدوده جغرافیایی این شهرستان نمود و البته سابقا در وصف مواد خام معدنی موجود در این منطقه توضیحات مفصلی توسط کارشناسان و مجریان طرح بیان شده است و از آنجا که مردم نجیب ما به دولتمردان خود اعتماد دارند چشم به این پروژه دوخته و برای احداث و بهرهبرداری آن لحظهشماری میکنند؛ طرحی که سرمایهگذاری اولیه آن ۶۱۱۲۰۰۰ میلیون ریال با نرخ برگشت سرمایه ۴۳/۱ در یک دوره ۵۷ ماهه پیشبینی شده بود و انتظار آن میرفت با سرعت به خاتمه رسیده و حدود ۲ هزار نفر نیروی کار مورد نیاز این پروژه که به طور طبیعی بخش زیادی از آن از منطقه خواهد بود، جذب شوند.
جناب آقای رئیسجمهور، جنابعالی در سفرهای استانی به این شهرستان بخشی از مشکلات ما را از نزدیک ملاحظه فرمودید، پس توقع جدی ما از شما این است که مشکل مردم را به خوبی درک کرده و از محقق شدن بخشی از زمزمهها مبنی بر اینکه این طرح اقتصادی نیست جلوگیری نمایید، چراکه حتی گفته میشود سرپرست محترم وزارت صنایع نیز همین موضوع را اخیرا در جلسهای ذکر کردهاند. البته به ایشان اشکالی وارد نیست، چرا که تا تسلط کامل بر امور زمان زیادی لازم دارند، اما سوالاتی از کارشناسانی که زمینه تفکر اینچنینی را فراهم میآورند وجود دارد؛ اولا چنانچه این طرح توجیه اقتصادی ندارد، چرا تاکنون این حجم قابل توجهی از سرمایهگذاریها تا حد انتخاب پیمانکار خارجی نیز انجام شده است، با این اوصاف چه کسی پاسخگوی ضرر و زیان به کشور میباشد؟ اما سوال جدیتر این است که آیا در استقرار صنایع مادر صرفا توجیه مالی مبنای محاسبه است یا در نظر گرفتن سرمایههای اجتماعی و سایر عوامل هم به عنوان شاخص ارزیابی میتوانند موثر باشند؟ اگر چنین نیست بفرمایید با توجه به رشد عظیم و غیرقابل باور بودن صنعت خودروسازی در توجیه اقتصادی استقرار این همه شرکت خودروسازی با این بازدهی در کشور چیست؟
در انتها از رئیسجمهور محترم که همواره در شعارها و سخنرانیهای خود به قشر محروم توجه نموده و رفع محرومیت را به مردم وعده میدهند تقاضا دارم به عمق نیاز مردم توجه نموده و موجبات ناامیدی مردم را از بین برده و در شادی اهالی شهرستان سراب سهیم شوند.
مجید نصیرپور
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست