یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
چگونگی مقابله با استرسهای فرزندپروری
مدیریت استرس برای والدین
همه کسانی که فرزند دارند، استرسهای ناشی از فرزندپروری را تجربه کردهاند. یک مطالعه جدید نشان میدهد که کسانی که فرزند دارند بیش از دیگران از عوارض افسردگی رنج میبرند. این مطالعه نشان میدهد که والدین در کنار مراقبت از سلامت هیجانی فرزندان خود، به این مراقبت در مورد خودشان نیز نیاز دارند و باید به دنبال جذب حمایتهای اجتماعی کافی برای خود و خانوادهشان باشند. آنچه در زیر آمده است گامهای مهمی است که والدین باید برای این منظور بردارند:
تشکیل یک شبکه حمایتی امروزه والدین کمتر از گذشته از حمایت اجتماعی برخوردارند. این واقعیت که اکنون خانوادهها دور از یکدیگر زندگی میکنند، والدین بیشتر کار میکنند، زمان و انرژی کمتری برای با هم بودن دارند و عوامل دیگری از این قبیل، خانوادهها را با منابع محدودتر و حمایت هیجانی کمتری روبرو نموده است. البته اگر برای ایجاد یک شبکه حمایتی تلاش شود، هنوز هم میتوان از مزایای آن بهرهمند شد. هر چند ممکن است شما نتوانید مانند گذشته از مزایای خانوادههای بزرگ و همسایگان دلسوز برخوردار گردید امّا میتوانید افرادی را پیدا کنید که نیازهای مشابهی داشته باشند و بدین ترتیب از حمایتهای متقابل یکدیگر بهرهمند شوید. وجود این گونه افراد میتواند به شما آرامش خاطر دهد و عوامل دخیل در افسردگی و اضطراب ناشی از فرزندپروری را در والدین تخفیف دهد.
از روشهای سازماندهی و مدیریت زمان استفاده کنید این روزها والدین، به ویژه مادران، دائماً در حال عجله و شتابند: فرزندان را از مدرسه به خانه میآورند، از خانه به ورزشگاه، از آنجا به کلاس موسیقی، از آنجا به کلاس زبان و ... میبرند. البته باید به این کارها مسئولیتهای خانهداری را هم افزود. تمام این فعالیتها، که برخی از آنها ضروری و برخی دیگر برای تقویت استعدادها و مهارتهای اجتماعی فرزندان است باعث ایجاد استرس در والدین و دور نگهداشتن آنها از اجتماعات گرم خانوادگی و نیز استراحت میگردد. بنابراین سازماندهی و مدیریت صحیح زمان و آموزش «نه» گفتن به فعالیتهایی که اولویت زیادی ندارند، زمان بیشتری را برای گذراندن با خانواده، کسب آرامش و سلامتی در اختیار میگذارد.
به کاربردن روشهای مدیریت استرس پس از آن که با زمانبندی صحیح زمانهای بیشتری را برای خودتان فراهم کردید از یک یا چند شیوه مدیریت استرس برای فرونشاندن استرسهای فرزندپروری، به طور مرتب استفاده کنید. این کار شما را در بلند مدت سالمتر و شادتر میکند و به شما احساس هیجانی بهتری میبخشد.
علائق خودتان را پرورش دهید بسیاری از والدین در حالی که برای ثبت نام فرزندانشان در کلاسهای مختلف ارزش زیادی قائلند امّا از گذاشتن نام خودشان در لیست افرادی که نیازمند آموزش و رشدند غافل میمانند. داشتن یک سرگرمی یا فعالیت خلاقانه به کاهش استرس و حفظ هویت شما به عنوان یک انسان و نه تنها مادر (یا پدر) کمک شایانی میکند. این کار به شما کمک میکند تا با نگرانیها و اضطرابهای ناشی از فرزندپروری بهتر کنار بیائید.
مواظب سلامت جسمی خود باشید حفظ سلامتی، مزایای ماندگار جسمی و هیجانی دارد. برای مثال، داشتن یک رژیم غذایی سالم میتواند سطح قند خون شما را متعادل نگاه دارد و مانع از تغییرات خلق و خو گردد. همچنین میتواند بدن شما را سالمتر و احتمال بیماری شما را کمتر نماید و حس بهتری از زندگی و عمر طولانیتری برایتان فراهم سازد. داشتن یک برنامه ورزشی منظم نیز مزایای مشابهی دارد. به علاوه، باعث آزاد شدن اندورفین و هیجانات مثبت میشود و به شما در کاهش تنشهای زندگی و کاهش سطح هورمونهای استرس نظیر کورتیزول کمک میکند.
مواظب دخل و خرج خود باشید همان طور که میدانیم، بزرگ کردن فرزند پرهزینه است! تامین کردن این هزینهها به نگرانیهای مداوم مالی و در نتیجه استرس میانجامد. فراگرفتن شیوههای مدیریت مالی میتواند دراین زمینه راهگشا باشد.
از فرزندان خود لذت ببرید! بسیاری از ما بچهدار میشویم زیرا میخواهیم از وجود آنها لذت ببریم. واقعیت این است که لذت بردن از فرزندان یکی از بهترین راههای محافظت از خودمان نیز هست. بنابراین فراموش نکنید که در تمام طول زندگی خودتان و آنها از وجودشان لذت ببرید. آنها را بغل کنید و بهشان بگوئید که عاشقشان هستید. هیچ فرصتی را بدین منظور از دست ندهید.
ترجمه: کلینیک الکترونیکی روانیار
منبع
"How To Combat Parenting Stress", Elizabeth Scott,
http://stress.about.com
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست