پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
۱۵ غذای تقویت کننده سیستم ایمنی
اقطی سیاه یا انگور کولی | Elderberry
در مطالعات آزمایشگاهی مشخص شد درمان خانگی قدیمی که از اقطی سیاه به دست میآید، جلوی ویروسهای آنفلوانزا را میگیرد اما مطالعات بیشتری در این زمینه مورد نیاز است. خود میوه غنی از آنتی اکسیدانها بوده و ممکن است بتواند با التهاب مقابله کند.
قارچ دکمه ای | Button Mushrooms
قارچ دکمهای را جزو غذاهای بیارزش قرار ندهید، چون حاوی آنتی اکسیدانها و سلنیوم معدنی است. مشخص شده است که سطح پایین سلنیوم، با افزایش خطر آنفلوانزای شدیدتر ارتباط دارد و ویتامینهای ب، ریبوفلاوین و نیاسین موجود در این قارچها نیز به سلامت سیستم ایمنی کمک میکنند. طبق مطالعات انجام گرفته شده بر روی حیوانات، مشخص شده است که قارچها تاثیرات ضد توموری، ضد باکتریایی و ضد ویروسی دارند.
آکای بری | Acai Berry
آکای بری در کنار محصولاتی مانند بلو بری (توت آبی)، به عنوان غذای فوق العاده مشهور شده است. رنگ تیره آکای بری خبر از آنتی اکسیدانهای غنی به نام آنتوسیانینها در آنها میدهد. اگر چه آکای بری از نظر علمی به دلیل داشتن توانایی خاصی در مبارزه با بیماری، ارتباط داده نشده است اما آنتی اکسیدانهای آن میتوانند به بدن در مبارزه با بیماری و پیری کمک کنند. آکای بری را میتوان به شکل آب میوه یا اسموتی، خشک و در ترکیب با گرانولا (نوعی صبحانه) تهیه کرد.
صدف خوراکی | Oysters
تقویت کننده نیروی جنسی؟ تقویت کننده ایمنی؟ صدف خوراکی به لطف وجود روی معدنی، شاید هر دوی این کارها را انجام دهد. سطح پایین روی با ناباروری در مردان مرتبط است و مشخص شده است که روی، خواص ضد ویروسی دارد، اگر چه دانشمندان نمیتوانند علت آن را توضیح دهند. در هر صورت، دانشمندان میدانند که روی، برای چند وظیفه سیستم ایمنی، از جمله بهبودی زخمها لازم است.
هندوانه | Watermelon
هندوانه رسیده که دارای مقدار زیادی از آنتی اکسیدان قدرتمند به نام گلوتاتیون است، آب مورد نیاز بدن را تأمین کرده و انسان را سرحال میکند. مشخص شده است که گلوتاتیون به تقویت سیستم ایمنی کمک میکند، درنتیجه میتواند با عفونت مبارزه کند. گلوتاتیون در بخش گوشتی و قرمز نزدیک به پوست وجود دارد.
کلم | Cabbage
کلم منبع گلوتامین تقویت کننده ایمنی است. تهیه کلم، به خصوص در ماههای زمستان که فصل آن فرا میرسد، ساده و ارزان است. میتوانید برای اضافه کردن آنتیاکسیدانهای بیشتر و بالا بردن ارزش تغذیه وعدههای غذایی خود، کلم را از هر نوعی که باشد (سفید، قرمز، چینی) به سوپها و غذاهای خود اضافه کنید.
بادام | Almonds
یک مشت بادام میتواند از سیستم ایمنی شما در مقابل تاثیر استرس پشتیبانی کند. یک چهارم فنجان توصیه شده بادام تقریبا پنجاه درصد از مقدار توصیه شده روزانه ویتامین ای را که به تقویت سیستم ایمنی کمک میکند، تامین میکند. علاوه بر این، بادام ویتامینهای گروه ب ( ریبوفلاوین و نیاسین) را نیز دارد که میتواند به شما در کاهش تاثیر استرس کمک کند.
گریپ فروت | Grapefruit
گریپ فروت مقدار زیادی ویتامین ث دارد، اما علم هنوز ثابت نکرده است که شما به آسانی میتوانید برای درمان سرماخوردگی و آنفلوا، مقدار کافی ویتامین ث را تنها از طریق غذا و بدون مکمل تامین کنید. با این حال، گریپ فروت غنی از فلاونوئیدها است (ترکیبات شیمیایی طبیعی که مشخص شده است فعالیت سیستم ایمنی را افزایش میدهند). اگر گریپ فروت دوست ندارید، پرتقال یا نارنگی را امتحان کنید.
گیاهک گندم | Wheat Germ
گیاهک گندم بخشی از دانه گندم است که گیاه جدید گندم را تغذیه میکند بنابراین پر از مواد مغذی است. گیاهک گندم حاوی روی، آنتی اکسیدانها و ویتامینهای گروه ب است، همچنین ترکیبی از فیبر، پروتئین و مقداری چربی خوب دارد. مقداری از گیاهک گندم را جایگزین بخشی از آرد در نانها و مواد غذایی دیگر کنید.
ماست کم چرب | Low-Fat Yogurt
یک فنجان ماست کم چرب در روز ممکن است احتمال سرماخوردگی را در شما کاهش دهد. به دنبال عبارت "حاوی باکتریهای فعال و زنده" بر روی برچسب باشید. برخی از محققان معتقدند این باکتریها سیستم ایمنی را برای مبارزه با بیماری تحریک میکنند.
سیر | Garlic
سیر حاوی چندین آنتی اکسیدان است که با مهاجمان سیستم ایمنی مبارزه میکنند. از جمله باکتریهایی که سیر آنها را هدف قرار میدهد، هلیکوباکتر را میتوان نام برد که با برخی از زخمها و سرطان معده مرتبط است. توصیه آشپزی: پوست آن را بکنید و خرد کنید و بگذارید ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بماند تا آنزیمهای تقویت کننده ایمنی در آن فعال شوند.
اسفناج | Spinach
اسفناج که به عنوان غذای فوق العاده نیز شناخته میشود غنی از مواد مغذی است. اسفناج حاوی فولات است که به بدن در تولید سلولهای جدید و ترمیم دی ن ای کمک میکند. همچنین مقدار زیادی فیبر و آنتی اکسیدانهایی مانند ویتامین ث و مواد مغذی دیگر دارد. اسفناج را به صورت خام یا کمی پخته مصرف کنید تا بیشترین فواید را برایتان داشته باشد.
چای | Tea
چای سبز یا سیاه؟ هر دو نوع چای، غنی از فلاونوئیدها و پلی فنولهای مبارزه کننده با بیماریها هستند. این آنتی اکسیدانها، رادیکالهای آزاد را که به سلولها آسیب میرسانند، از بین میبرند. چای کافئین دار و بدون کافئین به یک اندازه موثر هستند.
سیب زمینی شیرین | Sweet Potato
سیب زمینی شیرین همانند هویج آنتی اکسیدان بتاکاروتن دارد که رادیکالهای آزاد را از بین میبرد. سیب زمینی شیرین مقدار زیادی ویتامین آ نیز دارد که با آهسته کردن فرایند پیری مرتبط بوده و ممکن است خطر برخی از سرطانها را کاهش دهد.
بروکلی | Broccoli
بروکلی تقویت کننده سیستم ایمنی است و به سادگی قابل تهیه میباشد. مطالعهای در این زمینه نشان داد که مواد شیمیایی موجود در بروکلی به تحریک سیستم ایمنی موش کمک کرده است. علاوه بر آن بروکلی غنی از مواد مغذی است که از بدن در مقابل آسیبها حمایت میکند. بروکلی حاوی ویتامین آ، ث و گلوتاتیون است. مقداری پنیر کم چرب به غذا اضافه کنید تا با ویتامین دی و ویتامینهای ب که افزایش دهنده ایمنی هستند، غذایتان کامل شود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست