سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
مجله ویستا

انواع کنسروهای ماهی تن در ایران


انواع کنسروهای ماهی تن در ایران

در حال حاضر در بازار ایران چهار نوع کنسرو تن ماهی عرضه می‌شود. اگرچه برخی شرکت‌های تولیدکننده این کنسرو قصد دارند شکل‌های متنوع‌تری از این کنسرو ارائه دهند اما تا به امروز …

در حال حاضر در بازار ایران چهار نوع کنسرو تن ماهی عرضه می‌شود. اگرچه برخی شرکت‌های تولیدکننده این کنسرو قصد دارند شکل‌های متنوع‌تری از این کنسرو ارائه دهند اما تا به امروز این امر میسر نشده است.

ماهی تن در آب نمک

ماهی تن در آب نمک محصولی است که علاوه بر دارا بودن پروتئین با قابلیت جذب بالا و اسیدهای چرب امگا۳ فاقد روغن اضافه است. از این رو برای افرادی که در برنامه غذایی روزانه خود باید چربی کمتری مصرف کنند، از جمله سالمندان، بیماران با کلسترول خون بالا بیماران قلبی و کسانی که رژیم کاهش وزن دارند، محصول مناسبی محسوب می‌شود.

فلفل طبیعی

فلفل قرمز، ادویه‌ای مفید است که اگر در حد و اندازه استفاده شود، قادر به بالا بردن توان ایمنی بدن خواهد بود و از بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌کند. حتی در مواردی در بیمارانی که از درد مفاصل شکایت دارند، نشانه‌هایی از بهبود درد پس از مصرف فلفل قرمز دیده شده است.

کنسرو ماهی تن با فلفل قرمز، مناسب کسانی است که غــذاهای تند را می‌پسنـــدند. اما به دلیل وجود فلفل قرمز مصرف آن به خانم‌های شیرده، بیماران مبتلا به سردردهای میگرنی و کودکان توصیه نمی‌شود.

روغن زیتون

در تهیه این کنسرو، از روغن زیتون استفاده شده است و به همین دلیل در کنار خواص ماهی، خواص روغن زیتون را نیز در خود دارد.

روغن زیتون غنی از اسیدهای چرب مفید امگا۶ است که در کنار اسیدهای چرب امگا۳ در ماهی، همه اسیدهای چرب ضروری برای بدن را دارا است. مجمـــوع این اسیدهای چرب باعث پیشگیری از بیماری‌های قلبی، برخی از انواع سرطان‌ها و بهبود زخم معده می‌شود. تن ماهی در روغن زیتون یکی از سالم‌ترین غذاهایی است که به عنوان میان وعده برای کودکان به خصوص در زمان امتحانات و ورزشکارانی که نیاز به مصرف بالای پروتئین و انرژی دارند، توصیه می‌شود.

البته لازم به ذکر است که در تهیه ماهی تن معمولی از روغن‌های معمولی مانند روغن آفتابگردان استفاده می‌شود.

روغن

ماهی تن در روغــن، سنتی‌ترین نــوع تن ماهی است. برای تهیه این محصول، عملیات کنسروســازی را روی ماهی تن انجام می‌دهند و به جز افـــزودنی‌های مجاز، طعم دهنده دیگری به آن اضـــافه نمی‌شود. خواص و مضراتی که برای تن ماهی برشمردیم، در این نوع تن ماهی به طور کامل وجود دارد.

نویسنده: سمانه گلریز