چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

خیز میزبان برای فتح جام


خیز میزبان برای فتح جام

صعود ژرمن ها و اكوادوری ها به مرحله یك هشتم نهایی از قبل و به خاطر كسب پیروزی در هر دو بازی قبلی شان و داشتن حداكثر امتیازات ممكن ۶ پوئن قطعی شده بود و در نتیجه دیدار دیروز كه در شهر برلین و در حضور ۷۲ هزار تماشاگر و به داوری والنتین ایوانوف روسی انجام پذیرفت فقط این خاصیت را داشت كه سرگروه را مشخص كند فایده سرگروه شدن در این دسته پرهیز احتمالی از رویارویی با انگلیس در مرحله بعدی بود

▪ آلمان ۳- اكوادور صفر

▪ لهستان ۲- كاستاریكا یك

عصر دیروز با انجام دو مسابقه همزمان، گروه اول مسابقات جام جهانی فوتبال ۲۰۰۶ به كار خود پایان داد و آلمان میزبان پر امید و تجهیز شده رقابت ها با پیروزی ۳ - صفر بر اكوادور با سه پیروزی در ۳ بازی و در مقام «سر گروه» راهی مرحله بعدی شد تا به گونه ای برای حریفان مرحله بعدی خود خط و نشان بكشد و به روایتی از حالا برای فتح جام هجدهم خیز بردارد.

صعود ژرمن ها و اكوادوری ها به مرحله یك هشتم نهایی از قبل و به خاطر كسب پیروزی در هر دو بازی قبلی شان و داشتن حداكثر امتیازات ممكن (۶ پوئن) قطعی شده بود و در نتیجه دیدار دیروز كه در شهر برلین و در حضور ۷۲ هزار تماشاگر و به داوری والنتین ایوانوف روسی انجام پذیرفت فقط این خاصیت را داشت كه سرگروه را مشخص كند. فایده سرگروه شدن در این دسته پرهیز احتمالی از رویارویی با انگلیس در مرحله بعدی بود.

فرض این بود كه انگلیس می تواند دیروقت دیشب در بازی اش با سوئد با كسب نتیجه لازم به مقام سرگروهی در دسته دوم برسد و حتی یك تساوی هم در این راه برای بكام و یارانش كافی بود. ظاهراً اكوادور از همان آغاز از كسب رتبه اول در گروه نخست قطع امید كرده بود و با این كه به خاطر تفاضل گل برتر نسبت به آلمان تا قبل از مسابقه دیروز در صدر جدول جای داشت اما به گونه ای به میدان آمد و بازی كرد كه انگار می داند قادر به حفظ این رتبه نیست. در همین راستا لوئیس فرناندو سوارز مربی اكوادور از آغاز به دو نفر از مهاجمان ثابت اش شامل آگوستین دلگادو استراحت داده بود و حملاتش هرگز رنگ و بوی دو دیدار قبلی را نداشت كه منجر به كسب پیروزی های ۲- صفر در برابر لهستان و ۳- صفر در مقابل كاستاریكا شده بود. آلمان درست در نقطه مقابل اكوادور و با توپی پر و با عزم راسخ و تلاش فراوان برای كسب هر ۳ امتیاز و به واقع سرگروه شدن به میدان آمد و بسیار زود هم به هدفش رسید.

مرد اول خط حمله آلمان یعنی میروسلاو كلوزه در همان دقیقه چهارم در پی دریافت یك پاس در پشت ۶ قدم با ضربه ای زمینی دروازه اكوادور را فرو ریخت. شور و اشتیاقی كه او و بالاك و یاران آنها نشان می دادند و حتی حضور كلوزه و پودولسكی حمله وران ثابت آلمان در میدان نیز به تنهایی نشان می داد كه ژرمن ها چه اهدافی دارند و چگونه به این دیدار می نگرند و برخلاف اكوادور چقدر آن را جدی گرفته اند. كلوزه یك دقیقه به پایان نیمه اول گل دوم خودش و آلمان را نیز پس از پشت سر گذاشتن دروازه بان حریف زد و به این ترتیب با ۴ گل زده در كل تورنمنت بالاتر از فرناندو تورس اسپانیایی به صدر جدول گلزنان جام صعود كرد.

نیمه دوم نیز همان روال را داشت و لوكاس پودولسكی ۲۰ساله و لهستانی تبار كه تا آن مقطع از گلزنی بازمانده و فرصت هایی را از دست داده بود در دقیقه ۵۷ در پی یك كار گروهی زیبا و روی سانتری كه بر ند اشنایدر از سمت راست صورت داد با یك ضربه سریع و محكم پای چپ یعنی پای تخصصی اش دروازه كریستین مورا سنگربان حریف را یك بار دیگر فرو ریخت و حساب كار را ۳- صفر كرد. از آن پس آلمان قدری فروكش و اقدام به ذخیره انرژی كرد اما هنوز بالاك و نوویل و فرینگز در میدان حاضر بودند تا در بعضی از دقایق با حركات و ضرباتشان دروازه مورا را به خطر اندازند. از همه بیشتر «بالاك دلاور» زیر نظرها قرار داشت زیرا با اینكه او در پزی دفاعی تر از همیشه ظاهر شده بود، اما بارها به سمت جلو خیز برداشت و پاس های دقیق و گل ساز برای یارانش فرستاد و شوتزنی و بخت خود را امتحان كرد و به همین خاطر نیز در پایان به عنوان ستاره و مرد برتر این دیدار انتخاب شد.

كارنامه آلمان در پایان مرحله مقدماتی شامل ۳ برد، ۸ گل زده و ۲ گل خورده است كه كارنامه ای قابل قبول برای تیمی است كه می خواهد ضعف های فنی اش را با همت تك ستاره ها و شور و شوق ملی و حضور وسیع مردم پیرامون خود جبران كند و چهارمین قهرمانی اش را در جام های جهانی (۱۶ سال پس از سومین قهرمانی خود) دشت كند.

شاید خوردن دو گل در عین پیروزی ۲-۴ بر كاستاریكا در مسابقه افتتاحیه جام و اكتفا به فقط یك گل آن هم در وقت تلف شده در برابر لهستان در دیدار دوم نتایج فوق العاده ای نبوده باشد و شاید برد صفر-۳ دیروز در مقابل یك «اكوادور كم انگیزه» هم هنر بزرگی محسوب نشود، اما در این مسئله تردیدی نیست كه آلمان از آنچه پیش از شروع جام تصور می شد، قدری روبه راه تر و قوی تر است و بهترین شروع خود را در جام های جهانی طی ۳۶ سال اخیر تجربه كرده است و از آنجا كه به جز آرژانتین و اسپانیا سایرین هم متوسط نشان داده اند (و حتی اسپانیا هم ارزش هایی داشته است) آلمان می تواند در جمعی متشكل از متوسط ها خودش را مدعی جدی فتح جام بشمرد، چیزی كه به خاطر فقر فنی در نزد اكثر نفرات تیم آلمان حتی همین حالا نیز قدری دور از ذهن و خلاف باورهای رایج نشان می دهد.

تیمی كه به رغم گل نخوردن در دو مسابقه آخرش و استفاده از رابرت هوت كم تجربه در دیدار دیروز به خاطر جوان بودن بیش از حد تركیب خط دفاعی اش قابل اعتماد نیست و در برابر مهاجمانی سریع و فنی با مشكلات عدیده ای مواجه خواهد شد.در دیگر دیدار دیروز گروه اول كه به طور همزمان با مسابقه آلمان - اكوادور برگزار شد، لهستان ۱-۲ بر كاستاریكا غلبه كرد تا اگر مثل سال ۲۰۰۲ در پایان همان مرحله اول حذف می شود و از گروهش بالا نمی آید، لااقل رتبه سومی را در گروه خود كسب كند و به رتبه شامخ(!) آخری تن ندهد. در این مسابقه كه در شهر هانوفر و در حضور ۴۳ هزار تماشاگر و به داوری شمس المائدین از سنگاپور برگزار شد لهستان گل اول را در دقیقه ۲۵ از رونالد گومز مهاجم كاستاریكا خورد اما سربلند كرد و با دو گل از بارتوژ بوساكی در دقایق ۳۳ و ۶۶ باخت خود را به پیروزی ۱-۲ بدل كرد و بوساكی نیز به خاطر همین كار به عنوان مرد برتر مسابقه گزینش شد.

هر چند بعید به نظر می رسد كه حتی این پیروزی هم پاول یاناش مربی لهستان را از خلع شدن از مقامش نجات بخشد و البته وضع الكساندر گیمارش مربی كاستاریكا كه تیمش هر سه بازی خود را باخت و طی آنها ۹ گل خورد، به مراتب بدتر و او به كرات رفتنی تر نشان می دهد!

وصال روحانی



همچنین مشاهده کنید