پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا

ژاپن در افق ۲۰۲۵


ژاپن در افق ۲۰۲۵

فدراسیون فعالیتهای اقتصادی ژاپن (Keidanren) در سال ۱۹۷۰طرحی را برای خلق ژاپن نوین تحت عنوان Action ۲۱ پیشنهاد کرد. ابتدا، چشم انداز ،۲۰۱۰ سپس چشم انداز ۲۰۲۰ و در حال حاضر چشم انداز ۲۰۲۵ توسط …

فدراسیون فعالیتهای اقتصادی ژاپن (Keidanren) در سال ۱۹۷۰طرحی را برای خلق ژاپن نوین تحت عنوان Action ۲۱ پیشنهاد کرد. ابتدا، چشم انداز ،۲۰۱۰ سپس چشم انداز ۲۰۲۰ و در حال حاضر چشم انداز ۲۰۲۵ توسط فدارسیون فعالیتهای اقتصادی ژاپن ارائه شده است. آنچه در پی می آید وضعیت سند چشم انداز این کشور برای سال ۲۰۲۵ است.

در چشم انداز ۲۰۲۵ پس از عنوان دهه آخر قرن بیستم با عنوان «دهه تباه شده برای ژاپن»، بیان شده که فدراسیون فعالیتهای اقتصادی برای ژاپن ۲۰۲۵ چنین چشم اندازی را آورده است:

«کشوری که قدرت خود را مجدداً به دست آورده است و تبدیل به یک سرزمین جذاب برای مردم سراسر دنیا شده باشد.»

اهداف چشم انداز ۲۰۲۵ ژاپن در سه سطح زیر تعریف گردیده است:

۱) سیاست اقتصادی: اصلاحات امنیت اجتماعی و سیستم مالیاتی، رشد بخش خصوصی را رقم می زند.

۲) ساختارهای اجتماعی: توجهات جدید به مردم سالاری، کشوری را ایجاد خواهد کرد که متکی به قدرت مردم است.

۳) پیوندهای بین المللی: همبستگی ژاپن و همسایگان شرق آسیا، موج توسعه منطقه ای را برمی انگیزد.

۱) سیاست اقتصادی

۱-۱ ) ساخته شده توسط ژاپن

اصلاحات امنیت اجتماعی و سیستم مالیاتی، رشد بخش خصوصی را رقم می زند.

بر این اساس ژاپن اصول مدیریت شراکتی را به اقتصاد خود اعمال خواهد کرد.همچنین استفاده از خلاقیت ذاتی و تکنولوژی ایجاد می نماید و منابع سایر کشورها را مهار می کند.

۲-۱) توجه به محیط زیست

ژاپن اقتصاد خود را حول مفاهیمی همچون مواد قابل بازیابی و حفاظت از محیط زیست بین المللی، رواج رقابت پذیری صنعتی در فرآیند، پایه ریزی مجدد خواهد کرد.

۳-۱ بهبود وضع زندگی

ژاپن فضای زندگی مطلوب برای مردمانش ایجاد خواهد کرد، محیطهای شهری کاربردی و رضایت واقعی ساکنان را احیا خواهد کرد.

۲) ساختارهای اجتماعی

توجهات جدید به مردم سالاری، کشوری را ایجاد خواهد کرد که متکی به قدرت مردم است.

۱-۲ ) حکومت جمعی

ژاپن حکومت جمعی اتحادیه هایش را بهبود خواهد بخشید، محیط اقتصادی را ایجاد خواهد کرد که در آن افراد بتوانند استعدادهای خود را بطور کامل گسترش دهند و از آن بهره ببرند.

۲-۲) خودمختاری منطقه ای

ژاپن سیستمی از ایالت های خودمختار و بزرگ شکل داده و قدرت بیشتری را به دولت های محلی انتقال خواهد داد، به جوامع شانس مهار پتانسیل هایشان و رواج شبکه های گسترده از افراد را اعطا خواهد کرد.

۳-۲ ) انتخاب شیوه زندگی

ژاپن محیطی را ایجاد خواهد کرد که به ساکنانش فرصت دهد تا به سطح زندگی بالا نائل شوند تا گزینه های گوناگون را تجربه نمایند.

۴-۲) پذیرش تنوع

ژاپن جامعه ای را بنا خواهد کرد که در آن مردم از سراسر دنیا بتوانند در آسایش زندگی کنند و در شیوه های هدفمند مشارکت کنند و مزه تلاش ها و استعدادهای خود را بطور کامل دریافت دارند.

۳) پیوندهای بین المللی

همبستگی میان ژاپن و همسایگان شرق آسیا، موج توسعه منطقه ای را برمی انگیزد.

۱-۳) گشایش کشور

برای سومین بار در تاریخ مدرن، ژاپن بازار خود را به سوی جهان خواهد گشود، دسترسی گسترده به بازارهایش را ایجاد خواهد کرد، و رشد اقتصادی و رقابت را برمی انگیزد.

۲-۳ ) اقتصاد شرق آسیا

ژاپن در راه ایجاد منطقه آزاد تجاری در شرق آسیا پیشگام خواهد بود، منطقه ای از نیروی عظیم حیات و تنوعی که به واسطه آن به کانون اصلی فعالیت های اقتصادی در جهان تبدیل خواهد شد.

۳-۳ ) آزادی و مشارکت

ژاپن به وسیله فراهم کردن انتقال آزاد کالا، خدمات، سرمایه و اطلاعات و تقویت توسعه اقتصادی و رفع مشکلات جهانی، همگرایی در شرق آسیا را تقویت خواهد کرد.