سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
گندمک و برنجک سالمترین تنقلات
آیا آن بستههای استوانهای شکلی را که در چند ردیف با برنجک و گندمک پر شده بود و وقتی به پارک و سینما میرفتیم برایمان میخریدند، به یاد میآورید؟
آنها همان دانه های غلات برشته شده و پف کرده خوشمزه ای است که این روزها در انواع شیرین گندمک، غلات حجیم شده مغزدار و نسل جدید آن ذرت و برنجک توپی با روکش کاکائویی یا ساده به صورت صنعتی عرضه و فله ای آن در گونی های بزرگ به صورت کیلویی در بازار به فروش می رسد.
خوب است بدانید این محصولات اگر بخوبی و تحت شرایط بهداشتی تهیه و عرضه شود، سالم ترین تنقلات به شمار می رود.
شور یا شیرین، گندمک بخورید!
گندمک یکی از تنقلات پرارزشی است که گرچه در گروه آجیل قرار ندارد، اما برخی خانواده ها از آن همچون مغزهای آجیلی در شب نشینی ها استفاده کرده یا به عنوان یک تنقل مفید در اختیار فرزندان قرار می دهند و نوع شیرین آن را که شیرین گندمک گویند، اغلب به همراه شیر می خورند، اما شاید بپرسید این گندم های پفکی و سبک ازهمان گندم های سفت و سخت تهیه می شود؟ بله. برای تهیه گندمک ابتدا دانه های گندم را می جوشانند تا مغزپخت شود.
در مرحله بعد، گندم پخته شده را آبکش کرده و می گذارند زیر نور آفتاب یا با دستگاه کاملا خشک شود. در آخرهم در مقداری روغن به همراه شکر یا نمک تفت می دهند تا مزه دار شود و به شکل پفکی درآید.
محصول به دست آمده گرچه به دلیل فرآیندهای حرارتی به اندازه گندم خام خاصیت ندارد و به جهت افزودن نمک یا شربت، غیررژیمی و برای برخی بیماران محدودیت مصرف دارد، اما به دلیل خواص تغذیه ای بالایی که دارد برای کودکان و نوجوانانی که در سن رشد هستند، بهترین و سالم ترین جایگزین چیپس و پفک و مفیدترین تنقل برای بیماران دچار سوء تغذیه است.
به خصوص آن که گندمک شیرین به همراه شیر و در وعده صبحانه یا به عنوان عصرانه میل شود. بد نیست بدانید در اثر ترکیب شیر و غلات، قابلیت جذب یکسری از مواد مغذی بیشتر خواهد شد.
برنجک بی ارزش نیست
برنجک در مقایسه با گندمک ارزش تغذیه ای بالایی ندارد، اما در نوع خود آنقدرها هم بی ارزش نیست. برنجک تا حدودی شبیه گندمک تهیه می شود، اما در صنعت انواعی از آن از ترکیب دو آرد برنج و بلغور ذرت به همراه روغن نباتی، پودر پنیر و نمک تهیه می شود.
گرچه برنجک به دلیل جذب روغن کمی پرکالری است، اما اگر روغن به کار رفته در آن مرغوب و در اثر نگهداری نامناسب، بوی ماندگی و نا نگیرد، محصولی سهل الهضم و تا حدودی سیرکننده و برای بیماران اسهالی بسیار مناسب است و اگر از آرد بلغور ذرت در تهیه آن استفاده شده باشد، می تواند تامین کننده درصدی از ریزمغذی های بدن باشد.
لازم است بدانید براساس حجم پفکی غلات فرآوری شده، سه چهارم تا یک و نیم لیوان برنجک یا گندمک معادل یک واحد غلات محسوب می شود.
هر فرد براساس سن، جنسیت، توده بدنی و دیگر شاخص ها، روزانه بین ۶ تا ۱۱ واحد غلات نیاز دارد که چند واحد آن می تواند از طریق مصرف برنجک، گندمک، ذرت حجیم شده و برشتوک یا کورن فلکس های مخلوطی که حاوی دانه کامل غلات است، تامین شود.
فاخره بهبهانی
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ابراهیم رئیسی سقوط بالگرد رئیسی رئیسی شهدای خدمت سیدابراهیم رئیسی ایران شهادت بالگرد تبریز حسین امیرعبداللهیان
تهران هواشناسی کنکور امتحانات نهایی شورای شهر تهران شهرداری تهران هلال احمر سانحه بالگرد رئیسی پلیس مشهد سیل قوه قضاییه
قیمت دلار قیمت خودرو بورس قیمت طلا خودرو بازار خودرو یارانه دلار یارانه نقدی حقوق بازنشستگان بازنشستگان سایپا
سینمای ایران شهادت رئیس جمهور تلویزیون سینما لیلا حاتمی داریوش ارجمند آیت الله سید ابراهیم رئیسی هنرمندان شعر رسانه ملی سریال جشنواره کن
کنکور ۱۴۰۳ تجهیزات پزشکی دانش بنیان باتری
رژیم صهیونیستی روسیه جنگ غزه ترکیه فلسطین امیرعبداللهیان آمریکا اسرائیل غزه چین حماس ولادیمیر پوتین
فوتبال پرسپولیس استقلال رئال مادرید لیگ برتر باشگاه پرسپولیس لیگ برتر ایران لیگ برتر انگلیس فدراسیون فوتبال بازی لیورپول منچسترسیتی
هوش مصنوعی مایکروسافت گوگل اپل سامسونگ تبلیغات آیفون طبیعت موبایل ناسا تلفن همراه
سلامت سرطان سزارین قهوه خواب آلزایمر رژیم غذایی کاهش وزن طول عمر مغز انسان افسردگی فشار خون