دوشنبه, ۲۴ دی, ۱۴۰۳ / 13 January, 2025
با ماساژدرمانی نوزادتان را ریلکس کنید
ارائه این ماساژ برای تمامی نوزادان توصیه میشود. بهتر است والدین این ماساژ را قبل از غذاخوردن نوزاد یا یکی، دوساعت پس از غذاخوردن یا با نزدیک شدن ساعت خواب به او ارائه کنند. دریافت این ماساژ علاوه بر آنکه موجب افزایش آرامش و ریلکسی نوزاد شده موجب بهبود عملکرد اندامهای داخلی او بهویژه دستگاه گوارش وی نیز میشود. در عین حال ارائه این ماساژها به نوزاد توسط پدر و مادر امکان برقراری رابطه عاطفی پایداری را میان آنها و نوزاد ایجاد میکند.
● بازو و ساعد کودک را آماده کنید
برای شروع ماساژ دست نوزاد کافی است پس از آغشته کردن کف هر دو دست به روغن، انگشتان یک دست را دور بازوی کودک حلقه کرده و به آرامی از بالا به سمت مچ دست حرکت دهید. به این ترتیب علاوه بر بهبود جریان گردش خون در این ناحیه به تخلیه خستگیهای کودک نیز کمک میکنید. این حرکت را روی هر دو دست راست و چپ انجام دهید و آن را یک تا ۵ بار برای کودک تکرار کنید تا احساس ریلکسی کند.
● خونرسانی را تقویت کنید
در این مرحله پاشنه کودک را کف یک دست قرار دهید و با کمک دست دیگر روی پای او را ماساژ دهید. بهتر است در این حالت از انگشت شست خود کمک بگیرید و روی پای کودک را از مچ تا نزدیک انگشتان پا با حرکتهای نرم، آرام و دورانی ماساژ دهید. این کار به ایجاد گردش خون مناسب در پای کودک و همین طور آرامش او کمک میکند. تنها نکتهای که باید به آن توجه کنید این است که مراقب باشید ناخن دستتان موجب آزار کودک و خراش پوست او نشود.
● این ناحیه را یک دقیقه ماساژ دهید
پس از ماساژدادن بازو و ساعد سراغ کف دست نوزاد بروید. در این مرحله لازم است از هر دو انگشت شستتان کمک بگیرید. کف دست کودک را روی دستانتان قرار دهید و با نرمی هر دو انگشت شست آن را با ایجاد حرکات فشاری نرم و آرام ماساژ دهید. تمامی قسمتهای کف دست را ماساژ دهید و اجازه ندهید یک نقطه از چشمان شما بیفتد. این ماساژ را برای هر دوکف دست کودک بهمدت یک دقیقه تکرار کنید. در آخر هر مرحله مانند حرکتی که روی انگشتان پای کودک انجام دادید تمامی ۱۰ انگشت دست کودک را با کمک دو انگشت شست و سبابهخود از بند سوم به سمت ناخنها خیلی آرام و نرم ماساژ دهید.
● پایانههای عصبی را تحریک کنید
برای ارائه ماساژ به کف پا که یکی از مهمترین بخشهای ماساژ کودک است، لازم است از حرکتهای دورانی و گرد استفاده کنید. بهتر است پس از آغشته کردن سرانگشتان خود با روغن با کمک شست دست و با حرکتهای نرم و دورانی تمامی نقاط کف پای بچه را از پاشنه تا نزدیک انگشتان ماساژ دهید. ماساژ کف پا بهدلیل آنکه محلی برای قرار گرفتن تمامی پایانههای عصبی و همینطور مردینهای اعضای مختلف بدن است، میتواند تاثیر بسیار مفیدی بر سلامت و تندرستی کودک و نوزاد شما داشته باشد. مهمترین مسئله برای ارائه ماساژ آن است که هر دو پای نوزاد بهطور برابر و یکسان ماساژ داده شود.
● عضلات کودک را تقویت کنید
برای ارائه این ماساژ احتیاج به روغنی گیاهی، طبیعی و خالص دارید. بهترین روغن برای ارائه ماساژ به کودک روغن زیتون یا روغن کنجد است. پاهای بچه بهترین جا برای شروع ماساژ است و حساسیت کمتری نسبت به بقیه قسمتها دارد. برای شروع ماساژ، کف هر دو دست را به روغن آغشته کنید و پای نوزاد را از مچ پا به سمت بالا ماساژ دهید. مقصود از ماساژ در این شرایط این است که دستتان را به آرامی دور ساق پای نوزاد حلقه کنید و به نرمی هر چه تمامتر عضلات را به سمت بالا ماساژ دهید و دستتان را تا بخش بالایی پای نوزاد بالا ببرید.
● انگشتان را فراموش نکنید
پس از پایان ماساژ کف پای نوزاد، فورا به سراغ انگشتان پای او بروید. در این مرحله سرانگشتان دست را به روغن آغشته کنید و تکتک انگشتان نوزاد را به آرامی ماساژ دهید. برای ارائه ماساژ، کافی است هر انگشت را به نرمی میان دو انگشت شست و سبابه قرار دهید و خیلی آرام از انتهای انگشت به سمت ناخنها حرکت کنید. فشار انگشتهایتان باید نرم و مناسب لطافت انگشتان نوزاد باشد.
● ستون فقرات نوزاد را گرم کنید
در آخرین مرحله ارائه ماساژ لازم است، نوزاد را روی شکم بخوابانید و بر خلاف ماساژی که روی سینه و شکم او با کف دست دادید، این بار از سرانگشتان هر دو دستتان کمک بگیرید و تمامی عضلات پشت کودک را ماساژ دهید. مراقب باشید در این مرحله تمامی عضلات اطراف ستون فقرات کودک، شانهها و گردن او را از قلم نیندازید و همه نقاط را با آرامش و ریلکسی ماساژ دهید.
● عملکرد ریه را بهبود ببخشید
پس از آنکه دست و پای نوزاد را ماساژ دادید، نوبت به بدن او میرسد. ابتدا او را به پشت روی حوله بخوابانید و کف هر دو دست را پس از آغشته کردن به روغن به آرامی روی سینه او قرار دهید و خیلی آرام شانهها، سینه و شکم نوزاد را ماساژ دهید. در این مرحله باید خیلی آرام و نرم کف دست را روی بدن نوزاد حرکت دهید؛ بهگونهای که نوزاد احساس آرامش کرده و به راحتی اجازه ادامه کار را به شما بدهد. با ارائه این ماساژ علاوه بر بهبود جریان گردش خون در بخش سینه و ریه به بهبود عملکرد دستگاه گوارش بهویژه رودهها کمک میکنید.
● نکته :
برای ارائه ماساژ به نوزادتان رعایت چند نکته ضروری است:
برای ارائه ماساژ همیشه از زیرانداز و حولهای تمیز و مناسب برای کودک استفاده کنید و او را روی زمین بدون زیرانداز نخوابانید.
حتما پیش از شروع ماساژ دستهایتان را با آب و صابون بشویید و خشک کنید.
درصورتی که دچار نگرانی و استرس هستید یا موضوعی شما را عصبانی کرده است، نوزاد و کودکتان را ماساژ ندهید. این کار موجب انتقال استرس و ناراحتی به او میشود.
مراقب باشید دستهایتان سرد نباشد و دمایش به دمای بدن نوزاد نزدیک باشد تا موجب آزار او نشوید.
اگر پوست دست شما زبر یا خشن است یا به تازگی دچار خشکی شده است، بهتر است ارائه ماساژ را به والدی که پوست نرمتر و مناسب تری دارد، واگذار کنید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست