جمعه, ۱۵ تیر, ۱۴۰۳ / 5 July, 2024
مجله ویستا

چگونه به دندان مصنوعی عادت کنیم


چگونه به دندان مصنوعی عادت کنیم

استفاده از دندان مصنوعی برای نخستین بار, تجربه ای عجیب و دشوار است شاید شما از وضعیت جدید ظاهری چهره تان ناراضی باشید یا با هر بار حرف زدن, دندان از دهانتان بیرون بپرد

استفاده از دندان مصنوعی برای نخستین‌بار، تجربه‌ای عجیب و دشوار است. شاید شما از وضعیت جدید ظاهری چهره‌تان ناراضی باشید یا با هر بار حرف زدن، دندان از دهانتان بیرون بپرد...

شاید هم از روزی که آن را از دندان‌پزشکتان تحویل گرفته‌اید، نتوانسته‌اید با آن حتی یک تکه‌نان بخورید. ۸ نکته بالا به شما کمک خواهد کرد که با دندان جدیدتان کنار بیایید و به آن عادت کنید. خودتان امتحان کنید. امتحان?شان ضرری ندارد.

● آداب غذا خوردن با دندان مصنوعی را یاد بگیرید

شاید در روزهای نخست استفاده از دندان جدید، غذا خوردن با آن برای شما مشکل باشد. بهتر است اول با غذاهای نرم شروع کنید. لقمه غذا را با دو طرف دهانتان بجوید تا دندان به یک طرف کج نشود. لقمه‌های غذا را کوچک بردارید. در روزهای بعد از غذاهای ترد و شکننده مانند نان تست و گوشت کتلت استفاده کنید چون این موادغذایی به آسانی روی دندان‌های عقبی شما جویده می‌شوند. تقریبا ۲ ماه طول خواهد کشید تا شما به دندان جدیدتان عادت کنید و بتوانید با آن به‌راحتی غذا بخورید. شاید در روزهای اول که می‌خواهید با دندان جدید، غذا بخورید، مقدار ترشح بزاق در دهانتان زیاد شود ولی اصلا نگران نباشید، در مدت نسبتا کوتاهی غدد بزاقی به این میهمان جدید دهان شما عادت خواهند کرد و بزاق شما به میزان طبیعی بازخواهد گشت.

● موقع خواب، دندانتان را از دهان خارج کنید

فراموش نکنید در طول ۲۴ ساعت شبانه‌روز، ۸ ساعت باید دندانتان را از دهان خارج کنید. بهترین حالت این است که شب‌هنگام، وقتی می‌خوابید؛ به دندانتان استراحت دهید. اگر تمام ساعت‌های شبانه‌روز از دندان استفاده کنید، مخاط دهان در زیر آن، تحت‌فشار خواهد بود و به مرور مخاط و لثه‌های شما متورم می‌شود و در طولانی مدت به تحلیل استخوان فک‌های شما می‌انجامد. به علاوه در طول شب، میکروب‌ها در فاصله بین لثه‌ها و دندان رشد می‌کند و دهانتان پر از قارچ خواهد شد. خارج کردن دندان مصنوعی در طول شب، به عضلات زبان شما این اجازه را خواهد داد که با جریان بزاق، لثه‌ها را ماساژ دهد و به جریان خون در لثه‌های شما کمک کند.

● لثه‌هایتان را ماساژ دهید

شب که دندانتان را از دهان خارج می‌کنید، با یک مسواک نرم به آرامی ‌لثه‌هایتان را ماساژ دهید. این اقدام به جریان خون در لثه کمک می‌کند و بقایای میکروب‌ها را از روی لثه‌ها و مخاط دهان شما پاک می‌کند. شما حتی می‌توانید لثه‌هایتان را با یک پارچه یا حوله نرم و ظریف ماساژ دهید.

● اگر تب به سراغتان آمد

اگر در ساعت‌های طولانی پس از تحویل‌گرفتن دندان مصنوعی، تاب و تحمل نگهداری آن را در تمام طول شبانه‌روز ندارید و احساس تب و گر گرفتن دارید به خودتان فرصت دهید تا کم‌کم به آن عادت کنید. دندان جدیدتان را چند ساعت در داخل دهان و چند ساعت در خارج دهان و داخل آب نگه دارید. سپس سعی کنید کم‌کم ساعت‌هایی که دندان را در دهانتان نگه می‌دارید، افزایش دهید.

احساس چاقی و لاغری صورت طبیعی است

گاهی وقتی دندان قدیمی‌تان را عوض می‌کنید یا برای اولین بار از دندان مصنوعی استفاده می‌کنید به نظرتان می‌آید که صورتتان توپر شده و لب‌هایتان بیرون زده است یا برعکس، صورتتان تکیده و لاغرتر به نظر می‌آید. بخشی از این مشکلات به عادت شما به دندان قبلی برمی‌گردد و به این علت است که شما به چهره‌تان با دندان قبلی عادت داشته‌اید. به این نکته نیز توجه کنید که به مرور زمان وضع ظاهری صورت شما طبیعی‌تر خواهد شد و لب‌ها و عضلات شما خود را با وضعیت جدید تطبیق خواهند داد. شما حتی می‌توانید با تغییر مدل موی خود یا شکل فریم عینک تان، توجه دیگران را از دهانتان منحرف کنید تا به‌تدریج به دندان نو، عادت کنید.

● صحبت کردن با دندان جدید تمرین می‌خواهد

طبیعی است صحبت کردن با دندان مصنوعی فقط یک راه دارد و آن هم تمرین است و تمرین. اگر تلفظ بعضی لغات برای شما دشوار است آنها را با صدای بلند بخوانید و تکرار کنید. روزهایی که در منزل تنها هستید یک روزنامه یا کتاب بردارید و آن را برای خودتان بلندبلند بخوانید. شک نکنید با تمرین می‌توانید با دندان جدیدتان به همان خوبی که قبلا صحبت می‌کرده‌اید، صحبت کنید. باور نمی‌کنید، امتحان کنید.

● ساعات اولیه با دندان مصنوعی مدارا کنید

از همان روزی که دندان جدیدتان را از دندان‌پزشک تحویل می‌گیرید تا روز بعد، آن را در دهانتان نگه دارید و خارج نکنید. شما در این ۲۴ ساعت نخست فقط پس از غذا خوردن و برای تمیز کردن آن، مجاز به خارج کردن دندان از دهانتان هستید. این کار نه‌تنها باعث می‌شود زودتر به آن عادت کنید، بلکه خطاها و اشکالات احتمالی آن را نیز برای شما مشخص می‌کند تا در اولین ملاقات با دندان‌پزشکتان او را در جریان بگذارید و او بتواند نقاطی را که باعث آزردگی لثه و مخاط شما شده است برایتان اصلاح کند.

● از چسب دندان مصنوعی استفاده کنید

اگر استخوان فک پایین شما تحلیل رفته است و دندان مصنوعی در دهانتان لق می‌شود، می‌توانید از چسب دندان مصنوعی استفاده کنید. چسب دندان مصنوعی را باید پس از چند ساعت کاملا از داخل دندان مصنوعی پاک و آن را تمیز کنید. برخی چسب‌‌ها با آب و برخی دیگر با آنزیم‌های خاصی پاک می‌شوند. روش استفاده از این چسب‌ها را در بروشور آنها به دقت مطالعه کنید.