شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
انقلاب بزرگ در پایان دهه دوم حیات خود
انقلاب فرانسه در سالهای پایانی دهه دوم حیات:
دهه اول پس از پیروزی انقلاب فرانسه قدرت در بین طیفهای مختلف انقلابی دست به دست شد. در طی این انقلاب قدرت، که با درگیریها و ترورهای فراوان توام بود، شمار زیادی از رهبران و انقلابیون کشته شدند. کمیته موسوم به “نجات ملی”با اعدامهای فراوان سعی در تثبیت قدرت داشت. مجموعه تحولات پس از ۱۷۹۳ بهگونهای رقم خورد که انقلاب فرانسه در دومین دهه خودشاهد قدرت گرفتن ناپلئون بناپارت بود. وی با پیریزی یک دیکتاتوری ۱۵ ساله و راهاندازی جنگهای اروپایی و در نهایت شکست در مقابل روسیه، زمینه بازگشت سلطنت در ۱۸۱۵ را فراهم آورد. در این سال با تصویب کنگره وین، لویی هجدهم پادشاه فرانسه شد. در ۲۸ سالگی انقلاب کبیر فرانسه این کشور شاهد بازگشت دوباره سلطنت مطلقه بود و بدینترین مهمترین خواسته انقلابیون منبی بر لغو سلطنت بر باد رفت.
انقلاب روسیه در سالهای پایانی دهه دوم حیات
روسیه از فوریه ۱۹۱۷ تا اکتبر ۱۹۱۷ شاهد حاکمیت سه دولت موقت بود. در این نه ماهه، اعتراضات کارگری اوج گرفت. حزب بلشویک با بهرهگیری از این شرایط در اکتبر ۱۹۱۷ به قدرت رسید تا ۱۹۲۴ حکومت در کشاکش تندروها و میانهروها بود. پس از مرگ لنین، استالین در ۱۹۲۵ به قدرت رسید. وی برای تثبیت حکومت خود از برخوردهای خشن و کشتارهای فراوان بهره میگرفت. در حکومت ۲۵ ساله استالین به گفته مورخان صدها هزار شخصیت سیاسی و ادبی اعدام، بازداشت و تبعید شدند. روسیه در سالهای پایانی دهه دوم حیاتش شاهد دوران دیکتاتوری استالینی بود. دورانی که از عوامل ناکامی انقلاب روسیه به شمار میآید.
ایران :
سالهای اول پس از پیروزی انقلاب اسلامی را میتوان سالهای تثبیت نظام انقلابی در ایران به شمار آورد. دورانی که در آن حاکمیت از دولت موقت مهندس بازرگان به دولت مهندس موسوی رسید. در این دوره علیرغم وجود مشکلات فراوان که اغلب مستقیم یا غیرمستقیم به انقلاب تحمیل میشد، قانون اساسی به تصویب رسید و مجلس خبرگان رهبری و مجلس قانونگذاری شکل گرفت. پس از پشت سر گذاشتن جنگی هشت ساله و درگذشت رهبر فقید انقلاب، رهبر جدید که از مبارزین و اعضای اولین شورای انقلاب بود به رهبری منصوب شد. از آن پس طیفهای مختلف جریانات انقلابی به تناوب، قدرت را در دست داشتند. برخلاف انقلابهای روسیه و فرانسه در اوایل دهه سوم عمر خود، ایران هم اکنون شاهد دولتی برآمده از انتخاب مردم است که سعی در پیگیری و به انجام رساندن آرمانها و شعارهای انقلاب ۵۷ دارد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست