پنجشنبه, ۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 9 May, 2024
مجله ویستا

۲۰سپتامبر ۲۰۰۵ ـ روزی که آلمان در بن بست انتخاب صدر اعظم قرارداشت


۲۰سپتامبر ۲۰۰۵ ـ روزی که آلمان در بن بست انتخاب صدر اعظم قرارداشت

انتخابات یکشنبه ۱۸ سپتامبر ۲۰۰۵ آلمان، این کشور فدرال را وارد بن بست ریاست دولت کرده بود. اگر این بن بست تا ۱۸ اکتبر آن سال که پارلمان تازه تشکیل جلسه می داد حل نمی شد و پارلمان …

انتخابات یکشنبه ۱۸ سپتامبر ۲۰۰۵ آلمان، این کشور فدرال را وارد بن بست ریاست دولت کرده بود. اگر این بن بست تا ۱۸ اکتبر آن سال که پارلمان تازه تشکیل جلسه می داد حل نمی شد و پارلمان در این روز نمی توانست صدراعظم برگزیند، انتخابات تجدید می شد. در انتخابات ۱۸ سپتامبر ۲۰۰۵، هیچیک از دو حزب بزرگ آلمان نتوانسته بود اکثریت مطلق به دست آورد. حزب دمکرات مسیحی به ریاست بانو آنگلا مرکلAngela Merkel (متولد آلمان شرقی سابق) دارای ۲۲۵ کرسی و حزب سوسیال دمکرات (حزب حاکم وقت) ۲۲۲ کرسی شده بود. در این انتخابات (انتخابات مجمع فدرال آلمان = بوندستاگ)، حزب دمکرات آزاد ۶۱ کرسی، حزب چپ تازه (کمونیستها و سوسیالیستها) ۵۴ کرسی و حزب سبز ۵۱ کرسی به دست آورده بودند. بعید بود که احزاب سبز و چپ ها با حزب دمکرات مسیحی ائتلاف کنند. حزب دمکرات مسیحی در این انتخابات، نه تنها موفقیت نداشت، بلکه ۲۲ کرسی هم از دست داده بود. شکست سوسیال دمکرات ها به جهت وقوع انشعاب در این حزب بود که گروهی از افراطیون از آن جدا شده و به کمونیستها پیوسته بودند. مسئله دیگر این بود که تنها ۷۷ درصد واجدین شرایط رای دادن در این انتخابات شرکت کرده بودند. به عبارت دیگر، ۲۳ درصد رای دهندگان آلمانی با عدم مشارکت خود در تمرین دمکراسی، دسته بندی های موجود این کشور را رد کرده بودند. بالاخره این بن بست با سازش احزاب دمکرات مسیحی و سوسیال دمکرات رفع شد و بانو مرکل صدراعظم و پست های کابینه اش میان دو حزب قسمت شد.

آلمان که یک فدراسیون است دارای مجلس عالی تری به نام بوند سرات (سنا ـ مجلس نمایندگان ایالات) است که تعیین نمایندگان آن ترتیب دیگری دارد.

به پیش بینی اصحاب نظر، با سیاست هایی که مرکل در سه سال (۲۰۰۵ تا ۲۰۰۸) در پیش گرفته است ازجمله دنباله روی بیشتر از آمریکا گمان نمی رود که در انتخابات آینده پیروزی چشمگیر داشته باشد.