جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
محافظ دندان از نمای نزدیک
محافظهای دهانی، انواع گوناگونی دارند که شما میتوانید با توجه به بودجه خودتان، مشورت مربی ورزشی و دندانپزشکتان یکی از این انواع را خریداری کنید....
محافظهای دهانی آماده:
این محافظهای دهانی در بازار کمترین قیمت را دارند و البته کمترین محافظت را هم از دندانها و بافتهای دهانی به وجود میآورند چون مخصوص دهان و فک شما ساخته نشدهاند و ممکن است کمی شل یا سفت در دهانتان قرار بگیرند و تطابق کافی را با لثهها و دندانهایتان نداشته باشند. یکی دیگر از معایب این محافظهای دهانی، دشواری صحبت کردن و نفس کشیدن با آنهاست چون شما مجبورید برای آنکه آنها را در دهانتان نگه دارید، فک و دهانتان را ببندید.
محافظهای دهانی نیمهآماده:
این نوع بهتر از نوع اول است؛ چرا که تطابق بهتری با دندانها و بافتهای دهانی شما خواهند داشت. این محافظها به دو صورت وجود دارند. یکی از انواع آن دارای کاسهای کوچک است که چانه درون آن قرار میگیرد و از آسیب چانه و فک در اثر زمینخوردگی و ضربه پیشگیری میکند. این وسیله یک ورقه نیز دارد که شما آن را گاز میگیرید تا از دندانها در برابر ضربه محافظت کند. نوع دیگری از محافظهای دهانی نیمهکاره، ورقههای نازکی از جنس آکریل یا لاستیک هستند. هنگامی که ورزشکار این ورقه را در دهاناش میگذارد، این ورقه در اطراف دندانها و در حرارت دهان شکل گرفته و سپس سفت میشود، بنابراین شکل نهایی این محافظ دهانی میتواند تطابق مناسبی با بافتهای دهانی و دندانها داشته باشد.
محافظهای دهانی مخصوص شما:
دندانپزشکان و مربیان ورزشی اعتقاد دارند که این محافظها بهترین نوع هستند، چرا که مخصوص خود ورزشکار ساخته میشوند و برای ساخت آنها لازم است شما به مطب دندانپزشکی بروید تا یک قالبگیری از دهانتان انجام شود.
طرز مراقبت از محافظهای دهانی
۱) قبل و پس از هر بار مصرف، محافظ دهانیتان را با آب سرد و صابون بشویید. میتوانید از خمیر دندان و مسواک نیز برای تمیز کردن آن استفاده کنید. استفاده از آب گرم میتواند موجب تغییرات حجمی در آن شده و تطابق خودش را با بافتهای دهان شما از دست بدهد.
۲) قبل از کنار گذاشتن محافظ دهانیتان، آن را برای چند دقیقه درون یک دهانشویه قرار دهید تا به طور کامل ضدعفونی شود.
۳) محافظ دهانیتان را در یک ظرف پلاستیکی نگهداری کنید. این ظرف باید به گونهای باشد که محافظ به راحتی درون آن هوا بخورد. بهتر است سوراخهایی در دیواره آن وجود داشته باشد تا هوا درون ظرف عبور کند، در غیر این صورت محافظ خشک خواهد شد.
۴) حرارت میتواند محافظ دهانی را خراب کند، پس ظرف محتوی آن را در برابر تابش مستقیم نور خورشید و یا درون اتومبیل نگذارید.
۵) محافظ دهانیتان را خم نکنید چون دچار تغییر شکل دایمی میشود و دیگر در دهانتان تطابق نخواهد داشت.
۶) محافظ دهانیتان فقط مخصوص شماست. آن را به دیگری قرضی ندهید.
۷) اگر مشکلی در رابطه با محافظ دهانیتان دارید، از دندانپزشکتان بخواهید تا آن را برایتان اصلاح کند.
۸) محافظ دهانی باید خصوصیاتی داشته باشد تا استفاده از آن، راحت، مفید و موثر باشد: باید راحت باشد؛ به آسانی در دهان جای بگیرد و لق نزند؛ ضخامت آن مناسب باشد و در مناطق حساس، حداقل ۴ میلیمتر ضخامت داشته باشد تا بتواند نیروهای مخرب را خنثی کند؛ محافظی برای ورزشکار مناسب است که وقتی با دندانهایش روی آنها فشار میآورد، تقریبا تمام دندانهای فک مقابل هم با محافظ در تماس باشد. در این شرایط احتمال شکستن استخوان فک هنگام ضربه به حداقل میرسد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست