چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
صمیمی ترین مکان دنیا
با تدبیر و تدبر می توان محیط خانواده را صمیمی کرد و محیط خانه را به دلنشین ترین جا برای همه افراد خانواده تبدیل کرد. می توان کاری کرد تا فرزندان درد دل هایشان را با والدین مطرح کنند و حرف هایشان را بزنند واگر چیزی می خواهند ، از والدین بخواهند. گاهی می شنویم که پدری با پسر جوانش دوست است یا با او به مسافرت می رود، راه می رود و درد دل می کند؛ اما گاهی رابطه ها تشریفاتی است . احوالی پرسیده می شود و به سلام و علیکی قانع هستند؛ یعنی آن قدر فاصله زیاد است که حرفی برای گفتن ندارند و صمیمیت وجود ندارد. برای ایجاد محیطی آرام و صمیمی، این اصول می تواند کارگشا باشد:
۱) وجود صمیمیت بین پدر و مادر: اگر می خواهیم فرزندان با ما صمیمی بوده و همکاری و اطاعت داشته باشند، باید خودمان با هم صمیمی باشیم . عمل صمیمانه اعضای خانواده می تواند راه و جهت صحیح را به فرزندان منتقل کند. حضرت علی علیه السلام می فرمایند : "مردم را با غیر زبانتان - عملا - به خوبی ها دعوت نمایید."
۲) هوشیاری، دقت و حسابگری: اگر فرزند احساس کند اولیایش انسان های هوشیار و مشکل گشایی هستند ، در آن ها ایجاد صمیمیت و اعتماد می شود. اگر خانواده، ساده لوح و ضعیف باشد، فرزندان احساس صمیمیت نمی کنند ، موضع گیری می کنند و کار خودشان را انجام خواهند داد.
۳) رفتار اخلاقی و شخصیت تربیتی: باید فرزندان خاطره خوبی از رفتار اخلاقی و شخصیت تربیتی والدین داشته باشند و احساس کنند که والدینشان راستگو ، عادل و رستگارند.
۴) برخورد منطقی با خطاهای فرزندان: نباید با دیدن کوچک ترین تخلف فرزند ، عکس العمل شدید نشان داد. برخورد منطقی با خطاها و لغزش فرزندان از اصول مهم ایجاد صمیمیت است.
۵) بها دادن به نقاط قوت فرزندان: امتیاز دادن و تشویق کردن فرزندان در برابر کارهای مثبت ، نقش ارزنده ای در ایجاد صمیمیت دارد.
۶) ایجاد محیطی صمیمانه برای بحث و گفتگو: والدین باید وقت کافی در اختیار فرزندان بگذارند، برای آن ها قصه و داستان بگویند ، موضوعی را طرح و پیرامون آن به بحث و گفتگو بپردازند. موقع صحبت کردن فرزند ، کاملا گوش دهند ، به او نگاه کنند و لبخند بزنند و به بحث و بررسی موضوع بپردازند.
۷) نظرخواهی از فرزندان در امور خانواده : این روش برای پرورش شخصیت فرزندان بسیار سازنده است ؛ زیرا آنها نیز دارای فکر و عقیده اند و دوست دارند در خانواده با آن ها مشورت شود که اگر به این مهم توجه شود به تدریج در هنگام مشکلات شخصی، برای مشورت به سراغ خانوادهمی آیند و به سوی غریبه ها و بیگانگان نخواهند رفت .
۸) ایجاد محیط همکاری و تقسیم مسئولیت: کارها را باید خیلی منطقی و عادلانه تقسیم کرد. اگر تقسیم کار نباشد وبی حساب عمل شود گاهی غیر عادلانه کاری به یکی از فرزندان تحمیل می شود و نتایج بدی را به بار می آورد.
۹) رعایت عدالت در بین فرزندان: اگر می خواهیم فرزندانی وفادار و صمیمی داشته باشیم باید با آنها رفتار عادلانه داشته باشیم.
۱۰) ایجاد جهان بینی مشترک بین افراد خانواده: ما کتاب هایی خوانده ایم ، مطالبی شنیده ایم و جلساتی رفته ایم که فرزندان ما با آنها آشنا نیستند.آنان کتاب های دیگری می خوانند، جلسات دیگری می روند و تلقی و برداشت های ما با هم متفاوت می شود.در نتیجه ، رفته رفته فاصله ما با آنان بیشترمی شود. باید به همدیگر نزدیک شویم تا به تدریج به جهان بینی مشترکی دست پیدا کنیم.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست