چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

مکزیکی ها تا حدودی هندی اند


مکزیکی ها تا حدودی هندی اند

فلفل قرمز در غذاهای مکزیکی فراوان است

آنچه بیشتر مردم درباره غذاهای مکزیکی و طرز تغذیه آنها می‌دانند، تند بودن غذاهای آنهاست و اینکه آنها زیاد ذرت می‌خورند و لوبیا چشم بلبلی و لوبیای سیاه و فلفل قرمز در بیشتر غذا‌هایشان دیده می‌شود...

اگر بخواهید درباره غذاهای مکزیکی بیشتر بدانید، می‌توانید با «غذای ملل»‌ این هفته همراه شوید. این هفته در این صفحه با یکی از غذاهای معروف مکزیکی به نام «تامالس» آشنا خواهید شد که با آرد ذرت تهیه می‌شود و تقریبا شبیه دلمه خودمان است.

● عادت‌های غذایی مکزیکی‌ها

غذاهای مکزیکی مانند خلق و خوی مردم این کشور، گرم است. مهم‌ترین و بارزترین نکته‌ای که در غذاهای مکزیکی به چشم می‌خورد، تنوع است؛ تنوع در ترکیب مزه‌ها و حتی مواد اولیه. مشخصه دیگر این غذاها، تندبودن‌شان است؛ تندی ملایمی که با مخلوط زیره و آبلیمو، طعمی فراموش‌نشدنی به‌وجود می‌آورد.

ذرت، فلفل قرمز، لوبیاسیاه و چشم بلبلی و گوجه‌فرنگی از اجزای جدانشدنی غذاهای مکزیکی محسوب می‌شوند اما نوع غذا و شیوه درست‌ کردن آنها منطقه به منطقه فرق می‌کند. به عنوان نمونه، در شمال مکزیک، مردم غذاهای گوشتی (گوشت گاو، بز و حتی شترمرغ) را بیشتر می‌خورند؛ در حالی که در جنوب مکزیک گرایش غذایی بیشتر به سمت سبزیجات و گوشت مرغ و ماهی است. بیشتر مکزیکی‌ها غذایشان را با گشنیز طعم‌دار می‌کنند. مطمئنم که تا همینجا هم تنوع را در غذاهای این کشور احساس کرده‌اید اما هنوز تنوع آنها تمام نشده است. اجزای آشپزخانه مکزیکی بسیار متنوع‌تر از این حرف‌هاست. به عنوان نمونه، مکزیکی‌ها از آووکادو و برگ‌های آن به صورت خشک‌شده استفاده می‌کنند. کاکتوس هم در غذاهای مکزیکی جایگاه خاصی دارد.

با این حال، اگر از تمام این غذاها صحبت کنیم و از «چیلی» چیزی نگوییم، انگار هنوز از غذاهای مکزیکی حرفی نزده‌ایم! محبوب‌ترین مهمان آشپزخانه‌های مکزیکی، فلفل قرمز است که به صورت تازه، خشک،‌ کوبیده، پودرشده و حتی در سس‌ها قابل مشاهده است. البته فلفل چیلی انواع و اقسام دارد و ویژگی‌اش این است که هر چه اندازه‌اش بزرگ‌تر باشد، شیرین‌تر خواهد بود. آخرین نکته اما درباره زمان خوردن غذاست. معمولا در همه جای دنیا ۳ وعده اصلی غذا شامل صبحانه، ناهار و شام داریم اما مکزیکی‌ها به جای شام یک عصرانه مفصل حدود ساعت ۴ بعدازظهر می‌خورند. آنها بر این اعتقادند که با خوردن این عصرانه مفصل و حذف شام، فردا صبح آماده خوردن یک صبحانه کامل می‌شوند که آن را عامل بسیار مهمی برای پیشگیری از چاقی می‌دانند.

● مـواد لازم (برای۴ نفر)

▪ سینه مرغ/ ۴۰۰ گرم/ ۶۵۰ کیلوکالری

▪ آرد ذرت/ ۲ لیوان/ ۵۲۰ کیلوکالری

▪ روغن کانولا/ ۴ قاشق غذاخوری/ ۳۶۰ کیلوکالری

▪ پیاز متوسط/ ۱ عدد/ ۲۰ کیلوکالری

▪ رب گوجه‌فرنگی/ ۳ قاشق غذاخوری/ ۱۰ کیلوکالری

▪ فلفل قرمز بزرگ/ ۲ عدد/ ۱۰ کیلوکالری

▪ نمک و فلفل سیاه/ به میزان دلخواه ۰/ کیلوکالری

● طـرز تـهـیـه

ابتدا آرد ذرت را با روغن مخلوط کنید و کاملا ورز دهید. در ظرفی دیگر تکه‌های سینه مرغ را با کمی نمک و پیاز بپزید و سپس آنها را ریش‌ریش کنید. فلفل‌های قرمز را کباب کنید و با رب گوجه‌فرنگی در مخلوط‌کن به صورت سس درآورید و روی مرغ‌ها بریزید. آنگاه در برگ‌های تمیز ذرت یک قاشق غذاخوری از آرد ذرت و یک قاشق غذاخوری مرغ طعم‌دارشده بریزید و آنها را خوب بپیچید و سپس در قابلمه‌ای، آنها را روی هم قرار دهید. در پایان، روی تمام مواد را با برگ‌های ذرت و یک دستمال تمیز بپوشانید و بگذارید به مدت یک ساعت بخارپز شوند. هنگام سرو، تامالس‌ها را باید از برگ‌های ذرت در آورید و میل کنید.

● این غذا چند کالری دارد؟

این غذا در مجموع دارای ۱۵۷۰ کیلوکالری انرژی است و در صورتی که با این مواد ۲۰ عدد تامالس تهیه شود، هر تکه ۷۸ کیلوکالری انرژی خواهد داشت.

● خـواص ذرت

ذرت در خانواده غلات جای می‌گیرد پس منبع کربوهیدرات‌های پیچیده است. البته با خوردن هر ۱۰۰‌گرم ذرت، یک‌گرم فیبر نیز به بدن خواهد رسید به این دلیل مصرف این ماده غذایی برای کسانی که به یبوست مبتلا هستند، یک عادت غذایی مناسب تلقی می‌شود. علاوه بر اینها ذرت منبع اسید فولیک نیز به حساب می‌آید و چون اسید فولیک سطح هموسیستئین خون را کاهش می‌دهد، عادت به خوردن ذرت، احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی را به حداقل ممکن می‌رساند. نکته دیگر درباره ذرت، وجود پتاسیم است و با خوردن هر ۱۰۰‌گرم از این ماده غذایی ۲۲۰ میلی‌گرم پتاسیم به بدن می‌رسد بنابراین افراد فشارخونی می‌توانند ذرت بخورند البته به اندازه زیرا زیاد خوردن آن انرژی مازادی را به بدن می‌رساند و بروز اضافه وزن حتمی می‌شود.

● خـواص گـوشـت مــرغ

گوشت مرغ، جزو گوشت‌های سفید و میزان چربی اشباع در آن پایین است بنابراین خوردن آن برای کسانی که به بیماری قلبی، چربی خون یا حتی چاقی مبتلا هستند، توصیه می‌شود. نکته‌ای که باید درباره این گوشت بدانید، آن است که این ماده غذایی دارای ترکیبی به نام کارنیتین است که به اکسیداسیون چربی‌ها و تولید انرژی کمک می‌کند. البته این ماده غذایی به دلیل هضم راحت‌تر و ترکیباتی که به تقویت سیستم دفاعی بدن کمک می‌کند، گزینه‌ای مناسب برای کسانی است که به بیماری‌های عفونی مبتلا هستند البته بهتر است در کنار سایر سبزی‌ها تازه به مصرف برسد تا به این ترتیب جذب مواد مغذی موجود بالاتر برود. جالب است بدانید که در سینه مرغ اسیدآمینه‌ای به نام گلوتامین وجود دارد که حضور آن در بدن تثبیت کننده قند خون خواهد بود در ضمن منبع انرژی برای سلول‌های پوششی دستگاه گوارش و گلبول‌های سفید خون است به این دلیل برای کسانی که به دیابت مبتلا هستند یا زیاد سرما می‌خورند، پیشنهاد می‌شود.

● خواص فـلـفــل قــرمــز

فلفل‌های تند قرمز که به نام چیلی شهرت یافته‌اند، یکی از گزینه‌های مناسب برای پیشگیری از بیماری‌های عفونی به‌شمار می‌روند زیرا دارای ترکیبی به نام کاپساسین هستند که به عوامل عفونی حمله می‌کنند. یادتان باشد که همین ترکیب عامل تندی فلفل‌هاست و هر قدر که تندتر باشند یعنی میزان این ترکیب در آنها بیشتر است. جالب است بدانید که این فلفل‌های تند معده را نیز به ترشح اسید تحریک می‌کنند تا به این طریق موجب از میان رفتن باکتری‌های موجود شود. به علاوه، همین ترکیب یک عامل محافظتی در برابر عوامل ایجادکننده زخم معده است. به همین دلیل این بیماری در میان مردم مالزی یا هندی کمتر دیده می‌شود، در حالی که درمیان چینی‌ها این بیماری بیشتر است و این موضوع برمی‌گردد به عادت خوردن فلفل قرمز که در چینی‌ها کمتر وجود دارد. فقط نباید فراموش کرد که وقتی فلفل‌های قرمز را خرد می‌کنید، دستتان را به چشمان‌تان نزنید زیرا این کار می‌تواند به این ارگان حساس آسیب جدی وارد کند.

● اگر بیماری قلبی دارید

استفاده از فلفل قرمز برای شما نباید بیش از اندازه باشد ولی استفاده از سبزی‌هایی مانند سیر، پیازچه و فلفل دلمه‌ای برای شما بسیار مفید است. بنابراین هنگام تهیه تامالس، آنها را نیز جزو مواد غذایی به کار رفته قرار دهید. بهتر است این غذا را با آب گوجه‌فرنگی تازه میل کنید.

● اگر فشار خون دارید

بهتر است در کنار آرد ذرت، سیب‌زمینی‌های آب‌پزشده هم در این خمیر بریزید تا فشار خون شما بهتر کنترل شود. در ضمن، به جای نمک هم بهتر است از سبزی‌های معطر در تهیه این غذا استفاده کنید تا به آن طعم بدهید. آب گریپ فروت تازه (ترجیحا مخلوط شده با آب پرتقال) هم نوشیدنی مناسبی برای شما خواهد بود.

● اگر چاق هستید

بهتر است قسمت چاق‌کننده این غذا یعنی آرد ذرت را کمتر کنید و در کنار سینه مرغ از انواع سبزی‌ها به خصوص قارچ، بادمجان و کرفس استفاده کنید تا فیبر دریافتی‌تان بیشتر شود. نوشیدنی مناسب برای شما هم آب سیب یا آب هویج است.

ساقی اخوان



همچنین مشاهده کنید