چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
رایانه كودكان را خانه نشین می كند؟
امروزه دنیای رایانه، هویت یابی و هویت جویی نسل جوان و نوجوان در ابعاد فكری و اخلاقی را تحت تأثیر قرار داده تا جایی كه آسیب های اجتماعی رابطه تنگاتنگی با مقوله فناوری اطلاعات، انفجار اطلاعات و جهانی شدن پیدا كرده است.
رایانه توانسته است پیشرفت های سریع در تكنولوژی، گسترش ارتباطات مختلف و خاصی را در جامعه بشری به وجود بیاورد، اما موجب بروز پدیده جدیدی تحت عنوان اعتیادهای نوین و مدرن از جمله نوآسیب های اجتماعی شده است. وجود ۵/۳ میلیون كاربر غیردائم و ۵/۲ میلیون كاربر دائم ایرانی در اینترنت، نشان دهنده افزایش سرعت دوست یابی اینترنتی از طریق چت، سرقت اینترنتی، افزایش فاصله میان دنیای واقعی و تخیلی و مجازی و پرسه زدن در سایت های ضد ارزشی است.
یك محقق اجتماعی می گوید: نوآسیب های اجتماعی از سال ۱۹۹۰ در دنیا مطرح شد و هم اكنون در حال تبدیل شدن به یك معضل فرهنگی، اجتماعی، روانی، عاطفی، فكری و اخلاقی است و جوامع مختلف از جمله ایران نمی توانند فارغ از تأثیرات نوآسیب ها بخصوص اعتیادهای نوین باشند.
علم الهدایی می گوید: اعتیادهای مدرن، وابستگی ها و اختلال عمدتاً روانی، اخلاقی، فرهنگی، اجتماعی و جسمانی هستند، ولی اعتیادهای سنتی در قالب یك اختلال تربیتی، روانی و اجتماعی تعریف می شوند. اعتیادهای مدرن برخلاف اعتیادهای سنتی، گستره فراوانی داشته و به راحتی در دسترس نسل جوان و همه افراد قرار می گیرند و هر دو اعتیاد، فرد را منزوی می كنند.
وی تصریح می كند: استفاده خارج از حد متعارف از اینترنت موجب ایجاد وابستگی شدید روانی و فكری شده و كاربر عادت می كند به یك فضای غیرواقعی پناه ببرد و زندگی كند. مشكل دیگری كه از این رهگذر به وجود می آید، كودكان و نوجوانانی هستند كه به خاطر صداقت شان، اطلاعات شخصی و خانوادگی خود را در محیط ناامن اینترنت در اختیار دیگران قرار می دهند. از سوی دیگر، كودكان و نوجوانان معمولاً برای از دست ندادن امكانات استفاده از اینترنت و پرسه زدن در فضای آن، مجبور به نوعی پنهان كاری از والدین هستند.
والدین معمولاً با دنیای فناوری و اینترنت آشنایی ندارند. در حالی كه اگر تلاش كنند با این فناوری های جدید آشنایی حتی اجمالی پیداكنند، بهتر می توانند راه های تأمین امنیت كودكان را به كار گرفته و فرزندان نیز حاضر به همكاری بیشتری با والدین آگاه خود هستند. به یاد داشته باشیم كسانی از طریق چت و با نیات پلید می كوشند تمایلات انحرافی خود را به اجرا گذارند، بنابراین باید محل استقرار كامپیوتر در منازل مورد توجه جدی قرار گیرد، همچنین باید ضمن این كه خلوت كودكان و نوجوانان به رسمیت شناخته شود، به جای رفتارهای خشن و قهرآمیز، بیاموزیم چه طور اعتماد فرزندان را جلب كرده و در جریان مسائل خصوصی آنها قرار گیریم.
بنابه گفته یكی از بزرگان؛ اعتماد خوب است، اما كنترل بهتر است، بنابراین والدین باید به طور غیرمستقیم و نامحسوس فرزندان خود را زیر نظر داشته باشند و گاهی اطلاعات آنها را در اینترنت و یا وبلاگ های آنها جست وجو كنند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست