سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
شیوههای عملی پزشکی چینی
در پزشکی چینی پنج مزه را هم مطرح میکند که ممکن است گرم یا سرد باشند: طعمهای تند و شیرین هر دو گرم تلقی میشوند، در حالی که مزههای ترش، تلخ و شور سرد هستندو برخی از گیاهان چند مزه متفاوت را با هم دارند: نام وو وی زی از لحاظ لغوی به معنای «میوه دارای پنج مزه» است. این ویژگیها مشخص میکنند که گیاه در کدام بخش از بدن مؤثر است. مثلا چیزهای گرم یا بالا میروند یا شناور میشوند. بنابراین گیاهان تند و شیرین بر قسمتهای بالایی و خارجی بدن اثر میگذارند.
چیزهای سرد پایین میآیند، بنابراین گیاهان ترش، تلخ و شور در قسمتهای داخلی و نیمه پایینی بدن مؤثرترند. برای مثال چینیها برای درمان ورم مفاصل (آرتریت) اغلب اگر درد در شانهها یا بازوها باشد به مخلوط دارویی کیانگ هوئو اضافه میکنند، اما دوئوهوئو را برای درمان درد مفصل لگن و زانو ترجیح میدهند و اگر تمام بدن مبتلا باشد از هر دو گیاه مزبور استفاده میکنند. مزههای تند محرک هم هستند، مزههای ترش موجب انقباض میشوند، شیرینها تقویت کنندهاند و تلخها را معمولا برای پایین آوردن «کی» به کار میبرند و مزه های شور نرم کننده اند
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست