چهارشنبه, ۱۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 8 May, 2024
مجله ویستا

قارچ‌ها در حوله حمام جا خوش می‌کنند!


قارچ‌ها در حوله حمام جا خوش می‌کنند!

تحقیقات محققان دانشگاه برادفورد نشان داده استفاده از حوله گرچه اقتصادی‌تر است اما احتمال انتقال آلودگی از طریق آن بیشتر خواهد بود. در عوض دستمال کاغذی موثرتر است و احتمال …

تحقیقات محققان دانشگاه برادفورد نشان داده استفاده از حوله گرچه اقتصادی‌تر است اما احتمال انتقال آلودگی از طریق آن بیشتر خواهد بود. در عوض دستمال کاغذی موثرتر است و احتمال آلوده شدن دست‌ها پس از شست‌وشو و خشک کردن با آن کمتر است.

به گفته محققان، با شست‌وشوی دست‌ها، باکتری‌های موجود در پوست به سطح پوست می‌آیند و با پاک کردن دست‌ها، با حوله به آن منتقل می‌شوند.

این موضوع احتمال انتقال باکتری‌ها را به سطوح دیگر و پوست دیگر افراد افزایش می‌دهد. بهترین روش خشک کردن دست‌ها استفاده از دستمال کاغذی یا خشک‌کن‌های برقی است.

حوله یکی از لوازم بهداشت شخصی است که برای رفع رطوبت پوست مورد استفاده قرار می‌گیرد و در صورت عدم رعایت نکاتی ممکن است سبب انتقال بیماری‌های عفونی شود.

رطوبت از عوامل تسریع‌کننده رشد باکتری‌ها و قارچ‌هاست و هنگامی که حوله با بدن تماس پیدا می‌کند ممکن است میکروب‌ها و قارچ‌های روی پوست به آن منتقل شود که این امر همراه با رطوبت حوله باعث رشد و تکثیر باکتری‌ها و قارچ‌ها می‌شود. حال اگر شخص دیگر از آن حوله استفاده کند آلودگی حوله به او منتقل می‌شود.

به این دلایل و جهت جلوگیری از رشد و تکثیر میکروب‌ها و قارچ‌ها حوله باید به طور مناسب شسته و در محل مناسبی خشک شود.

حوله‌های بدبو

اگر میکروب‌‌ها و چربی‌های پوست در حوله بماند میکروب‌‌ها، چربی موجود در حوله را تجزیه می‌کنند و سبب ایجاد بوی نامطبوعی می‌شوند. برای جلوگیری از بو گرفتن حوله، باید آن را مرتب شست و خشک نمود.

حوله باید بعد از ۳ تا ۴ بار استفاده شسته و ترجیحا در هوای آزاد و زیر نورآفتاب خشک کرد.

حوله را باید جداگانه شسته و برای این کار در صورت امکان از مواد ضدعفونی‌کننده استفاده کرد.

بعد از شستن حوله و خشک کردن باید آن را در محیط خشک و غیرمرطوب نگهداری کرد.

نگهداری حوله در حمام و محیط مرطوب باعث تکثیر و رشد میکروب‌ها و قارچ‌ها می‌شود.

حوله‌ها با آب داغ شسته شوند

بهتر است حوله‌ها در دمای بالا و با آبی با دمایی در حد جوش شسته شوند. بیشتر میکروب‏ها در دمای بالای ۷۶ تا ۷۷ درجه سانتی‏گراد از بین می‌روند و به همین علت بهتر است حوله‏ها با آبی با دمای بالاتر از این حد شسته شوند.

ضدعفونی کردن حوله

بستگی به شرایط افراد و شدت بیماری آنها دارد اما در شرایط عادی اگر حوله به‌طور مرتب شسته و به طور مناسب خشک شود، همان شست‌وشو با مواد شوینده و آب داغ کافی است.

جداجدا بشویید

بهتر است حوله‎ها به‌طور جداگانه شسته شوند اما معمولا به‌خاطر ظرفیت لباسشویی و زمان کم، این اتفاق نمی‏افتد و افراد حوله و لباس را با هم در لباسشویی می‎ریزند.

نکته‏‌ای که باید به آن توجه داشت، این است که افراد مبتلا به بیماری‏های قارچی و میکروبی پوست، زگیل و عفونت قارچی کشاله ران برای پیشگیری از انتقال بیماری به سایر افراد باید حتما حوله‏هایشان را جدا از سایر افراد خانواده بشویند و نگهداری و خشک کنند.

دکتر گلرخ ثریا