یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مخالفت امریکا با فروش سلاح های تهاجمی به اسرائیل
اسرائیل توانست از ایالات متحده امریکا رادارهای ضد موشک پیشرفته که در نوع خود پیشرفتهترین موشک ضد رادار در ایالات متحده است، خریداری کند. مسئولان اسرائیلی مدعی هستند، هدف از خریداری این رادارها برخورد با موشکهای بالستیک ایران و سوریه در صورت حمله احتمالی از سوی آنها است. رادیو اسرائیل اعلام کرد، این رادارها قادرند تا مسافت ۲۰۰۰ کیلومتری موشکهای شلیک شده را ردیابی کنند. به گفته این رادیو این رادارها در پایگاه هوایی نیفاتیم، در جنوب صحرای نقب در جنوب اسرائیل که بزرگترین پایگاه هوایی این رژیم محسوب میشود، نصب شدهاند.
یکی از مسئولان اسرائیلی که نخواست نامش فاش شود، هدف از خرید این رادارها را حمایت ایالات متحده از اسرائیل در صورت حمله نظامی از سوی ایران دانست و گفت: «ایالات متحده بر روی سیستمهای تدافعی به جای هجومی بیشتر متمرکز شده است.»
وی در ادامه افزود: «ایهود باراک وزیر دفاع اسرائیل از ایالات متحده خواسته بود که سیستمهای دفاعی و هجومی توامان به اسرائیل بدهد اما روبرت گیتس فقط بر تحویل سیستمهای تدافعی موافقت کرده است.»
یکی از مقامهای نظامی امریکایی نیز گفت، مجموعه تحویل داده شده به اسرائیل شامل ۱۲۰ رادار پیشرفته است که بر کل صحرای نقب اشراف خواهد داشت.
یکی از منابع نزدیک به اسرائیل نیز فاش کرد، ایالات متحده برای تحویل این سیستم راداری ۱۴ فروند هواپیمای ترابری غول پیکر را بسیج کرده و از پایگاه هوایی امریکاییها اروپا برای انتقالشات به اسرائیل استفاده کرده است. این سیستم راداری با ماهواره ارتباط مستقیم دارد و با یکی از پایگاههای راداری امریکا در اروپا نیز مرتبط است.
به گفته منابع اسرائیلی، این پایگاه به شدت محافظت میشود و حتی اسرائیلیها از ورود به آن منع هستند. پیشبینی میشود نظام راداری جدید تا قبل از مانور مشترک نظامی اسرائیل و امریکا در فصل پاییز آغاز به کار کند. به گفته مقامهای امریکایی این رادار که توسط شرکت رایثون، طراحی و ساخته شده، قادر است جسمی در ابعاد یک توپ بیسبال را در مسافت ۴۷۰۰ کیلومتری ردیابی کند. همچنین از پایانه موشکی به نام ارو برخوردار است که به گفته مقامهای اسرائیلی در پاسخ به موشک شهاب ۳ ایران به این رژیم تحویل داده شده است. به گفته مقامهای اسرائیلی موشک شهاب ۳ ایران قادر است خاک ایران تا اسرائیل را ظرف ۱۱ دقیقه طی کند. به گفته اسرائیلیها، آنچه بیش از همه در تحویل این رادارها برایشان اهمیت دارد، ارتباط این رادارها با سیستم ماهوارهای است که به گفته آنها بزرگترین هدیه جورج بوش به تلاویو محسوب میشود.
در همین حال روزنامه اورشلیم پست، به نقل از مقامهای بلندپایه اسرائیلی گزارش داد، تقاضای ارتش اسرائیل برای کنترل این رادار با امتناع آمریکا روبرو شده است.
هاآرتص نیز اشاره کرده است ورود اسرائیلیها به محل نصب این رادار در پایگاه نظامی نیفاتیم ممنوع شده و به مثابه یک پایگاه بسته آمریکایی است و این امر انتقادات شدیدی را در محافل سیاسی و امنیتی اسرائیل به همراه داشته به گونهای که مقامات امنیتی و سیاسی اسرائیل این قرارداد را توافقنامه ننگین ملی نامیدهاند. بر اساس طرح کنونی، سربازان آمریکایی این رادار را که قرار است به اتاق کنترل موشک آروی ارتش اسرائیل متصل شود، کنترل می کنند.
رادیو فرانسه نیز در تحلیل فروش این تاسیسات به اسرائیل آورده است، این سیستم رادار که مشابه نوع نصبشده آن در ژاپن است، توسط یک تیم نظامی ۱۲۰ نفره آمریکایی در صحرای نقب هدایت و اداره میشود. آمریکا همچنین قصد دارد در چارچوب سیستم دفاع ضد موشکی خود، یک رادار بسیار قوی از همین نوع را در جمهوری چک مستقر کند. آمریکا قصد دارد با تأمین تکنولوژی و فنآوری اسرائیل و واگذاری این سیستمهای راداری موسوم به FBX-T و دیگر تجهیزات آن بر اساس قرارداد تسلیحاتی منعقده با ایهود باراک وزیر دفاع اسرائیل در ژوئیه گذشته، اطمینان این کشور را از قصد خود مبنی بر کمک به توانایی دفاعی اسرائیل در مقابل تهدیدهای منطقهای دور و نزدیک جلب کند.
رادیو فرانسه در ادامه میافزاید، این تجهیزات این امکان را برای اسرائیل فراهم میآورد که در صورت مواجه با هر گونه تهدید احتمالی، ظرف مدت چند دقیقه نیروهای کمکی خود را آماده کند. البته نکته مهم درباره این مسئله آن است که این نخستین بار است که آمریکاییها یک پایگاه دائمی را در خاک اسرائیل در اختیار میگیرند. در چنین شرایطی هرگونه حملهای با عواقبی که به بار خواهد آورد، نظامیان آمریکایی را به مخاطره میاندازد. استقرار و نصب این رادار در عین حال پیامی خطاب به خود اسرائیل نیز خواهد بود و آن این که واشنگتن آماده کمک به آن در دفاع از خود است نه حمله به تأسیسات هستهای ایران.
روزنامه القدس العربی نیز انتشار خبر خرید رادارهای پیشرفته از سوی اسرائیل را در راستای جنگ روانی و برای تضعیف روحیه ایران ارزیابی کرد و نوشت سلاح سازندهای که به شکل گسترده در جنگها به کار گرفته میشود ، جنگ روانی است که با هدف درهم شکستن روحیه دشمن و دادن اطلاعات گمراه کننده برای ایجاد آشفتگی در آمادگیها نظامی و به شکست کشاندن طرحهای راهبردی صورت میگیرد و جنگی که اسرائیل به همراه آمریکا همپیمان خود به راه انداخته است، نمیتواند از این قاعده مستثنی باشد.
نویسنده : علی موسوی خلخالی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست