پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

سرطان واکسن


سرطان واکسن

براساس تحقیقات محققان دانشگاه استنفورد گیاهان می توانند به عنوان کارخانه های سریع و ایمن برای تولید آنتی بادی های بر ضد یک نوع رایج سرطان فعالیت کنند. این یافته ها براساس اولین …

براساس تحقیقات محققان دانشگاه استنفورد گیاهان می توانند به عنوان کارخانه های سریع و ایمن برای تولید آنتی بادی های بر ضد یک نوع رایج سرطان فعالیت کنند. این یافته ها براساس اولین آزمایش ها یک واکسن تزریقی تولید شده در گیاه تنباکو به دست آمده است.

درمان هایی که در آنها بیماران سرطانی باید بر ضد سلول های بدخیم واکسینه شوند، می تواند باعث درمان لنفوم سلول های ب شود که یک سرطان دستگاه ایمنی در تقریباً ۱۶۰۰۰ نفر در سال می باشد.

پزشکان لنفوم سلول ب را به عنوان یک بیماری مزمن و درمان ناپذیر می دانند. درمان استاندارد شیمی درمانی عوارض جانبی دارد و باعث می شود که بیمار در مراحل اولیه بیماری تحت مراقبت های در مانی قرار گیرد. به هر حال واکسن های تولید شده توسط گیاه که اثرات جانبی ندارند می تواند باعث مدیریت سرطان شود.

فاز یک مطالعات نشان داد که واکسن های سرطان تولید شده توسط گیاه برای بیماران ایمن هستند و می توانند سریع و ارزان تولید شوند. هیچ یک از ۱۶ بیمار در یافت کننده این درمان هیچ اثر جانبی را ازاین واکسن ها تجربه نکردند. مطالعات بعدی برای آزمایش اثرات واکسن می باشد.

سرطان وقتی آغاز می شود که یک سلول ایمنی بدون کنترل تعدادی کلون های خودش را تولید کند.کلون ها همگی آنتی ژن مشابهی را در خارج خود حمل می کنند که مارکر سلول های سرطانی است و در سلول های سالم دیده نمی شود. استرتژی این واکسیناسیون وارد کردن کپی های این آنتی ژن به یک تازه بیمار می باشد که سیستم ایمنی بیمار را وادار به جستجو و تخریب سلول های سرطانی می کند.

آزمایشات قبلی به تولید این ترکیبات در حیوانات پرداخته بود ولی علی رغم موفقیت های به دست آمده تجاری نشده بود. واکسن های تولید شده در گیاهان امکان تبدیل این ایده را به یک درمان واقعی فراهم می کند.

چون هر فرد آنتی ژن خاص خود را دارد ، هر بیمار به واکسن اختصاصی نیاز دارد. تولید واکسن ها در سلول های حیوانی ماه ها طول می کشد، هزینه بالایی را برای هر فرد در بر دارد و امکان آلودگی فرد با ویروس های حیوانی نیز وجود دارد. تولید این ترکیبات توسط باکتری های دستکاری ژنتیکی شده نیز ایده آل نمی باشد. بنابراین محققان گیاهان تنباکو تغییر ژنتیکی یافته را برای تولید انبوه واکسن در نظر گرفتند. به این منظور ژن تولید آنتی ژن را از یک سلول تومور استخراج نموده و آن را در ویروس موزاییک تنباکو قرار داده و این وکتور حاوی ژن را در سلول های برگ تنباکو وارد نمودند. گیاه با بیان ژن ویروسی مقادیر بسیار از آنتی ژن را تولید نمود به طوری که حتی تعداد کم گیاهان نیز مقادیر کافی واکسن برای هر بیمار را تولید کردند. سپس این ترکیبات استخراج و خالص سازی شد.

این روش اجازه تولید سریع واکسن را می دهد و می توان بیمار را برای صبر برای تولید دارو متقاعد نمود. نه تنها این تکنولوژی سریع، ارزان و ایمن می باشد، بلکه تحقیقات نشان داده است که پاسخ ایمنی به این ترکیبات بیشتر و قوی تر از ترکیبات ساخته شده در سلول های حیوانی می باشد. هم گیاهان و هم حیوانات به پروتئین های خود قند اضافه می کنند ولی این قندها متفاوت می باشد. این تفاوت باعث پاسخ قوی تر به واکسن گیاهی می شود.

فاز دوم مطالعات، بالینی می باشد که اثرات این واکسن را بر روی گروه بزرگی از بیماران آزمایش می کند.