دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
مجله ویستا

مطالعه اپیدمیولوژیک بیماران با آنوریسم مغزی پاره شده


مطالعه اپیدمیولوژیک بیماران با آنوریسم مغزی پاره شده

پارگی خود به خودی آنوریسم های مغزی معمولا باعث ایجاد خونریزی تحت عنکبوتیه می گردد و در مواردی با علائم هموراژی داخل بطن و یا ایجاد هموراژی داخل نسج مغزی با یا بدون خونریزی تحت عنکبوتیه تظاهر می کند

● مقدمه:

پارگی خود به خودی آنوریسم های مغزی معمولا باعث ایجاد خونریزی تحت عنکبوتیه می گردد و در مواردی با علائم هموراژی داخل بطن و یا ایجاد هموراژی داخل نسج مغزی با یا بدون خونریزی تحت عنکبوتیه تظاهر می کند. فاکتورهای متعددی در تعیین پیش آگهی این بیماران دخالت دارند لذا این مطالعه با هدف بررسی اپیدمیولوژیک بیماران با آنوریسم مغزی پاره شده انجام گرفته است.

● روش کار:

این مطالعه توصیفی طی سال های ۱۳۸۱-۱۳۷۴ در بخش جراحی بیمارستان قائم (عج) مشهد انجام شده است. تعداد ۱۰۰ بیمار که مبتلا به آنوریسم پاره شده بودند مورد مطالعه قرار گرفتند. مشخصات فردی، محل آنوریسم، عوارض بیماری های زمینه ای در پرسشنامه ای جمع آوری گردید. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از آمار توصیفی پردازش گردید.

● نتایج:

از کل بیماران ۶۲% زن و ۳۹% مرد بوده اند (تقریبا نسبت به ۲/۳) با متوسط سنی ۴۵ سال مربوط است متوسط معیار اغمای گلاسکو برای سطح هوشیاری (GCS) در بدو ورود ۴/۱۲ بوده است از فاکتورهای زمینه ای ۴۲% پرفشاری، ۱۹% اعتیاد، ۱۱% دیابت در بیماران وجود داشته است. متوسط درجه هاتت و هس (H-H) برای SAH ۲/۸ بوده است اکثر بیماران به صورت تاخیری عمل شده اند خونریزی مجدد در ۱۷% و وازواسپاسم در ۱۸% بیماران دیده شده است. نتایج جراحی به صورت عالی ۶۱%، خوب ۲۲%، ۵% بد و فوت در ۷% بوده است.

● نتیجه گیری:

شیوع خونریزی تحت عنکبوتیه در کشور ما کم نبوده و لذا جهت کاهش عوارض آن و برطرف کردن علت زمینه ای باید بر اساس اقدامات تشخیصی سریع اقدام مناسب درمانی (طبی یا جراحی) انجام شود.

عنوان فایل
مطالعه اپیدمیولوژیک بیماران با آنوریسم مغزی پاره شده application/pdf
motaleye bimaran ba anorism maghzi.pdf
108 KB
دانلود

محمدرضا احصایی

محمد فرجی راد