دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

چگونه یک گوشی مناسب بخریم


چگونه یک گوشی مناسب بخریم

راهکارهایی برای خرید از بازارهای موبایل

این روزها روند خرید یک گوشی خوب خیلی سخت شده است؛ یعنی قبل از خرید باید هزار جور تحقیق و تفحص صورت بگیرد تا خدای ناکرده هزینه‌ای که قرار است انجام شود بی‌خود و بی‌جهت تلف نشود.

عرضه مدل‌های متنوع از گوشی‌های هوشمند از یک سو و افزایش قیمت ارز که در نهایت منجر به گران شدن گوشی شده است از سوی دیگر باعث شده تا خریداران تلفن همراه نسبت به انتخاب گوشی مورد نظر خود حساس‌تر شوند. در گزارش امروز می‌خواهیم به روانشناسی خرید یک تلفن همراه بپردازیم و بگوییم برای اینکه یک خرید خوب داشته باشیم، چه کارهایی باید انجام دهیم. در نگاه اول شاید فکر کنید که خرید یک گوشی خیلی سخت است، البته این امر برای افرادی که به نوعی تازه‌کار بوده و اطلاعاتی کافی از مشخصات فنی یک گوشی ندارند، شاید درست هم باشد؛ اما برای اینکه یک گوشی مناسب خرید کنید، بهتر است اول از همه بودجه مورد نظر خود را مشخص کنید؛ یعنی به کیف پول خود نگاه کنید و ببینید تا چه مبلغی می‌خواهید برای خرید یک تلفن همراه هزینه کنید. این بخش شاید مهم‌ترین بخش در خرید یک گوشی تلفن همراه باشد. بعد از بودجه یکی دیگر از مهم‌ترین عوامل مورد توجه در خرید گوشی به کارایی گوشی و در حقیقت انتظارات شما از گوشی باز می‌گردد. }

● از گوشی خود چه انتظاراتی دارید؟

از گوشی خود برای چه کارهایی استفاده می‌کنید یا می‌خواهید استفاده کنید؟ پاسخ به این دو سوال هم می‌تواند راهگشای شما در مراحل بعدی خرید باشد. آیا جزو آن دسته از افرادی هستید که فقط با گوشی خود مکالمه می‌کنید؟ شاید هم جزو آن دسته باشید که علاقه بیش از حدی به پیامک و اس ام اس بازی دارید. از تلفن همراه خود به جای یک پخش‌کننده موسیقی استفاده می‌کنید؟ شاید هم به عکاسی علاقه داشته باشید و همیشه به ثبت تصاویر مورد نظر خود می‌پردازید؟ برخی از افراد هم بیش از هر چیز دیگری آنلاین بودن و دسترسی به اینترنت و استفاده از برنامه‌های کاربری برای آنها مهم است. شما جزو کدامیک از این افراد هستید؟ پاسخ مناسب به هر یک از این سوال‌ها در کنار بودجه‌ای که برای این کار در نظر گرفته‌اید به تنهایی نصف مسیر خرید موفقیت‌آمیز شما را شکل می‌دهد. شما می‌توانید از گوشی خود فقط به‌عنوان یک وسیله برای صحبت کردن استفاده کنید. در این صورت مهمترین عامل خرید گوشی برای شما، کیفیت صدای آن خواهد بود و کیفیت دوربین، قابلیت نصب نرم‌افزار‌های مختلف و... برای شما جزو عوامل مهم محسوب نمی‌شود. در این بخش این نکته را در نظر داشته باشید که حتما گوشی مورد نظر خود را در فروشگاه و در نزد فروشنده از نظر کیفیت صدای دریافتی و ارسالی امتحان کنید. }

● گوشی‌های مناسب برای سرگرمی

اگر جزو افرادی هستید که به ارسال SMS علاقه‌مندید و بیشتر از این قابلیت استفاده می‌کنید؛ بهتر است به دنبال گوشی‌ای باشید که صفحه کلید کامل دارد. البته این نوع از گوشی‌ها اگر حالت کشویی داشته باشد، ضخامتشان از دیگر گوشی‌ها بیشتر است. اگر شما هم جزو دسته‌ای هستید که تمایل دارید با گوشی خود عکس‌های زیادی بگیرید، حتما به مشخصات فنی دوربین گوشی توجه کنید. در این صورت سعی کنید یک گوشی تهیه کنید که دوربین آن حداقل ۵ مگاپیکسل باشد. گوشی‌هایی با رزولوشن ۸ و ۱۲ مگاپیکسل نیز در بازار موجود هستند، ولی مگاپیکسل بیشتر صرفا به معنای دوربین بهتر نیست. اگر به عکاسی با دوربین موبایل علاقه‌مندید، توجه کنید که دوربین موبایل شما حتما مجهز به فلش دوتایی LED یا فلش Xenon باشد. در این صورت کیفیت عکس‌هایی که در شب می‌گیرید نیز قابل‌قبول خواهند بود. دوربین اکثر گوشی‌های موبایل مجهز به قابلیت فیلمبرداری نیز هستند. اگر این مورد نیز برای شما اهمیت زیادی دارد، باید یک گوشی تهیه کنید که مجهز به قابلیت فیلمبرداری با کیفیت HD یا Full HD باشد. اگر مکالمه تصویری برایتان مهم است و از نرم‌افزارهای همچون اسکایپ استفاده می‌کنیم، بهتر است به دوربین جلوی گوشی نیز توجه کنید.

● هوشمنددار شوید

این روزها تنوع گوشی‌های هوشمند در بازار بسیار افزایش یافته است. گوشی‌های هوشمند به گوشی‌ای گفته می‌شود که دارای سیستم‌عامل است. از پردازنده قوی‌تری برخوردار هستند و علاوه بر آن حافظه بیشتری برای ذخیره سازی اطلاعات و برنامه‌های مورد نظر در اختیار شما قرار می‌دهد. این نوع از گوشی‌ها علاوه بر هوشمند بودن از دوربین قوی هم برخوردار بوده و در کنار آن به واسطه حافظه داخلی می‌تواند کار یک پلیر موسیقی مناسب را هم برای شما انجام دهد. با یک گوشی هوشمند، شما می‌توانید بسیاری از اموری که با کامپیوتر انجام می‌دادید را این بار با گوشی خود انجام دهید. با استفاده از این گوشی‌ها می‌توانید ایمیل خود را چک کنید، بازی‌های مختلف را روی گوشی اجرا کنید، از برنامه‌های حسابداری، آفیس و... روی گوشی خود بهره‌مند شوید و به‌طور کلی از یک دستگاه به جای چندین دستگاه استفاده کنید.این روزها در بین گوشی‌های هوشمند پردازشگر نقش مهمی را بازی می‌کند. بسیاری از گوشی‌های هوشمند موجود در بازار که در رده گوشی‌های گران‌قیمت هم قرار می‌گیرند از پردازنده‌های ده هسته‌ای به بالا برخوردار هستند. اما به این نکته توجه داشته باشید که اگر شما خیلی نمی‌خواهید با گوشی خود کارهای خاص انجام دهید، می‌توانید از گوشی‌های هوشمند با پردازنده‌های تک هسته‌ای استفاده کنید. به این ترتیب قیمت پرداختی شما هم کاهش خواهد یافت. به طور مثال اگر شما از برنامه‌های سنگین یا بازی‌های سه بعدی استفاده می‌کنید، بهتر است یک گوشی با پردازنده دو هسته‌ای یا سرعت ۱GHz تهیه کنید، ولی اگر از بازی‌های ساده لذت می‌برید و قصد ندارید با گوشی خود همزمان چندین کار را انجام دهید، نیازی به تهیه گوشی با پردازنده چند هسته‌ای ندارید. نوع سیستم‌عامل و نحوه استفاده آن از منابع سخت‌افزاری نیز در انتخاب تلفن چند هسته‌ای تاثیرگذار است. به‌عنوان مثال نحوه اجرای همزمان نرم‌افزارها در سیستم‌عامل ویندوز فون به نحوی است که تمام امور با یک پردازنده تک‌هسته‌ای به خوبی و به‌صورت روان اجرا می‌شوند. از جمله موارد دیگری که حتما باید در هنگام خرید گوشی به آن توجه ویژه‌ای داشته باشید عمر باتری گوشی است؛ یعنی میزان شارژی که گوشی در اختیار شما قرار می‌دهد. معمولا قدرت باتری هر گوشی در مشخصات فنی آن با واحد میلی آمپر ساعت (mAh) عنوان می‌شود. این عدد به صورت تئوری نمایشگر قدرت باتری است، ولی در عمل آنچه عمر باتری را معین می‌کند، نحوه استفاده شما از گوشی است. به طور مثال اگر Wi-Fi گوشی را روشن کنید، باتری آن خیلی زودتر از حالتی که Wi-Fi خاموش است، مصرف می‌شود. بنابراین اگر عمر باتری برای شما اهمیت دارد، هم به قدرت باتری توجه کنید و هم مقاله «افزایش طول عمر باتری انواع گجت‌ها» را مطالعه کنید.

● چه کارهایی نباید در هنگام خرید انجام داد

اگر شما جزو افراد تازه کار هستید، بهتر است در هنگام خرید از یک دوست یا آشنایی که از شما حرفه‌ای‌تر است کمک بگیرید. اگر فرد مناسبی در اطراف خود ندارید، بد نیست که حتما قبل از خرید سری به منابع اینترنتی بزنید. این روزها سایت‌های زیادی در اینترنت وجود دارد که با مشخص کردن محدوده قیمت مورد نظر به‌راحتی گوشی‌های موجود در بازار را به شما معرفی می‌کنند. حتی می‌توانید اندکی جست‌وجو در این بخش را با تعیین مشخصات خاص مورد نظر خود حرفه‌ای‌تر کنید.

یکی از نکاتی که باید در هنگام خرید به آن توجه ویژه‌ای داشته باشید آن است که حرفه‌ای برخورد کنید. حتی اگر حرفه‌ای نیستید، نباید در هنگام خرید طوری برخورد کنید که فروشنده از خلاء اطلاعاتی شما سوءاستفاد کند و گوشی‌ای مطابق با میل خود به شما پیشنهاد کند. البته راهنمایی خواستن از فروشندگان در این بخش بسیار هم خوب بوده و حتی بسیاری از فروشندگان می‌توانند اطلاعات کاملی را هم در اختیار شما قرار دهند، اما گاهی ممکن است فروشنده‌ای به دلیل نداشتن گوشی مورد نظر شما، بخواهد شما را ترغیب به خرید گوشی موجود در مغازه خود کند.

وقتی به بازار می‌روید و یک گوشی پشت ویترین چشم‌هایتان را می‌گیرید، هرگز آن را با دست نشان ندهید و به فروشنده نگویید آن گوشی رو می‌خواهم. این غیرحرفه‌ای‌ترین رفتاری است که می‌تواند از شما سر بزند. با اسم بردن از مدل درست گوشی، به فروشنده بفهمانید به سادگی سرتان کلاه نمی‌رود.

فریب رنگ و ظاهر گوشی‌ها را نخورید. شاید رنگ قاب گوشی برای شما خیلی مهم باشد، اما این مهم را نیز در نظر بگیرید که بسیاری از گوشی‌های خوب موجود در بازار از تنوع رنگی بالایی برخوردار نیستند. تولیدکننده‌ها چم و خم کار را یاد گرفته‌اند. آنها هر روز یک مدل جدید روانه ویترین مغازه‌ها می‌کنند و با صرف کلی هزینه تبلیغاتی در تلاش هستند تا به من و شما بگویند از قافله عقب مانده‌ایم. آندروید، iOS و بقیه این حرف‌ها فقط یک بازی تجاری است برای فروش بیشتر. اگر تلفن همراه برای شما فقط به زنگ زدن و SMS فرستادن خلاصه می‌شود، سراغ آنها نروید. اما در عین حال از داشتن و استفاده کردن از یک تلفن هوشمند هم هراس نداشته باشید. مطمئن باشید که بعد از یک مدت کار کردن با آن برای شما بسیار جذاب و شیرین خواهد شد. این نوع از گوشی‌ها می‌توانند همزمان ضبط صوت، دوربین دیجیتال، دفترچه یادداشت، تقویم، ماشین حساب، یادآور، کیف پول، نقشه، مسیریاب، پخش کننده موسیقی، ویرایشگر عکس و متن، اداره هواشناسی، مترجم و دیکشنری همراه و کنسول بازی‌تان باشند، حتی شاید تا سی، چهل سال دیگر ظرف هم بشورند و غذا هم بپزند . . .