چهارشنبه, ۲۷ تیر, ۱۴۰۳ / 17 July, 2024
مجله ویستا

حلیم، صبحانه گرم زمستانی


حلیم، صبحانه گرم زمستانی

برای بسیاری، خوردن حلیم در یک صبح سرد زمستانی از واجبات است...

برای بسیاری، خوردن حلیم در یک صبح سرد زمستانی از واجبات است...

تا آنجا که رنج برخاستن از بستر گرم و نرم را به جان می‌خرند و صبح زود در صف حلیم‌فروشی نام و نشان‌دار بر خود می‌لرزند تا نوبتشان شود و از لذت بی‌همتای صرف یک کاسه حلیم پرگوشت و غلیظ که با کره آب شده، دارچین و شکر طعم‌دار شده، بهره‌مند شوند. حلیم علاوه بر ایران در کشورهای مجاور مانند ترکیه، پاکستان و هند هم با تغییراتی اندک پخته و مصرف می‌شود و بسیار پرطرفدار است. با اینکه تهیه این صبحانه مقوی و خوشمزه دشوار به نظر می‌رسد، اما با روشی که به شما آموزش می‌دهیم، می‌توانید آن را به راحتی در خانه آماده کنید.

روش تهیه:

- گوشت را با پیاز و یک و نیم لیتر آب ۳- ۲ ساعت بپزید تا نرم شود، سپس آن را خارج کنید و بکوبید تا له شود. بهتر است گوشت را قبل از پختن خرد نکنید تا رشته‌های آن در حلیم معلوم شود و آن را کش‌دار کند.

- گندم را با ۳ لیتر آب و نمک برای ۴-۵ ساعت روی شعله ملایم بپزید تا کاملا نرم شود. گندم پخته را روی شعله ملایم مدام هم بزنید تا لعاب بدهد. وقتی آب غذا به خورد گندم رفت و مایه حلیم شکل گرفت، با کمک گوشتکوب معمولی یا گوشتکوب برقی آن را بکوبید تا کاملا یکدست شود. اگر دوست دارید حلیم خیلی نرم و لطیف باشد می‌توانید گندم پخته را قبل از کوبیدن از صافی رد کنید و تفاله آن را بگیرید.

- گوشت را به حلیم اضافه کنید و کره را داخل آن بریزید. اگر مایه سفت شده بود کمی آب داغ به آن اضافه کنید تا به غلظت دلخواه برسد. حلیم را در ظرف بکشید و با کره، شکر و دارچین سرو کنید.

حلیم گندم

مواد لازم برای ۶ نفر

گندم پوست‌کنده: ۳ پیمانه، خیسانده

گوشت گوسفند: ۲۰۰ گرم

پیاز متوسط: یک عدد، خرد کرده

نمک: یک قاشق غذاخوری

کره: ۵۰ گرم

شکر و دارچین به میزان لازم