دوشنبه, ۲۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 10 February, 2025
خبرگزاری شینهوا
![خبرگزاری شینهوا](/web/imgs/16/141/39hml1.jpeg)
خبرگزاری شینهوا (Xinhua) یا) NCNA خبرگزاری چین جدید) آژانس رسمی خبری جمهوری خلق چین و بزرگترین مرکز برای جمع آوری اطلاعات و اخبار در جمهوری خلق چین است که از لحاظ رتبه در سطح خبرگزاریهای رتبه «الف» دنیا قرار دارد. این خبرگزاری یکی از دو خبرگزاری کشور چین است. دیگر خبرگزاری فعال در چین «سرویس خبری چین» میباشد. شینهوا نه تنها در چین بلکه به جرات میتوان گفت در تمام دنیا منحصر به فرد است؛ چرا که از لحاظ نقش، اندازه و دامنهی فعالیت بسیار گسترده است. این خبرگزاری که گزارشهای خود را مستقیم به واحد تبلیغات حزب کمونیست چین ارایه میدهد، بیش از ١٠ هزار نفر نیروی انسانی در استخدام خود دارد که چندین برابر بیشتر از خبرگزاریهای بزرگ دنیا مثل رویتر که فقط ١٣٠٠ نیروی انسانی دارد، میباشد. شینهوا ١٠٧ اداره در سراسر جهان دارد که وظیفهی آنها جمع آوری اطلاعات از سایر کشورها و توزیع اطلاعات دربارهی چین در سایر کشورها است. در خود چین این خبرگزاری حدود ٣١ اداره دارد یعنی برای هر استان یک اداره.
به گزارش دفتر مطالعات بینالملل خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) خبرگزاری شینهوا علاوه بر فعالیت اصلی خود به عنوان یک خبرگزاری، صاحب امتیاز ٢٠ روزنامه و دهها مجله نیز میباشد که آنها را به زبانهای چینی، انگلیسی و چهار زبان دیگر منتشر میکند. دولت چین فقط حدود ٤٠ درصد بودجه این خبرگزاری را تامین میکند. در نتیجه این خبرگزاری در پی افزایش درآمدهای خود از طریق ورود به عرصههای تجاری خصوصا تجارت خدمات اطلاعاتی میباشد.
خبرگزاری شینهوا در نوامبر ١٩٣١ تحت عنوان خبرگزاری چین سرخ آغاز به کار کرد و در سال ١٩٣٧ بود که نام آن به شینهوا تغییر یافت. از سال ١٩٤٤ این خبرگزاری فعالیت پخش اخبار انگلیسی خود را برای کشورهای خارجی آغاز کرد. مقر اصلی شینهوا در پکن است و اولین شعبه خود را در سال ١٩٤٨ در خارج از چین به راه انداخت. در حال حاضر این خبرگزاری اخبار خود را به سراسر جهان مخابره میکند. امروزه، شینهوا اخبار خود را در قالب هفت زبان زنده دنیا که عبارتند از چینی، انگلیسی، فرانسوی، روسی، اسپانیای، عربی و پرتغالی به سراسر دنیا مخابره میکند. این خبرگزاری مبادله گسترده خبری و تصویرهای خبری با هشت خبرگزاری بزرگ دنیا و دپارتمانهای اخبار سیاسی سایر کشورها دارد.
رسانههای چین عمدتا دارای سیستم انتشار درونی ) انتشار اخبار برای مقامات حزب کمونیست چین و دولتمردان این کشور) هستند و بعضی روزنامهها و نشریات منحصرا برای مقامات حزبی و حکومت منتشر میشوند. این نشریات اطلاعات و تحلیلها را برای دسترسی عموم انجام نمیدهند. دولت این گونه گزارشهای درونی را ارزش گذاری میکند. شینهوا و بسیاری از سازمانهای خبری چین گزارشهایشان را برای نشریات داخلی تهیه میکنند. ناظران آگاه معتقدند که روزنامهنگاران چینی معمولا تمایل دارند برای روزنامهها و نشریات درونی مطلب بنوسیند، چرا که آنها بدون جنجال و بدون حذف و سانسور مطالب و نظرات خود میتوانند آنها را منتشر کنند.
گزارشهای طبقه بندی شده داخلی شینهوا فقط برای چندین نفر از بالاترین مقامات حزبی و حکومتی تهیه میشوند. مهمترین و قدیمیترین شعبه شینهوا در هنگ کنگ قرار دارد. این شعبه فقط یک اداره مطبوعاتی نیست. این شبعه پیش از واگذاری این جزیره از سوی انگلیس به چین به عنوان یک خبرگزاری مشغول فعالیت بود و تا سال ١٩٩٧ این خبرگزاری به عنوان سفارت غیر رسمی چین در هنگ کنگ عمل میکرد.
سیستم گردآوری اخبار توسط خبرگزاری شینهوا مبتنی بر سه بخش است که عبارتند از: اداره مرکزی، شعبههای داخلی و شعبههای خارجی. علاوه بر اداره تحریریه مرکزی، شینهوا دارای واحدهایی چون واحد تحریریه اخبار داخلی، واحد تحریریه اخبار بینالمللی، واحد تحریریه عکسهای خبری، واحد تحریریه اخبار مرجع، مرکز اخبار و اطلاعات و مرکز شبکه میباشد.
شینهوا پنج اداره منطقهای به تعداد قارههای اصلی دنیا دارد که هر اداره میتواند مستقیما اخبار خود را منتشر کند. شینهوا در داخل کشور از طریق وسایل مخابره اخبار خود نظیر روزنامهها، ایستگاههای رادیویی و ایستگاههای تلویزیونی ملی و محلی روزانه ٤٠٠ هزار کاراکتر متن خبری پخش و منتشر میکند. همچنین این خبرگزاری اخبار و مطالب خبری لحظه به لحظه خود را که روزانه به ٤٠٠ هزار کلمه بالغ میشود به ٧ زبان زنده دنیا به سراسر جهان مخابره میکند. این خبرگزاری روزانه بالغ بر ٤٠٠ هزار کلمه اطلاعات اقتصادی به مخاطبان چینی و خارجی خود ارایه میدهد. بعلاوه تقریبا روزی ١٠٠ عکس خبری به وسیله این خبرگزاری بر روی خروجیهایش فرستاده میشود.
بنا به نیازهای ویژه و خاص مخاطبان و مشتریان، شینهوا گزارشهای ویژه و تصاویر و عکسهای خبری برای آنها به بیش از ١٣٠ کشور دنیا میفرستد. مرکز صوتی و تصویری شینهوا که در سال ١٩٩٣ ایجاد شد انواع مختلف برنامههای خبری و ویژه را برای ایستگاههای تلویزیونی در همه سطوح مورد نیاز مشتریان فراهم میآورد.
خبرگزاری شینهوا صاحب امتیاز بیش از ٤٠ روزنامه و مجله است که بعضی از آنها عبارتند از شینهوا دیلی تلگراف، بولتن اخبار خبرگزاری شینهوا (به زبانهای انگلیسی، فرانسوی، اسپانیایی، عربی و روسی)، اخبار مرجع، اطلاعات اقتصادی روزانه، امنیت های شانگهای، اسپرت اکسپرس ، هفته نامه آوت لوک ، دو هفتهنامه تفسیر چین ، ماهنامه جهان ، ماهنامه گزارشهای چین، ماهنامه جهان عکس ، هفته نامه امنیت سرمایهگذاری، فصلنامه عکس چین , سالنامه چین (به دو زبان چینی و انگلیسی (
چاپخانه خبرگزاری شینهوا سالانه ٤٠٠ عنوان کتاب چاپ میکند که موضوع اکثر آنها درباره امور جاری و سیاست میباشد . شینهوا یک شبکه انتقال دارد که شامل ماهوارههای ارتباطاتی و اینترنت است. این خبرگزاری یک سیستم ارتباطاتی ایجاد کرده است که بر اساس آن پکن به عنوان مرکز اصلی و هنگ کنگ، نیویورک، پاریس و لندن به عنوان مراکز فرعی انتقال عمل میکنند. این سیستم کل سرزمین چین و بیش از ١٠٠ کشور و منطقه را تحت پوشش دارد.
در چند سال گذشته، شینهوا پیشرفت چشمگیری در حوزه تجارت داشته و و به آرامی گستره این اقدام خود را توسعه بخشیده است. سرویس اطلاعات اقتصادی چین، شرکت توسعه اخبار چین، شرکت تبلیغاتی متحده ملی چین، سرویس عکس چین، شرکت روابط عمومی جهانی و شرکت روابط عمومی بینالمللی هانگزو همگی از جمله شرکتهای متعلق به شینهوا هستند که جایگاه قابل توجهی در میان همطرازان چینی خود پیدا کردهاند. شینهوا همچنین صاحب موسسه تحقیقات اخبار، مرکز تحقیقاتی پرسشهای جهانی و مدرسه روزنامهنگاری چین میباشد که همگی در عرصه تحقیقات روزنامهنگاری و تعلیم و تربیت متخصصان این عرصه فعالیت میکنند. از سال ١٩٩٦ بنا به وظیفهای که دولت چین به این خبرگزاری محول کرد، اداره ویژهای تاسیس شد که وظیفه آن مدیریت اطلاعات اقتصادی منتشر شده در چین به وسیله خبرگزاریهای خارجی یا زیر مجموعههای این خبرگزاریها است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست