دوشنبه, ۲۴ دی, ۱۴۰۳ / 13 January, 2025
مجله ویستا

بررسی صحت تشخیصی لاپاراسکوپی در آسیب شکمی ترومای منجر به فوت در پزشکی قانونی تهران


بررسی صحت تشخیصی لاپاراسکوپی در آسیب شکمی ترومای منجر به فوت در پزشکی قانونی تهران

انجام کالبد شکافی به فرم مرسوم در اغلب موارد بری صاحبان متوفی امری ناخوشایند به حساب می آید

● زمینه و هدف:

انجام کالبد شکافی به فرم مرسوم در اغلب موارد بری صاحبان متوفی امری ناخوشایند به حساب می آید. هدف از انجام این تحقیق، برسی آسیب های شکمی به روش لاپاراسکوپی و تعیین صحت و دقت روش لاپاراسکوپی با روش کالبد شکافی مرسوم می باشد.

● روش بررسی:

از آذر ماه ۱۳۸۳ لغایت شهریور ماه ۱۳۸۴ از میان اجساد ارجاع شده به مرکز پزشکی قانونی کهریزک تعداد ۵۰ جسد تازه (کمتر از ۲۴ ساعت از فوت گذشته باشد) که در اثر ترومای غیر نافذ فوت شده بودند، انتخاب شد. ابتدا با روش لاپاراسکوپی از نظر ضایعات داخل صفاقی و خلف صفاقی تحت بررسی قرار گرفتند و در مرحله بعد، کالبد شکافی (به عنوان روش استاندارد) انجام شده و تک تک ارگان ها از نظر وجود آسیب بررسی و Grading آن مشخص گردید و با نتایج لاپاراسکوپی مورد مقایسه قرار گرفت. صحت تشخیصی لاپاراسکوپی برای هر یک از موارد با محدوده اطمینان ۹۵% (CI۹۵%) محاسبه گردید و با آزمون دقیق فیشر بررسی شد.

● یافته ها:

آماره های صحت تشخیصی برای اعضا داخل صفاقی و خارج صفاقی و در نهایت آماره های صحت تشخیصی کلی از لحاظ آماری معنی دار بودند. صحت لاپاراسکوپی برای اعضا داخل صفاقی ۹۰% CI۹۵%) ۹۴.۸% تا ۸۱.۷%) و برای اعضا خارج صفاقی ۹۲% CI۹۵%) ۹۶% تا ۸۴.۷%) بود. صحت کلی لاپاراسکوپی ۸۴% CI۹۵%) ۹۰.۵% تا ۷۴.۳%) بود.

● نتیجه گیری:

روش لاپاراسکوپی در مورد آسیب های داخل صفاقی حساسیت و ویژگی قابل قبولی دارد ولی در تشخیص آسیب اعضا خارج صفاقی حساسیت کمتری دارد. لذا این روش در مورد آسیب های داخل صفاقی جایگزین مناسبی برای کالبد شکافی به روش سنتی به نظر می رسد.

عنوان فایل
بررسی صحت تشخیصی لاپاراسکوپی در آسیب شکمی ترومای منجر به فوت در پزشکی قانونی تهران application/pdf
sehate tashkhisi laparacopy.pdf
165 KB
دانلود

حسین پیوندی

محمد طالب پور

زهرابگم اورنگ

هادی احمدی آملی

نبی مطلبی

حمیدرضا حلاج مفرد

بهنام مولوی

حسین عاشری