جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا

بررسی همبستگی شدت خستگی با پیامد حاملگی


بررسی همبستگی شدت خستگی با پیامد حاملگی

خستگی یکی از شکایات شایع زنان در دوره بارداری می باشد زنان حامله با توجه به عوامل جسمانی, روانی و موقعیتی خاص در معرض خستگی می باشند

● زمینه و هدف:

خستگی یکی از شکایات شایع زنان در دوره بارداری می‌باشد. زنان حامله با توجه به عوامل جسمانی، روانی و موقعیتی خاص در معرض خستگی می‌باشند. هدف از این مطالعه، تعیین همبستگی شدت خستگی با پیامد حاملگی در مادران باردار بود.

● روش بررسی:

در این پژوهش توصیفی - تحلیلی، تعداد ۱۸۰ نفر مادر باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهری وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان که سن حاملگی ۳۲ هفته و حاملگی طبیعی بدون عارضه داشته به روش چند مرحله ای انتخاب و تا بعد از زایمان هفته ای یکبار پی گیری و بررسی شدند. ابتدا پرسشنامه حاوی مشخصات دموگرافیک، سوابق مامایی، اضطرب و افسردگی و خستگی تکمیل و نمونه ها بر اساس نمرات خستگی به گروههای خستگی خفیف، متوسط و شدید تقسیم شدند. پس از زایمان، نوع زایمان، سن و وزن نوزاد به هنگام تولد در پرسشنامه ثبت گردید. همبستگی شدت خستگی با نوع زایمان (رگرسیون لجستیک)، سن و وزن نوزاد به هنگام تولد توسط آزمونهای آماری و (رگرسیون خطی) محاسبه گردید.

● یافته ها:

بر اساس نتایج، فراوانی خستگی خفیف %۳۷.۷۷، خستگی متوسط %۳۵ و خستگی شدید %۲۷.۲۲ بود. شدت خستگی با نوع زایمان (P<۰.۰۵، OR=۰.۰۷)، سن نوزاد به هنگام تولد (P<۰.۰۰۱، r=-۰.۴۷۰) و با وزن نوزاد به هنگام تولد همبستگی داشت (P<۰.۰۰۱، r=-۰.۹۱۱).

● نتیجه گیری:

خستگی در مادران باردار به صورت مشکل جدی وجود دارد و بر پیامد حاملگی اثرات نامطلوب دارد. لذا توجه به آموزش جهت کاهش خستگی در مراقبت های دوران بارداری پیشنهاد می گردد.

عنوان فایل
بررسی همبستگی شدت خستگی با پیامد حاملگی application/pdf
baresi hambastegi shedate khastegi.pdf
224 KB
دانلود

گیتی ازگلی

شهناز نوریزدان

جمال شمس

حمید علوی مجد