جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا

کلاس عشق


کلاس عشق

باید از او درس گرفت، درس‌ها را در زندگی پیاده نمود و در نهایت زندگی‌هایمان را طوری با معیارهای معین شده از سوی اهل بیت تنظیم کنیم تا رضایت حضرت زهرا (س) را به دست بیاوریم و طبق وعده …

باید از او درس گرفت، درس‌ها را در زندگی پیاده نمود و در نهایت زندگی‌هایمان را طوری با معیارهای معین شده از سوی اهل بیت تنظیم کنیم تا رضایت حضرت زهرا (س) را به دست بیاوریم و طبق وعده رسول اکرم (ص) هر که به این مقام دست یابد رضایت پروردگار را کسب کرده و چه جایگاهی رفیع‌تر از این؟

- امام حسن (ع) می‌فرماید که مادرم را دیدم شب جمعه تا سپیده دمان در محراب خویش به عبادت ایستاده و دائم در رکوع و سجود است و در آن حال می‌شنیدم که برای مردان و زنان مؤمن دعا می‌کرد و نامشان را بر زبان جاری می‌ساخت. به او گفتم مادرجان چرا برای خود دعا نمی‌کنی؟ فرمود: «یا بنی، الجار ثم الدار.» پسرم اول همسایه سپس خانه. (داستان‌های بحار، جلد اول)

- داستان اعطای افطاری خویش به مسکین در شب اول، یتیم در شب دوم و اسیر در شب سوم و نازل شدن آیه: «و غذای (خود) را با این که به آن علاقه (و نیاز) دارند، به مسکین و یتیم و اسیر می‌دهند؛ ( و می‌گویند) ما شما را به خاطر خدا اطعام می‌کنیم و هیچ پاداش و سپاسی از شما نمی‌خواهیم.» (آیات ۸ و ۹ سوره انسان) را مکرر شنیده‌ایم. فرزندی که در دامان چنین پدر و مادری بزرگ شود با دیدن این درجه از ایثار و گذشت به یقین به مرتبه‌ای از انسانیت و از خودگذشتگی می‌رسد که خود و خانواده و یاران باوفایش را برای احیای دین جدش در صحرای کربلا فدا خواهد کرد.

- یکی از تکالیف و حقوقی که بر گردن والدین است انتخاب نام مناسب برای فرزندان است. این نکته در نامگذاری فرزندان حضرت فاطمه‌(س) به زیبایی تجلی یافته است. هنگامی که امام حسن‌(ع) چشم به جهان گشود فاطمه‌(س) به امیرالمؤمنین‌(ع) گفت: نام نوزاد را معین کن. حضرت امیر فرمود که من بر پیامبر پیشی نمی‌گیرم و پیامبر هم فرمود که من نیز بر خداوند سبقت نخواهم گرفت. جبرئیل نازل شد و گفت: چون نسبت علی به تو چون هارون به موسی است او را همنام پسر هارون، سبر بگذار. پیامبرفرمود زبان من عربی است و جبرئیل گفت او را «حسن» نام بگذارید. (داستان‌های شنیدنی از چهارده معصوم، محمد محمدی اشتهاردی)

- بازی کودکان در حقیقت تمرین آنان برای ورود به زندگی واقعی است و به همین سبب والدین باید الگوهای صحیح و مفاهیم تربیتی را در قالب بازی به کودکان آموزش دهند. حضرت زهرا‌(س) با دادن جهت صحیح تربیتی در قالب بازی به کودکانش شخصیت آنها را بخوبی پرورش می‌داد. روایت شده که حضرت فاطمه با امام حسن بازی می‌کرد و او را بالا می‌انداخت و این اشعار زیبا را نجوا می‌کرد:

أشبه أباک یا حسین

واخلع عن الحق الرسن

حسن جان مانند پدرت علی باش و ریسمان را از گردن حق بردار

واعْبد إلهاً ذالمنن

و لا توال ذاالاحن

و خدای صاحب نعمت و احسان کننده را پرستش کن و با افراد بدخواه و کینه‌توز دوستی مکن.

(مناقب ابن شهر آشوب ج۳؛ بحارالانوار ج۴۳، ص۲۸۶)