جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا

شهید منصور عاشوری


منصور عاشوری در سال ۱۳۳۸ در كانون گرم و پرمهر خانواده چشم گشود، و با نگاه‌هایی معصومانه، قوت قلب مادر و نشاط دهنده‌ روح پدر گردید. روزها گذشت و او به همراه سایر فرزندان پنجه …

منصور عاشوری در سال ۱۳۳۸ در كانون گرم و پرمهر خانواده چشم گشود، و با نگاه‌هایی معصومانه، قوت قلب مادر و نشاط دهنده‌ روح پدر گردید. روزها گذشت و او به همراه سایر فرزندان پنجه در خاك فرو می‌برد تا شاید خانه خیالی كودكانه خود را بنا كند. كم‌كم وقتی بزرگتر شد صدای او نیز در شور و هیاهوی مدرسه گم شد و دوران ابتدایی و راهنمایی را با موفقیت به پایان رساند. هنگامی كه وارد دبیرستان شد نقطه عطف دیگری از زندگی‌اش رقم خورد و او با حضور در جلسات مذهبی فعالیت‌هایش را آغاز كرد و بیشتر اوقات فراغت خود را با حضور در جلسات سخنرانی های مذهبی و سیاسی که بعضاً‌ به طورمخفیانه برگزار می شد می‌گذراند.

پس از اخذ مدرك دیپلم به عنوان دانشجوی همافری در نیروی هوایی استخدام شد ولی پس از چند ماه همزمان با اوج‌گیری مبارزات مردمی از نیروهی هوایی اخراج گردید. و در این مرحله از زندگی منصور شاهد پیروزی انقلاب اسلامی ایران شد. پس از آن به عضویت رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآمد و با انجام وظیفه در قسمت‌های مختلف فعالانه در پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی تلاش كرد. عاشوری در دوران دفاع مقدس با به دست‌آورن هر فرصتی به جبهه‌ها عزیمت می نمود تا به قول خودش به رزمندگان خدمت كند. وی با شركت در عملیات‌های مختلف از جمله رمضان، كربلای۱۰ و مرصاد و دیگر صحنه‌های نبرد همیشه در خط مقدم حضوری مخلصانه داشت.

وی همزمان با خدمت در سپاه تحصیلات خود را ادامه داد و موفق به اخذ مدرك كارشناسی در رشته علوم سیاسی گردید. حاج‌منصور عاشوری از دوران دفاع مقدس و در سال ۱۳۶۵ در غرب كشور و در منطقه عملیاتی «شیخ سله» بر اثر بمباران شیمیایی دشمن مدال افتخار جانبازی را بردوش داشت، ولی این جراحت را از اعضای خانواده پنهان می‌نمود تا اینكه در سال ۱۳۷۲ هنگامی كه مسئولیت حفاظت و اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی لبنان را بر عهده داشت. اثر مجروحیت شیمیایی در وی آشكار گردید. سرانجام پس از مدتی درمان و بستری شدن در بیمارستان، كوله‌بار سفری بی پایان را بر دوش گرفت و در تاریخ ۲/۸/۱۳۷۴ با مركب شهادت چون تندری عاشق كوچی همیشگی را آغاز نمود و قطعه ۲۹ بهشت زهرا به وجود شهید عاشوری بار دیگر زمینی كربلایی گردید.