سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

مهم ترین درس های سلامت سال ۲۰۱۲


مهم ترین درس های سلامت سال ۲۰۱۲

۳ ۲نکته ای که همین امروز باید آنها را به کار بگیرید

در صورتی که بخواهید نتایج تمامی پژوهش‌های بهداشتی منتشر شده در سال‌۲۰۱۲ را چاپ و نگهداری کنید، به احتمال زیاد زیر وزن آن خرد می‌شوید اما خب بعضی از یافته‌ها در سالی که گذشت آنقدر مهم بودند که باید آنها را به خاطر سپرد.

در سالی که گذشت مسائلی از قبیل اهمیت استفاده از لبنیات کم‌چرب، رابطه استرس و سکته، شیر دادن به نوزاد و آلرژی‌های غذایی، تاثیر سلامت دهان و دندان روی قلب، اهمیت پایین آوردن دمای بدن هنگام تب و اینکه کم‌خوابی می‌تواند منجر به مرگ شود، مطرح شدند.

اما این ۵ درس مهمی است که در سال ۲۰۱۲ در مورد سلامت خود آموخته‌ایم و فکر کردیم شاید ارزش در میان گذاشتن با شما را داشته باشد.

● تا می‌توانید متحرک باشید

درس اول: به خاطر سلامت خود بایستید

در حال حاضر می‌دانیم که نشستن طولانی‌مدت می‌تواند سلامت ما را به خطر بیندازد اما وقتی دوباره به پژوهش‌های سال گذشته نگاه می‌کنیم، درمی‌یابیم که بیشتر ما بیش از نیمی از روز را نشسته سپری می‌کنیم.

باید بدانید که این اندازه نشستن روی سلامت تاثیر دارد، مگر آنکه از توصیه‌هایی که برای فعالیت فیزیکی روزانه که روزی ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی ملایم است، استفاده کنید.

زیاد نشستن باعث ایجاد خطراتی در حوزه سلامت می‌شود که عبارتند از: بیماری‌های قلبی، دیابت نوع ۲، برخی از سرطان‌ها، چاقی مفرط و مرگ زودهنگام.

دکتر آلیشیا تورپ که در مورد تاثیرات نشستن زیاد در محل کار پژوهشی انجام داده است، می‌گوید: همه انسان‌ها باید تا جایی که می‌توانند، در روز حرکت داشته باشند اما در صورتی که مجبورید در طول روز زیاد بنشینید، هر ۲۰ تا ۳۰ دقیقه یک بار به مدت ۲دقیقه بلند شوید و حرکت کنید.

● ۴ نکته بسیار مهم سرطانی

درس دوم: بهترین شیوه‌ها برای جلوگیری از ابتلا به سرطان

رنگ کردن مو، مواد ضد آفت مورد استفاده برای خوراکی‌ها، شلوارهای تنگ و... همه از برخی جهات در ابتلا به سرطان نقش دارند.

اما اگر شما برای کاهش خطرات ابتلا به سرطان جدی هستید پس باید کمتر درباره رنگ کردن مو و مواد ضد آفت نگران باشید و بیشتر روی ۴ عامل کلیدی سبک زندگی تمرکز کنید.

پروفسور برنارد استوارد، متخصص سلامت عمومی که برنامه کنترل سرطان در سیدنی را رهبری می‌کند، می‌گوید: ترک سیگار، جلوگیری از چاقی مفرط، عدم استفاده از نوشیدنی‌های الکلی و کمتر در معرض نور خورشید قرار گرفتن در کاهش ابتلا به سرطان نقش عمده‌ای را ایفا می‌کنند.

او می‌گوید: متاسفانه ما اغلب در مورد این عوامل غفلت می‌کنیم زیرا عوامل دیگری وجود دارند که بیشتر ما را به خود جلب می‌کنند و ما فکر می‌کنیم آنها هم به همان اندازه مهم هستند در صورتی که اینطور نیست.

● چهار زانو نشستن بد است یا خوب؟

درس سوم: چهارزانو نشستن هنگام پرواز سبب ایجاد لخته خون در پاها نخواهد شد

از وقتی در مورد بیماری «سندرم اکونومی کلاس» در خطوط هوایی شنیده‌ایم به دنبال روشی برای جلوگیری از احتمال لخته شدن خون در پاهایمان که ممکن است به سمت قلب و ریه‌ها حرکت کنند و سبب مرگ ما شوند، بوده‌ایم.

امسال اعلام شد که چهارزانو نشستن در پروازها می‌تواند خطر لخته شدن خون در رگ‌های پا را افزایش دهد و همه به این مسئله اهمیت دادند.

اما هنگامی که این پرسش را از الکس گالوس، پروفسور خون‌شناسی در دانشکده پزشکی دانشگاه فلیندرز در آدلاید کردیم، پاسخ او با تاکید منفی بود.

از دیدگاه او هیچ توضیحی از نظر کالبدشناسی در این رابطه وجود ندارد و چیزی در این زمینه اثبات نشده است، برای همین با خیال راحت چهارزانو بنشینید.

● پیاده‌روی به تنهایی کافی نیست

درس چهارم: تمرینات ورزشی در سنین بالای ۶۵سال باید حالت ترکیبی داشته باشد

انجام ورزش‌های منظم در هر سن و سالی ستودنی است.

برای افراد بالای ۶۵ سال پیاده‌روی یکی از تمرینات رایج محسوب می‌شود.

اما پژوهش‌ها نشان می‌دهد بیش از نیمی از افراد میانسال تنها به پیاده‌روی اکتفا می‌کنند.

برای مثال تمرینات هوازی و پیاده‌روی بسیار عالی است و به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، دیابت نوع ۲ و برخی سرطان‌ها کمک می‌کند.

متاسفانه راه رفتن به تنهایی بهترین روش برای محافظت از سلامت و جلوگیری از کارافتادگی که علت شایع مرگ و ناتوانی در سنین بالای ۶۳ سال است، نیست.

به این منظور، شما باید حس تعادل خود را با فعالیت‌های دیگری چون حرکات موزون یا تای‌چی به چالش بکشانید.

پس پیاده‌روی را قطع نکنید اما در مورد تلفیق آن با یک ورزش دیگر بیندیشید و هرگاه توانایی داشتید تمرینات دیگری هم انجام دهید.

● چشم‌ها را نباید مالید

درس پنجم: از مالیدن چشم‌ها خودداری کنید

این یکی از جالب‌ترین گزارش‌های سال ۲۰۱۲ بود.

اگرچه مادربزرگ‌ها همیشه به ما می‌گفتند که چشم‌هایمان را نمالیم اما معمولا این توصیه را جدی نمی‌گرفتیم و حالا پزشکان می‌گویند که در واقع مالیدن چشم‌ها به قدرت بینایی آسیب می‌رساند و تازه بیشتر ما توجه نکرده بودیم که مالیدن چشم می‌تواند خطر انتقال میکروب‌ها یا عوامل آلرژی‌زا را از دست به چشم‌ها افزایش دهد و نه‌تنها شما را در معرض خطر عفونت‌های چشمی و بدترین اثرات آلرژی قرار می‌دهد، بلکه خطر انتقال ویروس‌هایی مانند سرماخوردگی‌ها و آنفلوآنزا را هم به سیستم بدن افزایش می‌دهد.