چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
۶ نشانه برای تعویض پنجره ها
هنگامی که سخن از حفظ و نگهداری خانه به میان میآید، نکات و جزئیات بسیاری وجود دارند که در برخی موارد غفلت از آنها اشکالی ایجاد نمیکند؛ اما نباید پنجرهها را جزء این موارد به حساب آورد. آنها چشمان خانه محسوب میشوند و به کمک آنها میتوان ارتباط بین فضای داخل و خارج خانه را حفظ کرد. بنابراین باید در حفظ و نگهداری چشمان خانه خود خیلی دقیق باشید.
البته چند نکته درباره پنجرهها وجود دارد که ممکن است حین بازسازی و نوسازی، دردسرساز شوند؛ پس حتما قبل از فرآیند جابهجایی و جایگزین کردن پنجرهها، آنها را به طور کامل بررسی کنید. در اینجا به نشانههایی اشاره شده است که در صورت مشاهده آنها باید به فکر جایگزین کردن پنجره جدید باشید.
۱. شیشههای شکسته، ترک خورده، خمیده و تابدار
شاید تشخیص شکستگی یا ترک شیشه آسان باشد، اما تشخیص خمیده و تابدار بودن شیشه مشکلتر است. اگر یک جام شیشه را از نزدیک بررسی کرده باشید، متوجه میشوید که چقدر صاف است. شیشههای تابدار، صاف به نظر نمیرسند، بلکه بیشتر شبیه لباسی اتو نکشیده هستند. برای اطمینان، نزدیک پنجره بایستید و آن را از کنار بررسی کنید.
۲. عایقبندی کم یا نبود عایقبندی
دلیل وجود پنجرهها در ساختمان این است که شما بتوانید بدون درنظرگرفتن آب و هوا، به فضای بیرون دسترسی داشته باشید. هر چند آنها نور طبیعی را از خود عبور میدهند و میتوانند خانه شما را با گرمای خورشید پر کنند، اما نباید تغییرات نامناسب آب و هوایی را به منزل بیاورند. راههای زیادی برای کنترل عایقبندی وجود دارند. اگر پنجرهای فاقد عایقبندی باشد یا عایقبندی مناسبی نداشته باشد، هنگام لمس آن، گرما یا سرمای فضای بیرون را حس میکنید، یا زمانی که نزدیک پنجره ایستادهاید، تغییرات دمایی را کاملا احساس خواهید کرد. حتی میتوانید با قراردادن یک دستگاه دماسنج روی آستانه پنجره، تبادل حرارتی آن را اندازهگیری کنید.
۳. بخار زیاد
اگر پنجره خانه شما زیاد بخار میکند، شاید وقت آن رسیده که تعویض شود. بسیاری از پنجرههای قدیمی یک لنگه، زیاد بخار میکنند. البته قبل از اینکه روی پنجرههای جدید سرمایهگذاری کنید، مطمئن شوید عامل بخار شیشه، شما نبودهاید. پایین بودن دمای هوای خانه، ضخیم بودن پردهها یا پوشش پنجره، نبود جریان هوای کافی در داخل خانه و رطوبت آشپزخانه یا حمام، نقشی اساسی در بخار کردن شیشهها دارند.
۴. درست باز یا بسته نشدن
پنجرههای قدیمی عموما راحت باز و بسته نمیشوند. برخی افراد، پنجرههایی را که کاملا بسته نمیشوند با اشیایی بلند و قدرتمند چفت میکنند تا از بههم خوردن پنجره و شکستن شیشه جلوگیری کنند. برخی دیگر فقط میتوانند پنجرههایشان را از خارج باز کنند و برای اینکه هوای تازه وارد خانهشان شود، باید به باغچه یا حیاط پشتی خانه بروند و از بیرون پنجره را بگشایند. حتی برخی افراد، از تمام قدرتشان برای چفت کردن پنجرههایی که باز ماندهاند، استفاده میکنند. اگر شما هر کدام از این کارها را انجام میدهید، اکنون وقت آن است که پنجرهتان را عوض کنید.
۵. نبود آببندی مناسب
اگر شیشه پنجرههای خانه شما دوجداره است، اما هنوز برودت یا گرما به داخل راه مییابد، شاید درست آببندی نشده باشد. این اتفاق زمانی رخ میدهد که ماده درزِگیر بین دو شیشه از بین رفته یا گسیخته شده باشد. اغلب تولیدکنندگان پنجره سعی میکنند آببندی کاملی انجام دهند، اما اغلب اوقات این امر اجتناب ناپذیر است و دلایل اصلی آن میتواند رطوبت بیش از حد محیط، طراحی ضعیف قاب پنجره یا انجام نشدن یا صحیح نبودن آزمایشهای مربوطه روی پنجره باشد. روشی ساده برای تشخیص آببندی پنجره این است که بررسی کنید بخار آب بین دو لنگه شیشه ایجاد شده است یا خیر.
۶. حفاظت از محیط زیست
درصورتی که پنجره خانه شما به هر نحو به محیط زیست صدمه میزند باید برای سلامت خود و اطرافیانتان هم که شده به فکر پنجرهای جدید باشید. در سالهای اخیر، تولیدکنندگان پنجره در طراحی پنجرهها از لحاظ زیست محیطی هوشیارتر شدهاند. پنجرههای دوستدار محیط زیست (Low-energy) یا (low-e) اکنون در اغلب فروشگاههای طراحی خانه و تولید کنندگان پنجره موجود است. این پنجرهها از میزان پولی که صرف هزینههای سرمایشی و گرمایشی خانهتان میکنید، میکاهند. میان پنجرههای low-e و عادی، از لحاظ شیشه، درز و چهارچوب تفاوت وجود دارد. پنجرههای low-e درواقع با نام ۳ جداره شناخته میشوند. گازی که برای آببندی میان جدارهها استفاده میشود، گازی مانند کرایپتون یا آرگون است که در انرژی صرفهجویی میکند. هنگامی که نوبت چهارچوببندی میرسد، قابهای چوبی تنها گزینه مناسب برای پنجرههای دوستدار محیط زیست هستند، زیرا برخلاف فایبرگلسها یا مواد کامپوزیت، میتوان آنها را بازیافت کرد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست