پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
عشق خوب است ولی کافی نیست
به قول قدیمیها، باهوشترین و عاقلترین افراد کسانی هستند که در تجربههای دیگران سهیم شوند. چنین افرادی فرصت را برای کسب هر تجربهای از دست نمیدهند بلکه از تجربههای دیگران برای موفقیت در انجام آن کار بهره میبرند...
امروزه از طریق تجربههای علمی و تحقیقات پیشین، نتایجی بهدست آمده که براساس آن میتوان یک ازدواج موفق را پیشبینی کرد. بر ایناساس، نکتههای مهمی به شما پیشنهاد میشود که در نظر گرفتن آن، احتمال ازدواج غلط را به کمترین حد ممکن میرساند. ازدواج، امری مهم و تصمیمی است که برای یک عمر میتواند مسیر زندگی شما را تغییر دهد. پس هرگز چشمان خود را نبندید و این امر مهم را صرفا به اطرافیان نسپارید. این مطلب، شما را با معیارهای یک ازدواج موفق آشنا میکند.
۱. برای یک ازدواج خوب، لازم است چشمانداز واضح و روشنی از آن داشته باشید. باید دقیقا بدانید هدفتان از ازدواج چیست؟ چه خواستههای عینی و واقعیای دارید؟ و در واقع معیارهای مشخص شما برای انتخاب همسر کدام است؟ بنابراین قبل از هر انتخابی، خودتان را بشناسید و شرایط زندگیتان را مرور کنید. مطالعه، مرور داستان زندگی افراد، مشاوره، اجرای تستهای خودشناسی، شرکت در کارگاههای خودشناسی و... میتواند مفید باشد.
۲. بخش مهمی از خودشناسی، شناخت شرایط زندگی، اصول و هنجارهای خانوادگی، اعتقادی و فرهنگی است. نمیتوانید این شرایط و اصول را نادیده بگیرید، بنابراین قبل از شروع روند ازدواج، با اعضای مهم خانواده مشورت و موارد مهم از دید آنها را بررسی کنید.
۳. در شروع یک رابطه، خانواده را از تصمیم خود مطلع کنید. شاید در آغاز، این کار سخت بهنظر برسد و نگران دخالت یا ممانعت از سوی آنها باشید اما بدانید این کار بسیار آسانتر از این است که بعدا آنها را در برابر کار انجامشده قرار دهید و شاهد شوک و نگرانی شدید آنها باشید. ضمنا بدانید والدین شما به هیچوجه دوست ندارند آنها را دور بزنید. قطعا بعدا مخالفت آنها شدیدتر خواهد بود.
۴. اگر خانوادهها اصرار بر رسمی کردن رابطه دارند، آنها را توجیه کنید که لازم است برای شناخت بیشتر یکدیگر، وقت بیشتری بگذارید. خوشبختانه امروزه حتی خانوادههای خیلی سنتی ضرورت کسب این شناخت را احساس میکنند و تا آنجا که تجربه کاری مشاوران ازدواج نشان میدهد، کمتر با آن مخالفت میکنند. البته هر خانواده، اصول و خط قرمزهای خود را هم دارد که باید به آن توجه کنید.
۵. برای شناخت بهتر و بیشتر، حتیالامکان سعی کنید ملاقاتهایی را در بطن و با حضور خانواده دوطرف فراهم کنید. سفرها و دیدارهای خانوادگی طولانی میتواند فرصت فوقالعادهای برای شناخت یکدیگر فراهم کند.
۶. برای شناخت بیشتر یکدیگر، وجود میزانی از ارتباط قبل از ازدواج مفید است اما لازم نیست این رابطه حتما طولانی یا خیلی نزدیک باشد. اگر مدت زمانی را صرف شناخت همدیگر کردهاید، برای تصمیم نهایی لازم است یک بررسی همهجانبه انجام دهید. در این خصوص شرکت در جلسههای مشاوره قبل از ازدواج (به اتفاق همدیگر) میتواند مفید باشد.
۷. قبل از رسیدن به تصمیم قطعی، رابطه عاطفی عمیقی برقرار نکنید. هرچند وجود علاقه و زمینه ارتباط عاطفی برای انتخاب درست لازم است، اما دختر و پسری که در یک رابطه عاطفی عمیق درگیر میشوند، قدرت تصمیمگیری منطقی را از دست خواهند داد.
۸. تا زمانی که با حفظ چارچوبهای ارزشی اشتیاق عاطفی و جسمانی نسبت به طرف مقابل، در خود احساس نکردهاید، ازدواج نکنید. امروزه دارا بودن حداقلی از علاقه و اشتیاق عاطفی و جسمی، لازمه یک ازدواج صحیح است. چراکه همسران امروزی، انتظارهای عاطفی و جنسی بالایی از یکدیگر دارند و وجود کاستیهایی در این زمینه، همیشه قابلجبران نیست. پس اگر اطرافیان شما صرفا به خاطر اینکه فلان دختر یا پسر شرایط خوبی دارد و... شما را به ازدواج با او ترغیب میکنند و میگویند: «عشق بعدا ایجاد خواهد شد» باور نکنید. ممکن است این اشتیاق، هرگز ایجاد نشود و شما بمانید و یک ازدواج سرد و بدون اشتیاق...
۹. در گفتگوهای هنگام خواستگاری، به علاقه، مزاج جنسی، انتظارها و دیدگاههای عاطفی و جنسی، حتما اشاره کنید. سعی کنید، چشمانداز واضحی از رابطه جنسی آینده بهدست بیاورید (که با کمک مشاور ازدواج هم میتوانید این اطلاعات را کسب کنید). هر فرد از لحاظ فیزیولوژیکی و هورمونی دارای سیستم انرژی منحصر به فردی است و تمایل جنسی منحصر به فردی دارد که در بیشتر موارد این میزان قابلتغییر نیست. البته نگرش و مهارتهای فرد برای رابطه جنسی قابلتغییر و اصلاح است ولی وضعیت مزاجی تغییرپذیری خیلی کمی دارد. پس اگر نمیخواهید بعد از ازدواج با همسری روبرو شوید که از لحاظ تمایل جنسی خیلی با شما متفاوت است (و متاسفانه قابل تغییر هم نیست)، قبل از ازدواج، خجالت را کنار بگذارید و در این زمینه با طرف مقابل گفتوگو کنید. البته قبول دارم این کار بهویژه در جامعه ما کمی دشوار است با این حال در این مورد میتوانید از مشاوران ازدواج کمک بگیرید.
۱۰. حتی در دوران نامزدی از برقراری رابطه خودداری کنید و رابطه زناشویی را به بعد از رسمی شدن ازدواج موکول کنید.
۱۱. اگر درست یا غلط، وارد یک رابطه نزدیک و طولانیمدت شدهاید و در حال حاضر میخواهید با این فرد ازدواج کنید، نحوه تعامل شما در این مدت، اطلاعات مفیدی در اختیارتان میگذارد که میتوانید براساس آن تصمیم درستی بگیرید. پس به اتفاق یکدیگر، محاسن و مشکلاتی را که در این مدت با هم داشتهاید، مرور کنید. در واقع ترازویی در مقابل خود بگذارید و لحظههای خوب و دشوار رابطه را تفکیک کنید. از خود و از یکدیگر بپرسید: «کدامیک سنگینتر بوده است؟ لحظههای خوب یا نه چندان خوب؟» برای ارزیابی بهتر وجود فرد سومی مانند یک دوست باتجربه، عضو عاقل خانواده یا مشاور مجرب میتواند مفید واقع شود. البته برخی از مشکلات قابلحل و اصلاح هستند اما برخی دیگر به خصوصیات شخصیتی شما و طرف مقابل مربوط است و متاسفانه در طول زندگی مشترک با آَن دست و پنجه نرم خواهید کرد بنابراین اگر رابطه دشواری با هم داشتهاید، شاید صلاح این است که این رابطه را ادامه ندهید.
۱۲. فراموش نکنید عشق شرط لازم برای یک ازدواج موفق است اما هرگز کافی نیست. پس هیچگاه صرفا به خاطر عشق و بدون در نظر گرفتن شباهت شخصیتی، خانوادگی و... ازدواج نکنید. بسیارند دختران و پسران عاشقی که به خاطر خصوصیات شخصیتی خاص خود نمیتوانند با هم سازگار شوند و رابطه پرفراز و نشیبی با هم برقرار میکنند. بهعلاوه، در ازدواجهای بدون شباهت خانوادگی و فرهنگی، عشق و علاقه دوامی نخواهد داشت.
۱۳. یک عامل مهم که رضایت زناشویی بعد از ازدواج را تضمین میکند، سلامت روانی و شخصیتی همسر است بهخصوص بین بعضی از اختلالات روانی و شخصیتی با مشکلات زناشویی رابطه زیادی وجود دارد که البته از حوصله این بحث خارج است. پس قبل از تصمیمگیری نهایی، از سلامت روانی خود و همسر آیندهتان مطمئن شوید. بدین منظور میتوانید در جلسههای مشاوره قبل از ازدواج شرکت کنید. اگر مشاور صلاح ببیند، اجرای تست روانشناختی را به شما پیشنهاد خواهد داد.
۱۴. خصوصیات شخصیتی همسران میتواند روی موفقیت ازدواج آنها تاثیر بگذارد مثلا مطابق با تحقیقات پیشین، افراد انعطافپذیر همسران راضیتری دارند و برعکس، همسران افراد خودشیفته، از ازدواجشان ناراضیتر هستند. از سوی دیگر، هماهنگی یا شباهت شما و همسرتان از لحاظ ویژگیهای شخصیتی، در آینده ازدواجتان تعیینکننده خواهد بود. حال با پذیرش این نکته که این خصوصیات، در طول زندگی افراد تغییر زیادی نخواهد کرد، این موضوع مهمتر خواهد شد.
پس، قبل از ازدواج، حتما از خصوصیات شخصیتی خود و طرف مقابل، اطلاعات دقیقی به دست بیاورید. در این زمینه، شرکت در مشاوره قبل از ازدواج و اجرای آزمون (مثلا MMPI۲) پیشنهاد میشود، با یک بررسی درست کارشناسانه اطلاعاتی برایتان روشن میشود که حتی بعد از سالها رابطه قبل از ازدواج هم نخواهید توانست به آن برسید.
دکتر اعظم صالحی
مشاور خانواده و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست