سه شنبه, ۲۵ دی, ۱۴۰۳ / 14 January, 2025
مجله ویستا

آشنایی با تاریخچه مجموعه ورزشی آزادی


آشنایی با تاریخچه مجموعه ورزشی آزادی

مجموعه ورزشی آزادی به منظور برگزاری هفتمین دوره بازی‌های آسیائی تهران در سال ۱۳۵۳ و در استانداردهای بین‌ المللی و با مساحت ۴۶۰ هکتار در غرب تهران احداث شد.
این مجموعه بزرگ …

مجموعه ورزشی آزادی به منظور برگزاری هفتمین دوره بازی‌های آسیائی تهران در سال ۱۳۵۳ و در استانداردهای بین‌ المللی و با مساحت ۴۶۰ هکتار در غرب تهران احداث شد.

این مجموعه بزرگ ورزشی علاوه بر قابلیت اجرای اکثر رشته‌های ورزشی، محلی مناسب برای برگزاری جشن‌ها و گردهمائی و مراسم‌های مختلف و همچنین تشکیل اردوهای ورزشی می‌باشد.

مشخصات کلی مجموعه ورزشی آزادی:

سطح زیربنایی ساختمان ۰۰۰/۴۰۰ مترمربع

۱۴۵ هکتار جنگل

۴۵ هکتار چمن تزئینی

۷ هکتار زمین چمن

قسمت‌های مختلف مجموعه ورزشی آزادی:

استادیوم یکصد هزارنفری فوتبال

استادیوم دوچرخه سواری

پیست‌های اتومبیلرانی، موتورسواری و کارتینگ

زمین‌های تمرینی فوتبال شماره۲ برای آقایان و شماره۳ برای بانوان

زمین شماره ۴ برای بیسبال و کری‌کت

کمپ تیم‌های ملی فوتبال و فوتسال

زمین‌های تنیس

استخر قهرمانی و آموزشی شنا

زمین‌های تمرین تیر وکمان برای اعضای تیم ملی جانبازان به صورت جداگانه

سالن دوازده هزارنفری

سالن کشتی (خانه کشتی)

سالن والیبال

سالن بسکتبال

سالن وزنه‌برداری

سالن بانوان

دریاچه برای قایقرانی و اسکی روی آب

رستوران

خوابگاه شماره‌های ۱ و ۲

مانژ سوارکاری

ایستگاه آتش نشانی

ساختمان اداری

هتل المپیک

استخر آب درمانی و سونا

سالن بدنسازی

جاده تندرستی (دور دریاچه)

استادیوم یکصد هزارنفری فوتبال:

گنجایش این استادیوم ۹۰۰۰۰ نفر می‌باشد که ۳۵۰۰۰نفر در طبقه پایین و ۵۵۰۰۰ نفر در طبقه فوقانی و به طور فشرده ۱۰۰۰۰۰ نفر را در خود جای می‌دهد و مساحت آن ۱۴۱۰۰۰ متر مربع می‌باشد.

طرح استادیوم بر اساس دید کامل برای همه تماشاچیان در نظر گرفته شده است بطوریکه حداکثر دید تماشاچی از مرکز زمین در شمال و جنوب ۱۳۶ متر و در شرق و غرب ۱۲۶ متر است.

زمین بازی استادیوم از چمن طبیعی و اطراف چمن یک پیست دو و میدانی در ۸ ردیف از جنس تارتان قرار دارد و در قسمت غربی استادیوم و ضلع جنوب جایگاه ویژه، جایگاه گزارشگران صدا و سیما و در جنب راست این محل جایگاه خبرنگاران با ظرفیت ۸۵ نفر احداث شده است.

قسمت شمال استادیوم و در انتهای رامپ‌ها تابلوی اسکوربورد رنگی ببا بیش از ۱۰۴ متر مربع که یکی از بزرگترین صفحه‌های نمایش جهان است قراردارد. در قسمت غرب در بالاترین سطح استادیوم دستگاه‌های کنترل مربوط به صفحه اعلان نتایج و اتاق صوت قرار گرفته است.

مطابق نرم‌های بین‌المللی زمان تخلیه استادیوم‌ها نسبت به کوچکی و بزرگی آنها بین ۸ الی ۱۵ دقیقه تعیین می‌شود. با وجود بزرگی استادیوم یکصد هزارنفری پس از بررسی عواملی که در زمان تخلیه تاثیر دارند زمان تخلیه ۱۱ دقیقه محاسبه شده است.

تونل‌ها و راهروهای استادیوم طوری پیش بینی شده که وسایل نقلیه از قبیل آتش نشانی، نظافت و همچنین کانتینرهای مخصوص تلویزیون می‌توانند در مواقع لزوم تا نزدیک جایگاه بیایند. در بالای رامپ‌ها در ۴ جهت شمال غربی، شمال شرقی، جنوب غربی، جنوب شرقی، ۴ برج بزرگ نور قرارگرفته.

چراغ‌هایی که به این منظور به کاربرده شده اند مخلوطی از چراغ‌های گازی و مری کوری و تانگستن هالوژن می‌باشد. سطح نور در زمین بازی حدود ۱۶۵۰ لوکس می‌باشد که ضریب اختلاف شدت نور در نقاط مختلف ۱۵/۱۰۱ لوکس می‌باشد.

سیستم پخش صوت در استادیوم به طور غیر مرکزی می‌باشد یعنی برای جایگاه‌های مختلف تماشاچیان بلندگوهای متعددی در سطوح مختلف قرار گرفته است.

در بازسازی استادیوم یکصد هزارنفری که از تاریخ خردادماه سال ۸۱ لغایت خرداد ماه سال ۸۲ بطول انجامید سکوهای طبقه اول بطور کامل ایزولاسیون گردید و رختکن‌های موجود بازسازی شد.

همچنین در سکوهای طبقه اول ۳۵ هزار صندلی پلاستیکی به رنگهای زرد، پرتقالی، زرشکی و سرمه ای نصب شده است.