چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
حقوق افراد خانواده
تکنولوژی نوین ارتباطات در حالی که مزایای بسیاری را با خود دارد تاثیرات نامطلوبی را نیز با خود همراه داشته است. این تاثیرات از حیث روابط بین زن و شوهر نیز هستند. در جوامع اصیل علاقه و عشق هیچ گاه از طرف قانون وضع نشده است به همین دلیل تدوین قانون نمی تواند بقای فرهنگ های کهن را که تکلیف زوج و زوجه را در برابر هم به عنوان ارزش های معنوی برقرار کرده تامین کند اما درحال حاضر بسیاری از کشورها به این معضل از طریق قانونگذاری ملی توجه کرده اند.
موازین و دستورالعمل های موجود عموماً می تواند زن را در خانواده به لحاظ فرهنگ مردسالار قربانی فجایع متعددی کند. در حال حاضر این امر از طریق اسناد حقوق بشر در معرض اصلاح قرار دارد و کنوانسیون های بین المللی راجع به امحای هرگونه تبعیض علیه زن درصدد بر آمده که زن را از صورت یک قربانی در جوامع مردسالار رها و آزاد کند.بنابراین باید بتوان پیوند مناسب و مطلوبی بین آن بخش در فرهنگ های کهن و در حال حاضر به وجود آورد. زوج و زوجه از یک سو به عنوان دو انسان برابر در مقابله با آن بخشی از فرهنگ ها که ناظر بر قربانی کردن زن در خانواده است قرار دارند.
به طور مثال نکاح دائم بین زوج و زوجه با این دیدگاه مطرح است که زوج و زوجه همدیگر را تکمیل کنند و از طریق برقراری رابطه معنوی نهاد خانواده را مستحکم کنند.این امر باید مورد پاسداری قرار گیرد و آن بخش از این فرهنگ که زوجه را در حکم بخشی از اموال و متعلقات شوهر قلمداد می کنند، از میان برداشته شود. در حقوق کودک در خانواده مادام که کودک تحت ولایت مادر و پدر قرار دارد قانون مدنی وظایف مشخصی را از حیث تعلیم و تربیت، تامین هزینه ها و... بر دوش پدر قرار داده است.
در دنیای امروز جریان آزاد اطلاعات می توان به تاثیرات نامطلوب در مورد کودکان اشاره کرد. از این جمله خطرهایی مانند وجود فرهنگ های مهاجم که با علایق و الفت های در معرض تهاجم پیوند مناسبی برقرار نمی کند، هستند این وضعیت می تواند تکالیف خانواده را به عنوان عرف های ریشه داری که در برابر همدیگر برعهده دارند تضعیف کند.
این گونه تهاجم ها و تضعیف ها توجه جوامع بین المللی را به خود معطوف کرده است که دفاع از فرهنگ های کوچک تر در نتیجه گسترش تکنولوژی نوین ارتباطات برعهده دولت ها و سازمان های بین المللی است.
از طریق پیوستن به کنوانسیون های جهانی راجع به حقوق کودک اقدامات مناسبی در مقابل معضل فرهنگ های در معرض تهاجم و حفظ و حراست آنها انجام گرفته است. با این حال چون فرهنگ های کهن و ریشه دار از طریق درج تکلیف قادر به دفاع از خود نیستند به همین لحاظ جوامع ملی و دولت ها بقای خود را در پاسداری از فرهنگ هایی که براساس عرف در برابر فرزندان برقرار می کند برعهده می گیرد.
از این طریق می توان از جهانی شدن فرهنگ استفاده مطلوب کرد و از تخریب نهاد خانواده از طریق جهانی شدن فرهنگ آن ممانعت به عمل آورد.
محمد شریف
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست