چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

تجربه یک هیجان خیس


تجربه یک هیجان خیس

از پیچ تند که گذشتیم قایق ناگهان با سنگ بزرگی برخورد کرد و قایقران فریاد زد بنشینید کف قایق من مثل بقیه در تلاش بودم تعادلم را حفظ کنم و یک جوری خودم را به کف قایق بچسبانم, اما ناگهان قایق واژگون شد

از پیچ تند که گذشتیم قایق ناگهان با سنگ بزرگی برخورد کرد و قایقران فریاد زد بنشینید کف قایق! من مثل بقیه در تلاش بودم تعادلم را حفظ کنم و یک جوری خودم را به کف قایق بچسبانم، اما ناگهان قایق واژگون شد.

حالا تلاشم این بود سرم را از آب بیرون بیاورم تا بتوانم نفس بکشم و خودم را از سنگ‌ها دور نگه دارم، اما ناگهان یکی از سرنشینان قایق که با توهم بلد بودن شنا سوار قایق شده بود، مثل اجل معلق روی سر من پرید حالا نمی‌دانستم خودم را از برخورد با سنگ‌ها نجات بدهم، خلاف جریان آب شنا کنم یا این اجل معلق را از سرم باز کنم. تابستان تمام شده و فکر می‌کنی هزار کار هست که برای تابستان سال بعد می‌خواهی انجام دهی، هزار جایی که تصمیم می‌گیری حتما ببینی. اگر اهل سفر و طبیعت گردی و هیجان همه با هم هستی از یک چیز نمی‌شود گذشت و آن هم Rafting یا قایقرانی در آب‌های خروشان است. اگر این تابستان سراغ آن نرفتی از همین امروز خودت را برای سفر در تابستان بعدی به ارمند رود برای تجربه یک هیجان خیس آماده کن.

در همه جای دنیا آدم‌هایی که خیلی اهل هیجان و بالا بردن آدرنالین خون خود هستند حتما چند چیز را امتحان می‌کنند که شاید اولین آنها رافتینگ یا قایقرانی در آب‌های خروشان است. ورزشی که شما را از لذت تماشای مناظر طبیعی بی‌نظیر تا مرزسکته می‌برد و خیس و آب کشیده برمی‌گرداند. برای تجربه پرت شدن در آب‌های خروشان و سقوط از ارتفاع درون رودخانه کافی است یک سری به میدان جلفای اصفهان بزنید و پیام اصلانی مربی و قهرمان سابق شنا را پیدا کنید و به او بگویید آماده‌اید برای یک آدرنالین خیس! قایقرانی در آب به ۵ سطح تقسیم می‌شود. اولین سطح آن آب صاف (Flat Water) و آخرین آنها آب سفید یا آب وحشی (Whit Water) است. مسابقات جهانی در رودخانه‌های سطح ۳ تا ۴ برگزار می‌شود و البته قایقرانی در آب‌های سطح ۵ یک جورهایی خودکشی محسوب می‌شود تا قایقرانی.

رودخانه ارمند در استان چهارمحال و بختیاری از رودخانه‌های سرچشمه کارون است و در مسیر روستای دره سیا تا پل ارمند مسیری برای قایقرانی سطح ۳ تا ۴ دارد. با توجه به زیبایی و بکر بودن محیط‌زیست اطراف رودخانه و عبور رودخانه از دره‌های زاگرس به صورتی که تنها دسترسی رود از بالای کوه‌های سربه فلک کشیده زاگرس است، این مسیر، تجربه منحصر به فرد و فوق‌العاده زیبایی را برای یک روز تعطیل و یک هیجان فراموش‌نشدنی فراهم می‌کند.

در این نوع قایقرانی از قایق‌های بادی با ظرفیت ۸ تا ۱۰ نفر استفاده می‌شود. اصولا در تورهای یک و دو روزه رافتینگ در ایران هر قایق ۷ تا ۸ مسافر، یک قایقران و یک کمک قایقران دارد. افرادی که به عنوان مسافر وارد قایق می‌شوند نیازی نیست از قبل قایقرانی را آموزش دیده باشند، اما در ابتدای سفر نحوه پارو کشی، نشستن در قایق، حفظ تعادل قایق و عملیات نجات در صورت واژگونی قایق یا پرت شدن در آب را آموزش می‌بینند. اگر افراد ماجراجویی نباشند همان آموزش ۳۰ دقیقه ای ابتدا برای لذت بردن از یک روز پرهیجان کافی است. اما به هر طریق همه افراد حاضر در قایق باید در پارو کشی به قایقران کمک کنند تا امکان حفظ تعادل قایق فراهم باشد.

حالا شما در قایق نشسته‌ای پاهایت را در بست‌های کف قایق سفت کرده ای و قرار است از بین کوه و صخره و دره در آب‌های خروشان در ۵ ساعت مسیر ۳۲ کیلومتری را پاروکشی کنی. کمی تا قسمتی دلهره‌داری، اما پارو را در دستت سفت می‌کنی و به بقیه همراهانت در قایق دلداری می‌دهی که خیلی هم خوش می‌گذرد. به اولین صخره که می‌رسید هنوز فکر می‌کنی فریاد‌های قایقران در مورد چپ جلو(یعنی افراد نشسته در سمت چپ قایق به جلو پارو بزنند) یا راست عقب(یعنی افراد نشسته در سمت راست قایق به عقب پارو بزنند) شوخی است و شما امروز قرار است از محیط لذت ببرید نه اینکه خودتان را خسته کنید و پارو بزنید در این شرایط اگر خوش شانس باشید، قایقتان بین سنگ‌ها و صخره‌ها گیر می‌کند و بقیه قایق‌ها و مربی‌ها مجبور می‌شوند بیایند کمک شما؛ اگر هم مثل من بد شانس باشید در اولین برخود کذایی به اولین سنگ قایقتان برمی‌گردد و پرت می‌شوید وسط رودخانه! حالا تو بدو آهو بدو، در این لحظه می‌فهمید که این آب چقدر زور دارد قبل از اینکه به اتفاق فکر کنی نزدیک ۱۰۰ متر با آب حرکت کرده‌ای، حالا هی سعی می‌کنی همان کارهایی را بکنی که در ابتدای ورود مربی گفته بود، ولی این سرعت آب مگر می‌گذارد تمرکز کنی! اصلا ولش کن، کمک کمک به دادم برسید.

وقتی بقیه شما را با طناب نجات می‌دهند تازه می‌فهمید شوخی نبوده! در این لحظه همه آنهایی که در آب افتاده بوده اند فکر می‌کنند که با ابهت و با صلابت افتاده‌اند و با شکوه از آب بیرون آمده‌اند تا اینکه یکی دیگر از قایقران‌ها فریاد می‌زند فیلیپ شد فیلیپ شد(همان واژوگون شدن قایق) بعد بقیه را می‌بینید که چطور مثل سیب‌زمینی توی آب افتاده‌اند؛ تازه می‌فهمید چقدر قیافه تان ضایع بوده و حرکاتتان مسخره! بالاخره با همه مصیبت و بدبختی که شده بخشی از مسیر را طی می‌کنید؛ قایقران می‌گوید می‌خواهیم چیزی بخوریم!

هنوز آب میوه از گلویتان پایین نرفته که پیام اصلانی فریاد می‌زند همه از این صخره بالا بیایید، خوب به من نگاه کنید درست عین من بپرید توی آب. از ارتفاع ۱۰- ۱۲ متری وسط رودخانه خروشان! دوباره فریاد می‌زند: همه باید بپرن! چشمتان روز بد نبیند از این تجربه‌های هیجان‌انگیز تا سفر به پایان برسد اقلا ۵ -۶ مورد دارید، از صخره می‌پرید، از کوه بالا می‌روید، درون آب شناور می‌شوید، از زیر آبشار با قایق رد می‌شوید! حدود ساعت ۶ بعد ازظهر شده و در انتهای سفر وقتی از دور پل ارمند را می‌بینید فکر می‌کنید از منطقه جنگی به سلامت رد شده‌اید گرچه آنقدر توان ندارید که لقمه نهار را قورت بدهید، ولی خوب می‌دانید فردا دلتنگ این همه هیجان و لذت و مناظر بی‌نظیر طبیعت ایران زمین خواهید شد.