شنبه, ۱۶ تیر, ۱۴۰۳ / 6 July, 2024
مجله ویستا

دانشگاه‌ و آموزش فرهنگ حجاب


دانشگاه‌ و آموزش فرهنگ حجاب

اساتید دانشگاه‌ها فرهنگ حجاب را به دختران دانشجو آموزش دهند.
یکی از ناهنجاری‌های جامعه،‌ مجرد بودن جوانان است و دولت باید زمینه ازدواج جوانان را فراهم کند چراکه ازدواج از …

اساتید دانشگاه‌ها فرهنگ حجاب را به دختران دانشجو آموزش دهند.

یکی از ناهنجاری‌های جامعه،‌ مجرد بودن جوانان است و دولت باید زمینه ازدواج جوانان را فراهم کند چراکه ازدواج از مهمترین سفارش‌های پیامبر به امت اسلامی است، ترویج فرهنگ ازدواج باعث می‌شود بی‌بند و باری و بی‌حجابی در جامعه کاهش یابد.

فرهنگ سازی باید هم در زمینه ازدواج و هم اجرای عفاف باشد،‌ اگر در محیط‌ های علمی و دانشگاهی توجه به این موضوعات به صورت ارزشی و صحیح تبیین شود،‌ دختران هم به ازدواج و هم به پوشش گرایش پیدا می‌کنند.

‌بی‌حجابی یکی از مهم‌ترین عواملی است که باعث عدم گرایش جوانان به ازدواج و همچنین فروپاشی خانواده‌ها می‌شود.برخورد با بی‌حجابی باید با توجه به عقلانیت و شرع باشد چرا که در غیر این صورت موجب عدم گرایش افراد به حجاب می‌شود.

تأثیرات رسانه‌های خارجی مانند ماهواره، اینترنت، فیلم‌های غیراخلاقی که با استفاده از تبلیغات خارجی در دسترس جوانان کشور قرار می گیرد، موجب گرایش جوانان به رفتارهای غیراخلاقی در جامعه می‌شود.

بدحجابی یکی از مخر‌ب‌ترین عواملی است که منجر به فروپاشی خانواده‌ها می‌شود و استحکام خانواده‌ها را از بین می‌برد.اگر افراد پوششی را که اسلام توصیه کرده است،‌رعایت کنند و ازدواج‌های سالم داشته باشند به طور قطع استحکام خانواده‌ها بیشتر می‌شود.

افرادی که مقید به رعایت شئونات اسلامی نیستند در ایجاد ارتباط‌‌های غیراخلاقی با دیگران ابایی ندارند و همین امر موجب می‌شود که فرد با خانواده‌اش رفتاری نامتعادل داشته باشد که این رفتار در نهایت منجر به متلاشی شدن خانواده می‌شود.عدم داشتن امنیت از آسیب‌های جدی است که افراد بدحجاب با آن مواجه هستند چراکه بی‌حجابی باعث عدم امنیت و گاهی مورد تعرض قرار گرفتن این افراد می‌شود.

یکی از مسائل مهم در ترویج فرهنگ حجاب و عفاف، پایبندی به اعتقادات است،‌‌ نباید اجازه داد اعتقادات در جامعه کمرنگ شود چراکه عدم جوانان به اعتقادات دینی و مذهبی موجب آسیب‌پذیری جوانان می‌شود.گاهی در تعلیم اعتقادات به جای اینکه فرد را توجیه کنیم با برخوردهای

تهدید آمیز موجب واکنش جوانان برای پذیرش اعتقادات می‌شویم.

برخی از اساتید دانشگاهی فکر می‌کنند فقط متولی امر آموزش در دانشگاه هستند و مسائل دیگر در حوزه دینی و اعتقادی بر عهده آنها نیست در حالی که آموزش فقط تکلیف قانونی اساتید است و مسائل شرعی نیز تکلیف الهی این افراد است.

اساتید دانشگاهی باید رعایت به حجاب و عفاف را بخصوص برای دانشجویان دختر بیان کنند.

اساتید علاوه بر اینکه خود را موظف به آموزش برای ارتقای سطح علمی دانشجو می‌دانند باید در کنار انجام مسئولیت‌های آموزشی به وظایف شرعی خود نیز عمل کنند و نسبت به مسائل شرعی هم حساسیت داشته باشند.همه امت اسلامی به نوعی در ترویج بی‌حجابی مسئول هستند،بخصوص رسانه‌ها، صدا و سیما، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین نیروی انتظامی که از لحاظ قانونی مکلف به برخورد با تخلفات غیراخلاقی و غیرشرعی است در این زمینه مسئولیت بیشتری دارد.

امر به معروف و نهی از منکر نه تنها در مورد حجاب و پوشش بلکه در همه زمینه‌های اعتقادی وظیفه همگانی شود؛‌ لازم است پیش از اینکه نیروی انتظامی با بدحجابی و بی‌حجابی برخورد کند این تکلیف به وسیله دستگاه‌هایی مانند مراکز تعلیم و تربیت همچنین رسانه‌ها صورت گیرد.

امروزه مسائلی چون ترویج بی‌‌حجابی و تهاجم فرهنگی جامعه را تهدید می‌کند و باعث می‌شود که فرهنگ دینی ما که فرهنگی بسیار ارزشمند است مورد توهین قرار گیرد؛ بر همین اساس باید متولیان امور فرهنگی در کشور به صور ت جدی و اساسی به این موضوع رسیدگی کنند.

عابدین مؤمنی

استاد دانشگاه