یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

تکنیک های اولیه در اسکیت


تکنیک های اولیه در اسکیت

شما با استفاده از گام های مناسب, مؤثر و پر بازده به طرفین, بهترین نکته را به اسکیت کردن خود می افزائید شما احتمالاً در حال حاضر یک گام مناسب power box را می توانید اجراء کنید بنابراین در این بخش فقط به بیان نکات کلیدی و مهم آن می پردازیم

● تکنیک اسکیت

▪ نگاه کلی اسکیت‌بازان حرفه‌ای:

هدف تکنیک‌های اسکیت برای اسکیت‌بازان سرعتی و حرفه‌ای، نگه داشتن خود در بین نفرات جلوی گروه اسکیت‌بازان شرکت کننده است. البته در صورتی‌که آن مسابقه به‌صورت گروهی برگزار شود و نه در رشته‌های انفرادی مثل ۲۰۰ و ۳۰۰ متر. در نوع دیگر مسابقات (۲۰۰ و ۳۰۰ متر) سعی اسکیت‌بازان تراز اول جهان بر روی بالاترین سرعت در کمترین زمان می‌باشد.

در درس اول ما گام به بغل (پوش زدن) را مرور می‌کنیم. در درس دوم تکنیک‌های افتادن با همان تقسیم وزن بدن را آموزش خواهیم داد و در سومین بخش به کراس اورها خواهیم پرداخت. در بخش بعدی به حرکت دست‌ها و هماهنگی آنان با پاها و در درس پنجم به طریقه استارت زدن می‌پردازیم. درس ششم نیز به حرکت دابل پوش اختصاص دارد. آخرین درس نیز آموزش حمله کردن به خط پایان است که کاربرد مؤثر آن در آخر مسابقه خواهد بود.

● درس اول

▪ گام مناسب:

شما با استفاده از گام‌های مناسب، مؤثر و پر بازده به طرفین، بهترین نکته را به اسکیت کردن خود می‌افزائید. شما احتمالاً در حال حاضر یک گام مناسب (power box) را می‌توانید اجراء کنید. بنابراین در این بخش فقط به بیان نکات کلیدی و مهم آن می‌پردازیم.

یک گام مناسب به سه مرحله تقسیم می‌شود:

۱) مرحله هل دادن و ضربه زدن به بغل با پائی کاملاً کشیده

۲) مرحله سر خوردن

۳) مرحله بهبود RECOVERY

▪ نکات مهم در مرحله اول

۱) با همه ۴ یا ۵ چرخ اسکیت‌هایتان پوش بزنید. زیرا عمده اسکیت‌بازان به‌صورت اشتباه بیشتر با چرخ‌های عقب پوش می‌زنند. در صورتی‌که شما باید روی پوش زدن با تمامی چرخ‌های هر اسکیت تمرکز داشته باشید.

۲) با خم کردن زانوها کمی به پائین بیائید. این عمل به شما اجازه می‌دهد تا ضربه پای پوش خودتان را دورتر به طرفین و کشیده‌تر پیشرفت دهید.

▪ نکات مهم در مرحله سر خوردن

۱) سر خوردن قسمت آزاد در برگشت گام مناسب بر روی زمین است. بنابراین این امر شما را ملزم می‌کند تا طول گام پای پوش‌زنتان را به حداکثر برسانید.

۲) طولانی‌تر سر بخورید. طولانی سر خوردن باعث می‌شود تا زمان بیشتری را در بهبود (RECOVERY) پای دیگرتان پیدا کنید.

۳) صاف‌تر سر بخورید. هر حرکت بیش از حد به طرفین باعث اتلاف مقدار بیشری از انرژی شما خواهد شد. به‌عنوان یک تمرین برای اینکه ببینید صاف سر می‌خورید یا نه، بهتر است یک خط صاف روی زمین رسم کنید و بر روی آن سر خوردن خود را تمرین کنید.

● نکات مهم در مرحله بهبود ریکاوری

بیشتر اسکیت‌بازان حرفه‌‌ای یک نوع تمرین را برای مرحله بهبود در نظر می‌گیرند. و آن حرکتی است به مانند حرف D در این نوع حرکت جهت مرحله بهبود، بعد از ضربه پوش به بغل در برگشت همان پا، پای شما بعد از اتمام پوش در یک چرخش از بغل به پشت و نهایتاً در برگشت به نقطه مرکزی بدن به‌جای اول خودش برمی‌گردد که در صورت مشاهده این حرکت در آینه یا در فیلمی که از حرکت خودتان تهیه کرده‌اید می‌توانید شکل این حرکت را به‌صورت یک نیم قوس در چرخش پا به عقب و برگشت به‌جای اولش، مثل حرف D مشاهده کنید.

مرحله بهبود یکی از مهمترین جنبه‌های گام به‌شمار می‌رود زیرا اجراء درست این حرکت، هم سر خوردن را طولانی‌تر و هم ضربه قدرتی‌تری را تنظیم می‌کند.

کلیدی‌ترین موضوع برای یک بهبود پر بازده این است که مطمئن شوید که پا یا اسکیتتان را بعد از اتمام پوش در یک چرخش نیمه از پشت بدن به سمت خط مرکزی، بازگردانیده‌اید. برای تشخیص درست یا غلط این حرکت، بهتر است یک نگاه به اسکیت‌بازان اطرافتان بیاندازید. اگر شما بتوانید یک روشنائی در بین زانوهایشان را از روبه‌رو یا از پشت در هنگام برگشت پای پوش در حالت بهبود به سمت خط مرکزی بدنشان ببینید مشخصاً آن شخص پایش را کاملاً به سمت خط مرکزی بدن برنگردانده است و نتوانسته به‌درستی حرکت بهبود را پس از انجام پوش انجام دهد. بنابراین حرکت او اشتباه بوده و مسلماً حرکت اشتباه او تٲثیر بر عملکرد نادرست او گذاشته و باعث از دست رفتن انرژی خود شده و خستگی زودتر بر او غلبه خواهد کرد.

● درس هفتگی

در این هفته همان طوری که اسکیت می‌کنید سعی کنید تا ۳ مرحله در اجراء گام مناسب را همان طور که تا اینجا توضیح داده شد با دقت و نکته به نکته به یاد بیاورید و انجام دهید.

سعی نکنید که همه چیز را یک‌باره انجام دهید، بلکه در ابتدا به روی گام اول تمرکز کنید و وقتی بر روی آن تسلط پیدا کردید به مرحله بعدی یعنی سر خوردن بپردازید و پس از آن به بهبودی یا RECOVERY بپردازید. کلید موفقیت شما توجه، پشتکار و دقت بر روی حرکات است.

مسعود نیک‌مهر، عضو تیم ملی و مربی اسکیت



همچنین مشاهده کنید