دوشنبه, ۲۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 10 February, 2025
روز شلوغ دانشگاه
روز، روز دانشجو بود. دانشجویان سنت هشت سال گذشته را شکستند. مراسمهای متنوعی برای همه سلایق سیاسی برگزار شد. امسال مسوولان دنبال بهانه «آلودگی هوا» یا چنین چیزی برای لغو مراسم روز دانشجو نبودند. رییسجمهور به دانشگاه شهید بهشتی رفت و شعارهای دو طرف را شنید. سعید جلیلی، محمدباقر قالیباف و صفارهرندی به دانشکده فنی دانشگاه تهران رفتند.
چند ساختمان آنطرفتر دانشکده ادبیات دانشگاه تهران فضای پرشورتری را میگذراند. سید محمد خاتمی برای دانشجویان این پیام ویدیویی داد و این دانشکده میزبان محمدرضا خاتمی، و علی شکوریراد، در همایش«سپیده امید» دانشجویان بود. همایشی که در آن استقبال ویژهیی از شخصیتهای اصلاحطلب شد. آنگونه که اعلام شده استقبال از مراسم اصلاحطلبان آنقدر بالا بود که به دلیل جمعیت زیاد استقبالکنندگان از مراسم، جمع زیادی از دانشجویان به صورت ایستاده در راهروها مراسم را نظارهگر بودند. دانشگاه امام حسین(ع) نیز میزبان سرلشگر یحیی رحیمصفوی بود و دانشگاه صنعتی شریف هم سخنرانی حسین شریعتمداری و مقدمفر را در برنامه خود داشت. حسین شریعتمداری با وجود انتقادهای آتشین دانشجویان تلاش کرد تا خونسردیاش را حفظ کند و سخنرانیاش را ادامه دهد. مراسمهای مختلف دانشجویی نشان از عملی شدن سیره «اعتدال» در دولت داشت. سیرهیی که هشت سال بود به دست فراموشی سپرده شده بود. دانشجویان مراسم برگزار کردند و خواستههایشان را به گوش دولتی که امید زیادی به آن دارند، رساندند. برخی بر لزوم آزادی زندانیان سیاسی تاکید کردند و در مقابل برخی به دولت هشدار دادند. هر چه که بود شور و هیجان دانشگاههای کشور جوانهیی بود و حالا به آن برای پا گرفتنش کمک کرده بودند.
● دانشگاه تهران، اصلاحطلبان در دانشکده ادبیات
یکی از وجوه تمایز مراسمهای روز گذشته این بود که اصلاحطلبان نیز بعد از هشت سال فرصت حضور در چنین مراسمی را پیدا کردند. مراسمی که اصلاحطلبان نام «سپیده امید» را برای آن انتخاب کرده بودند و به همت انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران برگزار شد. مراسمی که بدون شک پر استقبالترین مراسمها از سوی دانشجویان بود. سیدمحمد خاتمی رییسجمهور پیشین کشورمان برای آن یک پیام ویدیویی مفصل داد . وی با بیان اینکه «امروز پس از همت شما مردم در ۲۴ خرداد دولتی بر سر کار آمده که عقلانیت و اعتدال را شعار خود قرار داده است»، افزود: با این حال، افراطیون چه در داخل و چه در خارج از کشور در برابر این تدبیر و اعتدال ایستادهاند. در هشت سال گذشته چالش ما بر سر جنبش سبز و اصولگرایی و اصلاحطلبی نبوده است؛ البته این ادعای ما است اما ادعای امروز من این است که در این کشور در هشت سال گذشته غارت صورت گرفته و غارتگران در مقدرات ما حاکم بودهاند.
شکوریراد خاطرنشان کرد: فقط بحث این نیست که سعید مرتضوی، محسن روحالامینی را به کهریزک فرستاده است. اینها به داراییهای این کشور دست برده و اموال این کشور را غارت کردهاند. حال برخی کجایند تا ببینند که اینها در سازمان تامین اجتماعی کارتهای اعتباری میلیونی سازمان تامین اجتماعی را به برخی نمایندگان مجلس دادهاند؟ شکوریراد در بخش دیگری از صحبتهای خود اظهار کرد: در انتخابات گذشته به خاتمی و هاشمی اجازه ورود ندادند، اما مردم کسانی را انتخاب کردند که یک خاتمی - هاشمی است او امروز نتیجه شما است و مطالبات شما را نمایندگی خواهد کرد و تا زمانی که این مطالبات را نمایندگی کند، حمایت بیدریغ شما همراه او خواهد بود. وی خطاب به دانشجویان تاکید کرد: نگذارید امروز بین شما و این دولت جدایی بیاندازد.
نه دولت باید از شما مردم جدا شود و نه شما باید حمایت خود را دریغ کنید. ما با همراهی و همدلی هم انشاءالله به سرمنزل مقصود خواهیم رسید. در این مراسم همچنین داوود سلیمانی، فعال سیاسی اصلاحطلب نیز با تاکید بر اینکه دانشگاه که باید سرنوشت آینده این مملکت را رقم بزند، لازم است تا از حداقلهای حقوقی خویش برخوردار شود، اظهار کرد: در این مسیر وجود دانشجویان ستارهدار و محروم از تحصیل برای دانشگاه امری زیبنده و مطلوب نیست. به گزارش ایسنا، سلیمانی گفت: دانشگاه باید از مشارکت فکری، عملی و نظری اساتید استفاده کند و امید است در دولت تدبیر و امید با کمک و مشارکت دانشگاهیان چنین امری محقق شود. ضمن اینکه باید دانست که اساس استقلال دانشگاه به معنای حداکثر مشارکت دانشگاهیان به امور مربوط به پژوهش و تصمیمگیریهای مربوط به خود است و اعضای هیات علمی باید جایگاه مشارکتی و مشورتی خویش را بازیابند.محمدرضا خاتمی نیز از دیگر سخنرانان مراسم «سپیده امید» بود. نماینده اصلاحطلب مجلس ششم با بیان اینکه ما حامی چشم و گوش بسته دولت نیستیم گفت: ما خواهان جامعهیی هستیم که احمدینژاد با وجود همه تحقیرها و ناصوابهایی که گفت این حق را داشته باشد که در یک فضای آرام از خود دفاع کند. به گزارش مهر محمدرضا خاتمی با بیان اینکه آنچه در این هشت سال گذشته دردناک بود تخریب گسترده به نام انقلاب و اسلام است، گفت: همه ما میدانیم در هشت سال گذشته در کشور چه گذشت.
ذکر خرابیهای گسترده که همه عرصهها را گرفت چیز تازهیی نیست. همه مردم با پوست و جان خود این تخریبها را احساس کردند و اکنون بنا را بر اصلاح گذشته آوردهاند. این فعال سیاسی با بیان اینکه عده بسیاری بر اثر جهل این افراد کنار گذاشته شدند گفت: دانشگاهها که باید محیط نقد و پیشتازی باشند سکوت گورستانی بر آنها حاکم شد. وی افزود: این افراد با وجود حسابگریشان در یکجا اشتباه کردند. ایران و دانشگاه را که برآمده از مردم بود نشناختند. صبر و پایداری مردم سبب شد تا سناریوی آنها امکان اجازه پیدا نکند. خاتمی با اشاره به اینکه مردم با وجود فشارها، جانانه ایستادند و با مدنیترین شکل ممکن سرنوشت خود را رقم زدند گفت: این مردم ۲۴ خرداد را آفریدند. ۲۴ خرداد یک پدیده نوظهور نیست بلکه ریشه در دوم خرداد ۷۶ دارد. مردم فهمیدند خودشان باید حاضر شوند. خاتمی با تاکید بر اینکه ۲۴ خرداد بازگشت به مردم بود، گفت: باید از رهبری انقلاب تشکر کرد که با دوراندیشی امکان تخریب کشور را برای عدهیی میسر نکردند. همچنین باید از نیروهای اصولگرایی که عاقلانه به این نکته رسیدند که کشور نیازمند تحول است تشکر کرد هر چند هنوز بسیاری از آنها جرات بیان این مساله را ندارند.
وی با بیان اینکه آنچه برای ما اولویت دارد نجات ایران فراتر از منافع حزبی است، افزود: راه نجات کشور راه گفتمان اصلاحات و منش اعتدال است، آنچه ایران به آن نیاز دارد تا روزها و سالهای آینده بتواند از تنگناها عبور کند. ما نباید برای نجات کشور از هیچ نیرو و ایدهیی خودمان را محروم کنیم ما نیازمند همافزایی هستیم. نماینده مجلس ششم با اشاره به اینکه در سالهای گذشته عزت و غرور و ایمان بسیاری از دانشجویان و نخبگان از بین رفت، گفت: هزینه اصلی فشارها بر دوش مردم بود. کمر مردم زیر فشار اقتصادی خم شد. عزت جوانان ما از بین رفت. ما باید مصالح فراجناحی را اولویت قرار دهیم اما نباید گذشته را فراموش کنیم و باید گذشته را بخشید. خاتمی تصریح کرد: ما خواهان جامعهیی هستیم که قانون فصلالخطاب آن باشد. یک دستگاه قضایی عادل و مستقل حاکم باشد.. ما حاکمیت قانون میخواهیم نه حاکمیت سلیقههای عقبمانده.
● دانشگاه صنعتی شریف و چند سخنرانی پر حاشیه
مراسم روز دانشجو در دانشگاه صنعتی شریف هم کم حاشیه نبود. حسین شریعتمداری، مدیر مسوول روزنامه کیهان که دانشجویان در مراسم حضور رییسجمهور در دانشگاه تهران هم به آن ایراد گرفتند از سخنرانان مراسم دانشگاه صنعتی شریف بود. سخنرانی مدیرمسوول روزنامه کیهان در حالی در سالن جابر بن حیان این دانشگاه برگزار شد که جمعی از دانشجویان مخالف وی اجازه صحبت به او نمیدادند و با فریادها و شعارهایی مانع سخنرانی وی میشدند که شریعتمداری در ابتدای سخنانش خطاب به این دانشجویان اظهار داشت: ما از بیدهایی نیستیم که با این بادها بلرزیم. وی در پاسخ به شعار دانشجویان که میگفتند کیهان - اسراییل پیوندتان مبارک، گفت: اگر یقین بدانید که اسراییل به خاطر حرفهای ما ناراحت میشود و عصبانی است، ما حاضریم هر شب این حرفها را بزنیم. وی در پاسخ به این انتقاد دانشجویان که از او میخواستند بیرون برود، گفت: ما بچه تهران هستیم و در تهران گم نمیشویم. شریعتمداری در این بخش از سخنان خود از دانشجویان خواست تا شعار مرگ بر اسراییل سر بدهند. وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه بعضیها دنبال این هستند که با این رفتارشان ما صحبت نکنیم، تاکید کرد: به هر حال ما سخنان خود را اعلام میکنیم. مدیرمسوول روزنامه کیهان در واکنش به فریاد دانشجویان اظهار داشت: امریکا با آن ید طولانیاش حریف انقلاب نشد. شما مدیون بچه حزبیاللهیها هستید، زیرا اینها روز حادثه کف خیابانها بودند، اما شما در آن زمان داشتید شیرکاکائو و شیر قهوهتان را میخوردید؛ پس خوب است قدر ولینعمتهایتان را بدانید. مدیرمسوول کیهان در ادامه سخنانش در پاسخ به این شعار دانشجویان که میگفتند اسراییل - کیهان پیوندتان مبارک، گفت: نتانیاهو اصلاحطلبان را بزرگترین سرمایه اسراییل در این کشور میدانست و شما از ترس اینکه این سند بیشتر رو شود اینگونه فریاد میزنید. وی در پاسخ به این سخن دانشجویان که بسیجی واقعی همت بود و باکری اضافه کرد: شهید همت و باکری خونشان را در راه مبارزه با استعمار دادند، اما آن زمان برخی منتظر بودند تا آتش جنگ بخوابد و جنگ تمام شود و به جبهه سری بزنند. شریعتمداری در واکنش به این سخن دانشجویان که فریاد «اصلاحات زنده باد/خاتمی پاینده باد» گفت: شما میتوانید برای جورج سورس نیز شعار سر دهید. اصلاحطلبان وطنفروش بودند و اگر حزبالله نبود، وطن را فروخته و پولش را نیز گرفته بودند.
شریعتمداری در واکنش به فریاد دانشجویان درباره زندانی سیاسی آزاد باید گردد، گفت: جناب آقای روحانی نیز به آزادی این افراد راضی نیست، چون نمیخواهد دولتش تحت فشار و همراهی اسراییل قرار گیرد و من از آقای روحانی تشکر میکنم که میداند صرفا آنها با آمدنشان باعث آشوب و کانونی برای اسراییل میشوند. وی در ادامه گفت: اگر فتنهگران و سران فتنه را هم آزاد کنند، همین اصلاحطلبان آنها را میکشند، وی خطاب به دانشجویانی که شعار میدادند «خاتمی پاینده باد» افزود: آقای خاتمی اگر میخواست پاینده باشد، دست دبیرکل ناتو را نمیفشرد. حمیدرضا مقدمفر، معاون فرهنگی اجتماعی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه وزارت علوم باید برخاسته از متن انقلاب باشد، یکی دیگر از نگرانیهای دلسوزان درباره دولت یازدهم را نیز نبود رویکرد مناسب در این وزارتخانه عنوان کرد و گفت: با وجود تاکیدات مکرر بر توجه به رشد تولید علم و اسلامی کردن دانشگاهها، چنین دغدغهیی بین مسوولان ارشد وزارت علوم کمتر دیده میشود و حتی شاهدیم که برخی افرادی که در فتنه ۸۸ حضور داشته و مدتی نیز به زندان افتاده بودند، در این وزارتخانه مجددا به کار گرفته شدند که این موارد برای مردم انقلابی نگرانیهایی ایجاد کرده است.
● دانشگاه تهران، اصولگرایان در دانشکده فنی
دانشکده فنی دانشگاه تهران اما روز گذشته میزبان دو کاندیدای ناکام ریاستجمهوری و یک وزیر مستعفی دولت احمدینژاد بود. محمد باقر قالیباف، سعید جلیلی و صفارهرندی از میهمانان مراسم این دانشگاه بودند. شهردار تهران در مراسم ۱۶ آذر با تاکید بر اینکه آنان که سکوت دانشگاه را میخواهند با انقلاب بیگانهاند، گفت: باید اثبات کنیم که کارآمدی نظام و حل مشکلات مردم صرفا در گرو رابطه با امریکا و دور شدن از ارزشها نیست. میتوان هم انقلابی و ارزشی بود و هم با کارآمدی مشکلات کشور را حل کرد. به گزارش مهر، محمدباقر قالیباف ادامه داد: دانشجو در پیروزی انقلاب نقشی بیبدیل ایفا کرد و در میدان مقدس نیز نقش بسیجیاش را ایفا کرد اما امروز به مقاطع و نقاط عطفی رسیدیم که دانشجوی بسیجی باید با آگاهی، هوشمندی و تحمل را بیاموزد تا از ثمرات چند قرن مبارزات استبدادی مراقبت کند. وی تاکید کرد: ایران سربلند محصول دانشجوی مستقل و سربلند است، آنها که سکوت دانشگاه را میخواهند هم با انقلابی بیگانهاند هم با دانشگاه.
در این مراسم همچنین، سعید جلیلی ادامه داد: ۱۶ آذر نشان میدهد که ۶۰ سال ایستادگی نه تنها در برابر زور، بلکه در برابر تزویر بوده است. دبیر پیشین شورای عالی امنیت ملی اظهار کرد: امریکا باید بداند که ملت ما اجازه نمیدهد که یک قدرت استکباری بخواهد حقوق ما را تعریف کند. همچنان که ملت ما اجازه نمیدهد یک قدرت استکباری برای آزادی ما حدود و شروط تعیین کند.
همچنین محمدحسین صفارهرندی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و وزیر دولت احمدینژاد نیز در این مراسم گفت: یک عده هر محفلی را که پیدا میکنند شعارهایی را مبنی بر آزادی زندانیان سیاسی و رفع حصر میدهند، در صورتی که تکلیف این چیزها را نظام تعیین میکند و بچهبازی نیست. صفارهرندی با اشاره به شعارهای حسن روحانی رییسجمهور در ایام تبلیغات انتخاباتی تصریح کرد: رییسجمهور شعار اعتدال را دادند و من به عنوان یک دوست به رییسجمهور عرض میکنم از حصار شعارهای افراطیون شعار اعتدال خود را آزاد کنید. ما جان خود را به پای اعتدال میگذاریم؛ اما چه اعتدالی؟وی گفت: چرا آقای روحانی به ضد اعتدال ها پست میدهد؟
مهشید ستوده
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست